ZP skálopevně nechce ...
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Risiko podnikání. Radši být souzen a případně sedět (což je dost nepravděpodobné, odvolací soudy bývají až překvapivě rozumné), než skončit v mrazáku. Cílem obrany je zastavení útoku. Pokud do toho začneš míchat ohledy na chudáčka útočníka a na to, co bude či nebude následně vypovídat u soudu, tak se na veškerou obranu radši vykašli, protože blbě a nedůsledně vedenou obranou naopak zvyšuješ risiko toho, že to s Tebou nedopadne dobře.Pietro.Beretta píše:Podívejte do tématu o klukovi, co prostřelil varle a ruku dědkovi, který se z něj chystal vymlátit duši.
Protože onen velkorážový kvér ostatní obranné prostředky vysoce převyšuje svojí účinností a dává šanci opravdu každému. Fakt si neumím představit svoji padesátikilovou manželku, jak se někde rozmachuje obuškem.EDIT: U téhle konkrétní dámy je to kvůli averzi vůči zbraním ale přesto mi nejde do hlavy, proč lidé se ZP pořád předpokládají, že nikdo, kdo není ochoten nosit nebo třeba jen vlastnit ostrý velkorážový kvér to s aktivní obranou nemyslí vážně.
Viz výše - nechceš-li kvůli tomu postoupit risiko vyšetřování a případného soudu, radši stáhni ocas a na nějakou obranu se vykašli.Spousta z nás to vážně myslí, jen neočekáváme, že myslet (jakkoliv maličko) budou pak i orgány činné ve vyšetřování.
Tohle, co jsi prave rekl povazuji (jak rekl pred Tebou kolega Biggles) za "kvalitni blabol". Ono totiz vy zijete v predstave, ze existuje jen jedna spravna cesta a to je ostra. Cokoliv jen trochu mene ucinneho povazujete za pitomost. To je potom s vama tezke jednani. Ze by mi bylo lito utocnika, ktereho bych zastrelil? Ani nahodou, grazlu nam lito byt nesmi! Rozhodne by mi ale bylo lito, kdybych pak byl prvni den na cele zbit peti a nasledne drzen ctyrmi a znasilnovan jednim. Mluvil jsem jednou s jednim znamym poldou a ten o tomhle ma hromadu historek, je to znama vec. Radsi budu v nasi relativne bezpecne zemi chodit s nesmrticim obrannym prostredkem a snizim riziko, ze za pravoplatnou obranu pujdu do kriminalu, nez abych zil v predstave, ze cokoliv krome .45 znamena smrt pro meWarthog píše:Viz výše - nechceš-li kvůli tomu postoupit risiko vyšetřování a případného soudu, radši stáhni ocas a na nějakou obranu se vykašli.Spousta z nás to vážně myslí, jen neočekáváme, že myslet (jakkoliv maličko) budou pak i orgány činné ve vyšetřování.
To je trochu jinak. Hlavní problém je v tom, že projevená vůle k obraně zpravidla vede k eskalaci konfliktu a teprve od nějaké úrovně k odstrašení útočníka případně přímému zastavení útoku. Obránce téměř nikdy neví, kde je ta hranice. Někdo může od útoku upustit po verbální výhrůžce, někomu jinému musíš zbraň ukázat, dalšího praštit a někdo prostě střelit. Pokud v této eskalaci nemáš poslední slovo, je vysoká pravděpodobnost toho, že snaha o obranu Tvoji situaci a následky zhorší. A ať se Ti to líbí nebo ne, tak to poslední slovo Ti jakž takž zajišťuje pouze ostrá palná zbraň.Pietro.Beretta píše:Ono totiz vy zijete v predstave, ze existuje jen jedna spravna cesta a to je ostra. Cokoliv jen trochu mene ucinneho povazujete za pitomost.
Ha ha ha. Měl bys méně čumět na americké seriály. Já mám dost známých mezi policajty a v justici. Něco takového se tu a tam stane ve věznicích těžších skupin, kam se dostanou zpravidla jen zasloužilí kriminálníci a vůbec je to separátní subkultura, takže tam se to opravdu neřeší zase tak moc. Na CPZ, ve vazbě a v lehčích věznicích si dozorčí personál dává sakra pozor, aby k něčemu takovému nedošlo. Tam se totiž může dostat i normální člověk, který může mít prostředky k tomu, aby to rozmázl a byl z toho opravdu pořádný průser.Rozhodne by mi ale bylo lito, kdybych pak byl prvni den na cele zbit peti a nasledne drzen ctyrmi a znasilnovan jednim. Mluvil jsem jednou s jednim znamym poldou a ten o tomhle ma hromadu historek, je to znama vec.