Tlakove lahve a plneni

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři: GunShop.cz, Moderátoři

Odpovědět
Uživatelský avatar
mocima
Příspěvky: 134
Registrován: 12 úno 2009 17:08
Bydliště: Uherské Hradiště (Bálešov)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mocima » 29 dub 2009 17:42

2 Silencer: No vidíš, profesionální hasiči mě vůbec nenapadli. Moc díky za tip.


Optimista se učí anglicky, pesismista se učí čínsky...realista se učí střílet.

Prodávám:
Harris bipod bez kloubu a odskoků - 6''-9'' + kulatý adaptér HB - 2A
Apevia
Příspěvky: 3179
Registrován: 01 říj 2007 21:11
Bydliště: Jižní Čechy
Kontaktovat uživatele:

Jo j

Příspěvek od Apevia » 29 dub 2009 17:55

Jo jo, taky jsem na ně dostal tip... Musím se u nás dojít zeptat, na kolik foukaj a jestli nafoukaj i mě :)
Cogito ergo armatus sum.
Uživatelský avatar
pussylala
Příspěvky: 1426
Registrován: 31 srp 2007 23:54
Bydliště: Praha 5
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pussylala » 29 dub 2009 19:57

2Kubin:

Sakriš vždyť máš služební káru, jseš tam hned. Ty Pražáci jsou ale zhýčkaní :lol:
Uživatelský avatar
Kubin.
Příspěvky: 570
Registrován: 23 říj 2007 10:32
Bydliště: Praha

Příspěvek od Kubin. » 29 dub 2009 20:22

2Pussy: Jj jde to od desíty k pěti. :lol: Já jen myslel že bych to obšancoval tramvají...nebo kdyby někdo měl typa na náhodou něco hned vedle v baráku. Každopádně k těm kreténům do Holešek už nejedu, škoda času...
BSA R10 mk2 .177 + Falcon Menace 5,5-25x56 FFP
Slavia 631 + Delta Optical 4x32 AO
Diana 75, r.v.1983
Uživatelský avatar
LuckyHit
Příspěvky: 780
Registrován: 09 bře 2008 17:57

Příspěvek od LuckyHit » 29 dub 2009 20:38

Různě jste nakousli proč se při atestační zkoušce plní láhev vodou. Hlavní důvod je samozřejmě bezpečnost. Pokud by bouchla taková 18l lahev natlačená 300 bar, tak to dokáže zbourat nenší domek. Jenže když do 18l lahve nalijou 17.99 litru vody a natlačí na 300bar, tak na každé místo působí stejný tlak jako když tam voda není. Při případném puknutí láhve si to jen ufoukne. Je to rozdíl jako když bouchne kolo u kamionu a pokud by bouchlo u modelu na dálkové ovládání.

Dřív jsem vědel kolik je v 15 litrové lahvi na 300 natlačeno kubíků a kolik se natlačí když je tam voda, učilo se to při zkoučkách, ale už si to nepamatuji.

Zajímalo by mne jestli se ještě při atestech nechává točit láhev v takovém soustruhu a dovnitř se nasype písek. Dělalo se to aby se zlikvidovala případná koroze vnitřku.
Grand Power K100 Mk7
Gamo CFX Royal .177 + Delta 4x32 AO
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
Uživatelský avatar
Radawar
Příspěvky: 373
Registrován: 15 črc 2008 16:11
Bydliště: Brno

Příspěvek od Radawar » 29 dub 2009 22:41

LuckyHit: Měrná hmotnost vzduchu je 1,25 Kg/m^3. Stačí tedy zvážit bombu před a po definovaném naplnění. Samozřejmě při nějaké definované teplotě. Takto orientačně zjišťuji, kolik mi zbývá vzduchu. Je to celkem použitelně přesné. Zatím tak nahrazuji "budík" na flašce, o kterém uvažuji.

V 15l bombě bude (odhadem) cca 6,25 m^3 vzduchu při 300 bar a z toho většina při nepoužitelném tlaku. Vše je třeba brát s velkou rezervou, protože podle teploty se tlak běžně mění klidně o 30%. Ostatně - to ví každý, že když už nelze natlakovat v mrazu pušku, stačí dát bombu na půl hodiny ke kamnům a může se ještě celý den střílet.
FX Airguns Typhoon T12 4,5; Sunclear Vector Optics Counterpunch 6-25x56 FFP
Uživatelský avatar
Kubajzz
Příspěvky: 8868
Registrován: 29 zář 2005 10:17
Bydliště: HFT závody...
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 29 dub 2009 22:51

15x300=4,5 m3 :wink:

Beru, že atmosférický tlak je 1bar.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Uživatelský avatar
Radawar
Příspěvky: 373
Registrován: 15 črc 2008 16:11
Bydliště: Brno

Příspěvek od Radawar » 29 dub 2009 23:54

Jo, pardon, asi už spím... Spletl jsem si asi nějak navzájem čísla (prázdná/použitelná/plná). Při šesti litrech mi dělá rozdíl zcela prázdná/plná 7,2kg/9,2kg. Už ne zcela použitelná je při 8,7kg.

Pořád mi vrtá hlavou ten budík. Po tankování je to pokaždé jinak těžké a s budíkem by nebylo o čem diskutovat. Ale je to docela drahý špás, větší rozměry, větší zranitelnost... Nevím, no.

Používá to vůbec někdo?
FX Airguns Typhoon T12 4,5; Sunclear Vector Optics Counterpunch 6-25x56 FFP
Uživatelský avatar
madbugie
Příspěvky: 1008
Registrován: 16 říj 2008 07:50
Bydliště: Trnava, SK

Příspěvek od madbugie » 30 dub 2009 07:07

LuckyHit...

presne tak, pri skuske sa vyuziva zakon o nestlacitelnosti kvapalin... a staci len mierne dofuknut vzduchom... takto sa u nas tlakuju cisterny akurat ze 90 m3 :D si viete predstavit ten hukot keby povolil nejaky ventil o priemre10 cm a pri 10 baroch by 900m3 unikalo cez taku malu trubku (v pomere k vlakovej cisterne)

tak sa to robi tak ze mame "spojene" nadoby - vedla je taka ista cisterna z ktorej sa rychlocerpadlami precerpa 90 kubikov vody za 10 minut to skusanej cisterny a len sa mierne natlakuje vzduchom... (tlak sa roznasa rovnomrene v stlacenej nadobe a je jedno ci je tam voda vzduch olej ci ina kvapalina... :D

sem tam sa chlapcom podari vozne na prepravu cementu (tie sa nerobia vodou z logickych pricin) vypustat cez 5 cm trubku celu 11 kubikovu natlakovanu nadobu vzduchom... to je na 10 minut taky rachot ze siroko daleko nie je nic pocut a tie kudole dymu... (robia to len vonku lebo keby to spravili v hale tak sme hluchy... :D :D :D) a to sa bavime o 10 atm keby tam bolo 200 spanom bohom... :D

a dost bolo off topicovania :D :D :D to ja len ze je maly piatok
- - - = = = (( as mad as possible )) = = = - - -
AirArms Pro-Sport + Hawke Eclipse 30 SF 6-24x50 + Kozap č. 23 + JSB Exact 4,52 mm (bolo 5,52 mm)
Apevia
Příspěvky: 3179
Registrován: 01 říj 2007 21:11
Bydliště: Jižní Čechy
Kontaktovat uživatele:

Hasiči

Příspěvek od Apevia » 06 kvě 2009 16:51

Tak jsem se byl dnes zeptat u hasičů a jeden chlápek co tam byl mi říkal, že nenaplní :( Je možné, že by neměli kompresor?
Jo a zajímala by mě cca cena repase-kompletní klasických vojenský 2x2L dvojčat....
Cogito ergo armatus sum.
Uživatelský avatar
ALKAJ
Příspěvky: 1604
Registrován: 08 úno 2007 15:40
Bydliště: Banskobystrický kraj (VK)

Příspěvek od ALKAJ » 06 kvě 2009 17:03

Keď som sa bol spýtať (hasičov) tak som dostal odpoveď zhruba v takomto zmysle: Kompresor máme, ale nemá funkčný filter proti vlhkosti čo nám nevadí pretože máme kompozitné fľaše. Nemáme tu človeka ktorý má na to oprávnenie (momentálne pôsobí v meste cca 40km ďaleko) a vlastne civilom plniť ani nemôžeme.

BTW:
Zajtra si idem dať fúknuť do flaše cca 60km ďaleko - aspoň sa preveziem :roll:
EDIT 7.5.09 : Bol som vo ZV. Fľaša dofúkaná - platil som "až" 1€ :) . Plnia aj na 300Bar.
Naposledy upravil(a) ALKAJ dne 07 kvě 2009 16:38, celkem upraveno 1 x.
Jak nazýváš lidi, kteří když jsou ohroženi, tak se nebrání, jen utečou a schovávají se?
Civilizovaní?
Uživatelský avatar
LuckyHit
Příspěvky: 780
Registrován: 09 bře 2008 17:57

Příspěvek od LuckyHit » 06 kvě 2009 20:02

Proto jsme si koupili kompresor. Byla to nutnost. Hasiči někdy kolem 95 řekli stop a zákaz. Né že by nechtěli, za ty roky jsme se s nima znali dobře a za bolševika měli vždy nějakou tu protislužbyčku, takže spokojenost na obou stranách. Ale prostě to dostali zakázáno ze zhora a riskovat kvůli tomu flek nikdo nechtěl.
Grand Power K100 Mk7
Gamo CFX Royal .177 + Delta 4x32 AO
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
Apevia
Příspěvky: 3179
Registrován: 01 říj 2007 21:11
Bydliště: Jižní Čechy
Kontaktovat uživatele:

Toto

Příspěvek od Apevia » 08 kvě 2009 12:38

Ahoj,
při projíždění a třídění záložek jsem narazil na tuhle DE firmu, nabízejí tam tlakové flašky, ta poslední, 10Kg je na CO2-cca 57€, ta 5L by měla být 200Bar-u ní cena není, ale co mě zaujalo je ta 4L na 200Bar za nějakých 53€. Je to klasická flaška s normálním ventilem, příp. máte někdo zkušenosti s touto firmou? Dost mě to láká....
A link:
https://ssl.kundenserver.de/www.ft-zube ... shopscript
Cogito ergo armatus sum.
luko
Příspěvky: 3
Registrován: 05 bře 2009 15:23
Bydliště: Nitra

Příspěvek od luko » 10 kvě 2009 10:56

Zdravim páni!
Chcel by som vas poprosit o radu.Mam objednanu AA s400 a potreboval by som vediet aky typ, alebo rozmer koncovky na plniacu hadicu si mam dat vyrobit aby my pasoval na to plnenie od AA?
Apevia
Příspěvky: 3179
Registrován: 01 říj 2007 21:11
Bydliště: Jižní Čechy
Kontaktovat uživatele:

Kup

Příspěvek od Apevia » 10 kvě 2009 10:58

Doporučuji koupit hadici od Alexxxe, opravdu má nejlevnější a zasílá i na Slovensko.Jinak závit by tam měl být 1/8 palce
Cogito ergo armatus sum.
Odpovědět