Stretnutie vzduchovkarov - Slovensko

Všechny vzduchovkářske akce HFT, FT a jiné ...

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
tomcat
Moderátor

Příspěvek od tomcat » 22 zář 2008 14:59

mozem ta ubezpecit ze sa nestrielalo sposobom, ze by niekto strielal ponad niekoho... to je opticky klam na tych fotkach... je pravda ze podaktory strielali posunuty dalej, ale boli vyse 2 metrov od tych viac vpredu a nikdy sa nemierilo ani nenabijalo ze by hlaven na niekoho z nich mierila...
ale mas pravdu, mali sme byt v jednej rovine...
ale ako pozeram este raz na fotky, tak fakt sa naslo zopar individui co tu bezpecnost nedodrziavalo... ale ani jeden z nich nebol "od nas" ale skor z okolitych zvedavcov co si prisli vystrelit... a nebol nad nimi dozor, takze pruser, do buducna im bez dozoru nic do ruk nedavat!!!!

DUSan

Příspěvek od DUSan » 22 zář 2008 15:57

Ja som dufal po pohlade na fotky, ze ti posunuti v zadu len skusaju mierenie bez strelby. No po zhliadnuti videa som zistil, ze ta horsia moznost je pravda. Z mojich skusenosti vyplýva, ze na kazdej akcii, kde sa stretnu viac ako dvaja strielajuci sa musi niekto ujat velenia. Nedovolit manipulaciu so zbranou za chrbtom strelcov ale len v nejakej vyhradenej bezpecnej oblasti. A aj to bez natahovania vzduchoviek. Aj na strelcov na ciare treba dat pozor. Mierit iba v smere tercov a netocit sa so zbranou. Ako som videl vela zucastnenych nema zakladne bezpecnostne navyky. V takom pripade je dohlad zvlast dolezity. Opatrnosti na strelnici nie je nikdy dost.
igi_79
Kontaktovat uživatele:

bezpecnost

Příspěvek od igi_79 » 22 zář 2008 18:50

Dusan, mas pravdu. Ja som ten co striela v lahu z CZ200S. Som bol medzi prvymi tak som si rozlozil stanoviste na palebnej ciare (prve boli asi tie deti tak zarovno s nimi), Ferin z klaku strielal vedla mna, ale zopar ostrostrelcov fakt strielalo dost nadivoko, dokonca aj zo strechy tej skodovky. Moja vyzva ci by nespravili 4 kroky dopredu (na palebnu ciaru) sa nejak minula ucinkom. Ja som sa posunut dozadu nemohol - bola tam ta skodovka.
risopepi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od risopepi » 22 zář 2008 19:02

to DUSan

Poučime sa z toho. Som (bývalý) športový strelec, poznám pravidlá na strelnici. Toto stretnutie ale nebola žiadna súťaž a neboli sme ani na strelnici. Boli to iba voľné vzduchovkárske radovánky vo voľnej prírode na súkromnom pozemku. Na fotkách neni vidieť, ale ja a ešte 2-3 skúsenejších strelcov sme boli v pozadí a sledovali sme udalosti. Osobne som nevystrelil ani 20 diaboliek. Nebolo treba ale narúšať priebeh stretnutia zo žiadným upozorňovaním! Nabudúce, pri takej (dúfam že aj pri väčšej) účasti sa dopredu dohodneme na pravidlách a tiež o osobách, aby mala naša akcia (naďalej) bezpečný priebeh. Zároveň Ťa pozývam na našu jarnú akciu, zo svojími skúsenosťami by si nám veľmi mohol pomôcť.
Alpha Whisky Romeo
(Allah's waiting room)

http://www.risopepi.sk/index.php?page=galeria
ferin

Příspěvek od ferin » 22 zář 2008 20:31

to DUSan: dalsi oravec do partie :o . rad by som sa prisiel minimalne pozriet na nejaku sutaz pod tvojim velenim, a urcite aj JurajDK ( sorry ze pisem za teba :wink: ). daj prosim ta vediet o nejakej takejto sutazi, pretoze sa to nemam odkial dozvediet a urcite by som si taketo podujatie nenechal ujst, ci uz z malorazkové alebo zo vzduchovkové. aj tusim asi kde sa to koná, zeby Hruštín ?????
ALKAJ

Příspěvek od ALKAJ » 22 zář 2008 21:23

Bol som iba v kameňolome, ale určite sa budem snažiť prísť aj nabudúce - dokonca aj s vetrovkou (aj keď jedna bola aj v aute, ale čas bol pekný) :) .
no a este niekolko "zdrvujucich uderov" pri niceni "papierovej flotily"na virtualnom mori
Toto tam bol asi zlatý klinec programu :twisted: .

PS. Mám aj ja niekoľko fotiek - časom prihodím.
clear43

Příspěvek od clear43 » 22 zář 2008 21:25

... a co ste to tam povyvadzali. ta kritika okolo nie bezpecnej strelby to nie je bohvieco.
takze na buduce by mal byt strelmajster,ktory to tam bude riadit.
predsa len trafit cloveka je ine ako chrono :-D
ferin

Příspěvek od ferin » 22 zář 2008 21:27

s fotkami do SZ :twisted:
ferin

Příspěvek od ferin » 22 zář 2008 21:39

nic sa neudialo, nepovyvádzalo, zbytocne sa to tu viac a viac nafukuje a rozpitváva!!
DUSan to zobral z profesionalneho hladiska a ma aj kus pravdy a toto pravidlo hry si musi osvojit kazdy sam a nerozpisovat sa ze ja som strielal tam a tam a nemohol som inde, lebo tam bol on......
co sa tyka foto, tak som za to, aby sa tu toho neobjavovalo tolko, ale len pár vybratých z pretriedeného. nenadarmo som sa pýtal, komu som zabudol poslat odkaz v SZ.
to je vsetko odo mna k tomuto vykonštruovanému incidentu, ktorý si moze nezasvätený účastník fóra vysvetlovat kadejako !
PS-nerozoberajte to dalej.
clear43

Příspěvek od clear43 » 22 zář 2008 21:47

ja som si na tych fotkach nic nevsimol,keby to tu nebol niekto spomenul ani ma to nenapadne.
minule to bolo podobne.
pokial si niekto neodniesol diabolky inde ako v original plechovkach , nic sa nedeje :wink:
na buduce dojdem,asi uz s nejakou vetrovicou.
este sa musim rozhodnut,
s ktorou.
ferin

Příspěvek od ferin » 22 zář 2008 22:02

rozhodni sa dobre :wink:
risopepi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od risopepi » 22 zář 2008 22:22

to clear
Nabudúce musíš prísť ! Budeme Ťa pasovať za "vrchného strelmajstra" !
Alpha Whisky Romeo
(Allah's waiting room)

tomcat
Moderátor

Příspěvek od tomcat » 22 zář 2008 22:26

cize bude len davat pozor a nezastriela si :-D aspom si s tou jeho vetrovkou zastrielame my :lol:
risopepi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od risopepi » 22 zář 2008 22:30

Viem, že ferin navrhol, aby sme tú bezpečnosť už nerozoberali, ale toľko ešte musím dodať, že niekto taký, kto tam nebol, nevie reálne posúdiť bezpečnosť celej akcie, lebo si to nevie ani predstaviť priestorove.
Alpha Whisky Romeo
(Allah's waiting room)

risopepi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od risopepi » 22 zář 2008 22:36

to tomcat
ale ani žiadnu škodu nenarobí !Obrázek
Alpha Whisky Romeo
(Allah's waiting room)

Odpovědět