strelba vzduchovkou na potkany/krysy/mysi vs. zakony
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
.............
Naposledy upravil(a) milius dne 13 čer 2009 01:16, celkem upraveno 1 x.
Já mám v jedné hospodářské budově na statku taky potkany.Chtěl sem je pochytat do pastí,ale oni se jich ani nedotkly.Nic tu kromě polystyrénu neohryzávají ani jinak neškodí.Oni totiž chodí žrát k sousedce ke slepicím a prasatům a ke mě jen přespávat.Oni totiž nejsou jen chytří,oni jsou přímo vychcaní...Vzduchovka je k ničemu!Jednoho svého padlého soudruha totiž nahradí dalšíma dvěma.Já bych na ně použil plamenomet,to by byla teprv legrace! Jenže pak bych asi neměl kde bydlet 

Areál na střelbu těchto dacanů mám veliký.Nedokážu si ale představit jak tam sedíte a číháte
Jinak vás ale klidně pozvu...
http://klasika.ukazto.com/?img=3872778~12i0s.jpg

http://klasika.ukazto.com/?img=3872778~12i0s.jpg
2 gonzo: zakon, ktory apriori zakazuje usmrtit zviera, na slovensku nemame. zakon o ochrane prirode hovori sice, ze je zakazane usmrcovat zvierata, ale hned na zaciatku uvadza, ze sa nevztahuje na zivocisnych skodcov roznasajucich nakazlive choroby. myslim, ze v cechach je ten zakon tvrdsi a obhajit pravne situaciu, ked strielas potkany na skladke, by bolo asi tazsie....
"Messieurs les Anglais! Tirez les premiers!" (Gróf d'Anteroche v bitke pri Fontenoy 11.mája 1745)
-
Problem mestskych holubov je ten, ze sa nedaju presne zaradit. Jedna sa totiz o holuby, ktore uleteli z chovov, zdivoceli, milionkrat sa vykrizili, pricom ich genofond sa priblizuje divemu holubovi, ale prilis si zvykli na zivot v blizkosti ludi, presne tak ako skodlive hlodavce. U nas ziju 2 druhy divych holubov(hrivnak a pluzik), hrivnak je polovna zver, ktorej odstrelom je pachany trestny cin pytliactva, a pluzik je chraneny, a jeho odstrelom atd....Potieranie mestskych holubov by podla mojho nazoru malo patrit pod obdobnu cinnost ako deratizacia.Najviac ma stve, ze trebars v Brne alebo Trencine tato banda prebyva v cakarni na zeleznicnej stanici.....drzost ako hrom.
Haenell 312, cakam na nove voditko.....
Hatsan 125 uprava diopter
Umarex 850 AirMagnum+ custom tercova pazba + GP 3,5-10x40 (Airsoft kopia Leupold, ale nástrel drží a obraz je slušný)
Zháňam jednoranný nabíjač pre U850.
Hatsan 125 uprava diopter
Umarex 850 AirMagnum+ custom tercova pazba + GP 3,5-10x40 (Airsoft kopia Leupold, ale nástrel drží a obraz je slušný)
Zháňam jednoranný nabíjač pre U850.
eM: tak ja si myslim, ze rozdiel v pristupe policajta, keby ta videl strielat holuby verzus potkany by bol diametralne odlisny. nebudem zachadzat do detailov zakona, nie som pravnik ani biolog, ale osobne velmi pochybujem o tom, ze by nejaky organ alebo institucia sankcionovala cloveka, ktory na skladke likviduje potkany. podla mna je to nonsens. na holuba by som bez polovneho listku resp.clenstva v polovnom zdruzeni nestrielal. jedine ze by som si ich choval na dvore 

"Messieurs les Anglais! Tirez les premiers!" (Gróf d'Anteroche v bitke pri Fontenoy 11.mája 1745)
Primární otázka zněla: Střílení škůdců versus zákony.Bylo už tu myslím jasně napsáno že se to nesmí.A to jak v ČR tak SR.Takže venku na skládce bych určitě nestřílel,protože by tam mohl jít nějaký ekologický hyperaktivista s foťákem.Co děláš ale skrytě na svém pozemku,nebo budovách,po tom je každému hov... Co oči nevidí,to srdce nebolí. Jinak to ale schvaluju a přeju ti přesnou mušku!!!