sportovec píše:Docela zírám na to "technické " řešení doinstalace šíny na lauf. To je z mého pohledu strojařský paskvil, snaha nabastlit optiku na terčovnici. Klasický příklad toho, kdy méně by bylo více.
Takhle to pytlíkovat zrovna v dnešní době, kdy jsou kvalitní větrovky lehce dostupné, tomu fakt nerozumím.
Nicméně si vážím i nepovedených snažení o cokoli pozitivního.
Ani netušíš, jak moc si vážím tvého "odborného" a při tom nezaujatého hodnocení...
Ale k věci...
Kde jsem jenom podobný "bastl" na hlavěň viděl ???
Aha - už vím, bylo to na CZ 200 !!
Ta má menší průměr hlavně a nevšimml jsem si, že by si někdo stěžoval.
(Jednou se o tom zmiňoval "Kubajzz" - vlákno o CZ 200 Hunter, jako o nešťastném řešení)
Na soutěžích FT má pořád dobré výsledky, myslím že při závodě FT z května, byla dokonce na prvním místě.
Přitom je spíše tato PCP, "takové DoDo".
Kdyby na ni josef1000 nědělal různé doplňky a někdo jiny zase regulátor, tak by se od zahájení výroby (mimo pažbení), vůbec nezměnila.
Výrobce asi nemá, na rozdíl od TAU Brno, zájem své výrobky vylepšovat, nebo přizpůsobovat požadavkům trhu.
No a pokud podobnou snahu hodnotíš jako "bastl", nebo "pytlíkování", tak na to snad ani není co říci..
-
"... kdž jsou kvalitní větrovky lehce dostupné......."
To záleží na úhlu pohledu, možnostech - jak pro koho atd.
Definuj prosím lehce dostupné (myslím tím parametry - kritéria té dostupnosti).
Nezlob se na mě, ale začínám z některých lidí mít pocit, že pokud PCP není (obecně řečeno) ze zahraničí, nejlépe za co nejvyšší cenu, tak je to "shit"
(omlouvám se za to slovo, ale jednoduše a při tom výstižněji, to jinak napsat asi nejde)
P.S:
Uznávám, ta větrovka na první pohled nepůsobí jako krasavice (miluju tvary pažeb PCP Daystate

), ale když si ji člověk osahá, tak zjistí, že ergonomicky je to o něčem jiném.
A to nemluvím o technických řešeních a materiálech, použitých při její konstrukci.
(někdo by mohl ríci - Je tak škaredá, až je hezká..)
Ach jo - opět je to dlouhé jako týden před výplatou..