Jakožto čerstvý majitel ZP (B,E) se rozhoduji nad první zbraní(9mm), a po přečtení mnoha diskuzí a spousty hodin čučení na YTube ohledně zbraní, jsem došel k tomuhle výběru:
CZ75B
CZ09/07
Glock17
K100 MK12
Do zbraně bych nechtěl dát víc než 16k, což bych řekl mě omezuje na CZ09/07 a K100 pokud by šlo o novou zbraň.
Není podmínkou, aby byla nová, ale určitě v lepším než dobrém stavu.
Zbraň by byla využitá na občasné nošení (zaměstnání mi nedovoluje každodenní),všude tam kde je to možné

Toliko k využití...
CZ75B:
Jediná zbraň ze které jsem zatím střílel, asi jako většina nováčků. Dobře se mi držela, při střelbě kopala asi tak nějak standardně (nemám s čím porovnat

CZ09/07:
O těchto jsem si dost načetl a větší 09 mi přišla jako lepší volba...snad i proto, že na 07 šlo více kritiky.
Trochu mi zde vadí komentáře o jakémsi vydutí na rámu, nejsem si jistý zda je to tak častý problém, nebo šlo o první modely, ale je to mínus...
Glock17:
Obecně se mi nezamlouvá vzhled, omlouvám se příznivcům G, ale co do funkčnosti je to dobrý kandidát a je potřeba s ním počítat. Jak je to s "kopáním" těchto plasťáků zatím netuším, po Novém roce si jdu do Čestlic zkusit G17 vs CZ75 co tam mají, tak uvidím jaký je to rozdíl.
K100:
Tohle je zatím můj favorit...Zkusit si ho mohu až v únoru, kdy otevřou střelnici u Tábora, takže do té doby jedině že najdu nějakého ochotného vlastníka z okolí Prahy nebo Benešova

Tahle zbraň se mi líbí, má dobré recenze od webů i uživatelů...každý kdo s tím střílel, tak chválil kultivovanost při střelbě, hlaveň a její uzamykání fajné, povrchová úprava...životnost...cena. Splňuje snad všechno. Jen jak je to se servisem...pokud by se musela posílat na SVK tak je to nepříjemné.
Tolik asi k mému názoru. Mám tedy 4 kandidáty (pokud beru CZ09/07 jako jednu), cenu bych zatím nešešil jako primární ukazatel. Spíše mi jde o názory, kdy někdo dokáže přiřadit plusy či mínusy na základě vlastních zkušeností nebo zkušeností od kamarádů. Ovšem objektivní

Zbraně byh si rád někde ošahal, v lepším případě si vystřelil, ale zatím nemám známé v komunitě okolo zbraní, takže se pokusím najít střelnice kde mají tyto kousky a nebo v obchodech. Ovšem názory těch co už mají něco za sebou mají svou váhu.
Předem děkuji za jakékoliv názory, rady, příspěvky...