Pažba od Guntuningu mi konečně přišla.
V sobou jsem ji namontoval a pak už jenom střílel a střílel a .....
Guntuning (podle mě trochu nešťastně), změnil některé detaily oproti tomu, co mají na stránkách.
1) "Botku" včetně jejího uchycení.
- Už nelze natáčet do strany a její ramena nejdou seřizovat podle potřeby, botka z jednoho kusu materiálu.
- Horní šroub 8mm (klasický do železa) , který fixuje polohu čepu v pažbě, byl zašroubován přímo do dřeva, což vedlo k jeho okamžitému stržení. Musel jsem tam dát "matici do dřeva s vnitřním závitem" a do ní teprve zašroubovat jistící šroub.
2) Výsuvné uchycení lícnice v pažbě.
- Původně tam myslím byl duralový "pás", později kulatina přímo do lícnice, na fotkách to není dobře vidět.
- Nyní tam je kulatina, nahoře s kloubkem, který umožňuje boční vyklopení lícnice.
- Bohužel, pro někoho možná bohudík, nelze kulatina v pažbě přítlačnám šroubem fixovat natolik, aby při přilícení nedocházelo k nechtěnému otočení a vychýlení celé lícnice mimo osu pušky (hlavně).
- Čep lícnice je veden přímo do dřeva a ne do duralového (popřípadě kovového, nebo mosazného) pouzdra - trubky.
Jak jsem se zmínil, jestli je toto řešení klad, nebo zápor, musí každý posoudit sám.
V každém případě se mi původní řešení líbilo více a současné provedení je polovičaté a nedostačující, tedy spíše k horšímu.
Nezbývá než čep lícnice na jedené straně ofrézovat - vytvořit tam plochu, aby se nemohl po zajištění čelem šroubu, už nadále protáčet.
A to jsem ještě nezjistil, jestli ten jistící šroub není taky přímo do dřeva.
Ale asi nebude, působí tam dost velké síly a při pořádném dotažení, by to asi dlouho nevydrželo.
Nějaké fotky jsou zde:
http://vscharlie.rajce.idnes.cz/Steyer_ ... _a_MK-300/
posledních 8 fotek v řadě.