Zakladam vlakno o flobertkach od dalsiho sikovneho puskare,pana Radka Kozumplika.
Uz nekolik lidi z tohoto fora,jeho vyrobky vlastni a mam stesti byt mezi nimi
Stranky vyrobce jsou http://rkguns.eu
A video
Pistole je moderni variace na vybornou ceskoslovenskou pistoli Champion pro trening revolveraru v razi .22lr a 4mm flobert,se systemem vymennych hlavni.
Moderni sestricka je od pocatku vyrabena jako flobertka v razich 6mm flobert a 4mm flobert.
Zpracovani a konstrukce pistole jsou ukazkove.Muj kousek ma na horni plose hlavnoveho pouzdra nekolik skrabancu,ale patrne jde o skrabance ze skladovani.Nic,kvuli cemu bych ji vracel.
Spoust je stejne maslova,jako u originalni sampionky.
Muj kousek ma lauf dlouhy 200mm,ale kolega pellerm ma asi 170-180mm.
Dozvedel jsem se,ze Kavy vlastni taky jednu,stejnou jako pellerm.
Alexxxus a Derringer je maji v razich 4mm flob.
Tesim se na poznatky dalsich majitelu a nejake nastrelky.Sam dodam pozdeji
Přestože tuto flobertku vlastním teprve krátce a mam z ní vystříleno jen něco přes sto ran,patrí k mím nejoblíbenějším. Její zpracování je dle mého názoru na opravdu vysoké úrovni. Zatím jsem se nepokoušel o nějaký nástřel,spíše jsem se s ní seznamoval. Jedno ale můžu napsat,že opravdu trefuje. Pistole má dva odfuky na odvod přebytečné energie a podle mého názoru by stačil jeden.
Videl jsem tady v inzeratech nekolikrat nabizenou i dlouhou flobku od pana Kozumplika.A to jeho variaci na pusku Mauser 98
Ma ji nekdo,kdo by se podelil o poznatky?
Až budu diktátorem nechám jich vyrobit kolik bude třeba, na každém č.p. pak bude povině po kuse, tim by se měla cena srazit snad by mohly být i na dostupné střelivo