Tak tím si mě neskutečně pobavil, už dlouho jsem se tak nezasmál.KOLOMAN píše:Takže, postavím-li se na zahradě se vzduchovkou na místo, odkud hodlám střílet a otočím-li se o 360 stupňů kolem svý osy, nesmí být v žádném směru MOŽNOST způsobit škodu na majetku (života, zdraví) souseda. A to ani teoretická možnost.
To co píšeš je blbost. Pokud provádím střelbu na svém pozemku, tak střílím tak, aby nemohlo být cokoliv ohroženo. Střílím tak, aby veškeré projektily zůstali v terči a když ne, tak aby žádný z nich za žádných okolností nemohl opustit hranici mého pozemku. Tím je zajištěno, že NEMŮŽE být ohrožen život, zdraví a majetek osob.
Pozdravit policistu s puškou v ruce půjde opravdu jenom imbecil, zkušený člověk ji stihne po cestě odložit. Dostatečnou omluvu a závažné důvody zákon nestanovuje, takže mě může napadnout kilometr dlouhý seznam závažných důvodů, od vařících se špaget na plotně po neodkladné odcestování.
A navíc, pokud má někdo souseda, který na něj zavolá policii jen kvůli tomu, že si v souladu ze zákonem střílí na zahradě ze vzduchovky, tak ho upřímně lituji a dle mého názoru je jedinným řešením nevypovídat, popřípadě konstatovat, že nestřílím, a bude to tvrzení proti tvrzení, čili 0:0 a tím to skončí.