Příspěvek
od rmp » 07 čer 2010 21:57
Přesně jako PaF: hodně si toho přečti. A nejen o střelbě, ale i o přebíjení.
Potom si spočítej, kolik do toho chceš a můžeš dát peněz. V žádném případě však nedělej kompromisy typu "do začátku mi to stačí, a přebíjet nebudu" - neznám nikoho, komu na 100% stačí to, co má (v tom smyslu, že neznám nikoho, kdo by nesnil o něčem "alespoň o trošku lepším" - to "lepší" je strašně relativní, ale přesto si myslím, že to tak má každý střelec, nějaký sen tam být musí, bez touhy je to nuda :o). Ke kompromisu ve výběru člověka nejčastěji dotlačí peníze, ale přesto bych hned do začátku investoval až do "krajní meze" - na první pohled se to nezdá, ale šetření se časem velmi prodraží (na prvním místě důležitosti kladu optiku, potom přebíjení (nástoje i komponenty) a potom zbraň.
Malorážku od kulovnice bych důsledně rozlišil. Malorážka není "nižší třída" ani "dětská kulovnice". Jsou to dva téměř různé sporty, a pokud plánuješ kulovnici, tak bych do ní šel rovnou. Pokud se ti malorážka líbí, tak je to taky dobře. Malorážka sama o sobě je krásná a nezaslouží být jen přestupní stanicí a aby na ní bylo šetřeno. Ostatně je docela schůdné věnovat se malorážce i kulovnici, ale opakuji - zaměnitelné to není.
Co se kulovnice týče, Tikka je dobrá volba. Problém je s dostupností na trhu. Já sám mám CZ, jsem spokojen, ale určitě si nemyslím, že by to bylo to nejlepší možné řešení (a ano, i u mne hrála roli nedostupnost Tikky a finanční limit).