Steyr LG 110 Field Target

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
VSCharlie
Kontaktovat uživatele:
Re: Steyr LG 110 Field Target

Příspěvek od VSCharlie » 16 zář 2012 15:53

Zajímavý úkaz. :roll:

Zejména pokud vyloučíme nasledující:
- Vú není nižší než u kratší hlavně, ale je stejná.
- Není "křivá" hlaveň a náhodou jsi se při montáži netrefil do spodního bodu zahnutí.
(viz. otáčení hlavně a s tím spojená změna nástřelu v terči do kruhu, jako se kdysi řešilo u HW-100)
- Špatné "zahrdlení" a s tím spojený projev nástřelu, v principu stejné, jako u předchozího bodu.

Pokud se tedy vyloučí výše uvedené, přičemž je krajně nepravděpodobné, že by jsi se při montáži takhle trefil do spodní oblasti, tak těžko říci. :?

Napadají mě sice ještě dvě možné příčiny, ale zdají se mi ještě více nepravděpodobné, než ty předcházející.
I když jedna z nich nemusí být až tak nemožná, ale 20cm je hodně..
O jakou pušku se vlastně jedná, a jak ma fixovanou hlaveň ?

Léčíme nákazu - "Pěkně KULKOU po KULCE".....
http://vscharlie.rajce.idnes.cz/
milius

Příspěvek od milius » 16 zář 2012 16:29

Logun Mk2.Hlaveň má uložení na 2 červíky,takže klasicky a o otáčení nemůže být řeč.Na čok se nešahalo a v soustruhu háže víc ta původní.Navíc jsem zapoměl dodat,že původní hlavni chutnaly 4,52 a té nové 4,50,takže ještě o chlup volnější střelivo a padá to o tolik.Osy se nemění.Hlaveň je LW od p.Suchomela a diabolky mají zářezy od drážek jedna jako druhá.
Narazit na špatný kus se stane.... ,ale je to určité procento blížící se pravděpodobnosti......
VSCharlie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VSCharlie » 16 zář 2012 16:59

Tak podle toho co jsi napsal, bych to nejpravděpodobněji tipoval na "křivou" hlaveň. :roll:
Nejlepší asi bude, nechat si ji u dobrého puškaře srovnat.
Ale pokud se nemění se změnou vdálenosti nástřel i do strany, asi bych to neřešil.
Vzhledem k tomu že hlaveň, asi díky nutnosti dodržet polohu otvorů pro vstup vzduchu nelze v uložení otáčet, kdo ví, kam by to po jejím srovnání střílelo.. :(

Zlaté řešení vstupu vduchu u HW-100 a Steyera. :D

P.S:
I tak se dost divím, že prodává hlavně, co jak píšeš dost "hážou", ale na druhou stranu, pokud jsou brány jako "polotovar" tak je to možné, i když ne žádoucí.
darkall

Příspěvek od darkall » 16 zář 2012 20:07

Zárezy na ,,diabolkách,, môžu byť rovnaké ,ale vývrt..stúpanie už nie..či aj toto nemôže mať vpliv..
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 16 zář 2012 20:19

Je to křivé, ty LW hlavně nejsou žádná výhra.
A kdyby byly jenom křivé, tak by to bylo ještě dobré, bo každá hlaveň je trochu křivá, ale zeptejte se JirkyF, co mu dělala LW hlaveň...
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
milius

Příspěvek od milius » 16 zář 2012 20:33

20cm na 30m? To neudělá sebekřivější hlaveň.To by musel bejt k..va luk.No pozoruju,že na starší větrovky stojí náhradní hlaveň dvakrát tolik,co polotovar od LW a asi to o něčem svědčí.Polotovar z Aeronu stojí kolem 3700 a kupříkladu na starouše Excalibre stojí u Chambers náhradní přes 6000.Možná půjdu opačnou cestou a zkusim zkrátit,co to udělá.Jen ten čas na to nemám. :roll:
Narazit na špatný kus se stane.... ,ale je to určité procento blížící se pravděpodobnosti......
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 16 zář 2012 20:41

Musí tam být něco křivé, protože jinak by to právě těch 20 cm neudělalo. A jestli to se starou hlavní nedělá, tak musí být křivá ta nová (no, nebo taky byla křivá ta stará směrem nahoru :)).
A co rozptyl?
A kolik ukazuje chrono?
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
milius

Příspěvek od milius » 16 zář 2012 21:32

Zatím laboruju a kdyžtak to hodim z mostu.To bude video... :lol: No čekám nějaké věci od Chambers,abych zprovoznil třetí větrovku,něco čekám z Bohumína a chrono snad na Vánoce.Nebudu tu vlákno zavšivovat něčím jiným,tak zase jindy a jinde :wink:
JirkaF

Příspěvek od JirkaF » 16 zář 2012 21:47

Moje nerezová hlaveň byla rarita.Na 10 metrů rozptyl 7 cm.Na 30 metrů jsem netrefil A4.
Když jsem do ní po demontáži hlavně špejlí natlačil diabolku tak diabolka v hlavní volně létala.
Kamarád starý puškař to nazval vydutá hlaveň.
Nikdy není pozdě začít.
Jirka F. Písek
bimHObim

Příspěvek od bimHObim » 16 zář 2012 23:12

@ milius: mozna se pletu, nekde jsem cetl , ze jsi strojar. prece nemuze byt problem, polozit tu hlaven na dve prismy a budikem to premerit na ruznych mistech. a na koncich zkontrolovat jakou sousosost ma vnejsi a vnitrni prumer.
HW35, HW40, HW45, HW70
HW97 K - Nikko Stirling Gold Crown Airking 4-12x42
HW100T Carbine - Hawke Sidewinder Tactical 8.5-25x42
JuroNR

Příspěvek od JuroNR » 17 zář 2012 19:05

A kde že su tie moje prispevky kde som kritizoval LW hlavne? No ale vtedy ich všetci vychvalovali až do nebies,človek mal dojem ako keby boli pomali že zazračne. Aspoň že pravda vždy vyjde na povrch,niekedy skôr a niekedy pozdeji. :D
VSCharlie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VSCharlie » 17 zář 2012 21:35

Ještě k těm hlavním..

Možná by stálo za úvahu - pokud má někdo finance nazbyt a nevyhovují mu originální hlavně Steyera, vyzkoušet ještě dvě možnosti.

1 - Koupit od Schneidera 60 cm hlaveň na HW-100, viz. - http://www.versandhaus-schneider.de/pro ... ts_id/7131
Zkrátit ji a přizpůsobit na Steyera.
Pak bude k dispozici hlaveň o délce přinejmenším 50-55cm a navíc rovnou se závitem na ústí, pro montáž kompenzátoru atd..

2 - Vyzkoušet taky hlaveň TAU Brmo.
Hlavně má kvalitní a určitě rovné, kontroluje a dorovnává každý kus, včetně zahrdlení ..
Pokud si vzpomínám, když jsem se bavil s p. Kachlířem, tak se zmínil o možnosti koupit si jako náhradní díl, jinou i dělší hlaveň.
Cena je kolem tří tisíc, přesnou částku si už nepamatuji.
Pak ji upravit na Steyera stejně jako hlaveň HW a je vymalováno.

Možná by to za ten pokus a následné srovnání kvality jednotlivých hlavní, včetně originálních hlavní Steyer a hlavní LW, stálo.. :roll:
Přinejmenším by to bylo zajímavé....
Warthog

Příspěvek od Warthog » 17 zář 2012 21:45

Já mohu k případným testům poskytnout LG-110 s 605 mm polygonální hlavní LW. Případně jen tu hlaveň, kdyby to chtěl někdo zkoušet na jedné zbrani.

Laßt uns fest zusammenhalten - In der Eintracht liegt die Macht - Mit vereinter Kräfte Walten - Wird das Schwere leicht vollbracht
Ludas

Příspěvek od Ludas » 18 zář 2012 01:40

Jde do Steyru dat ST hlaven od FX? Pokud ma Steyr paradni streva a FX nejpresnejsi hlavne, docela byme zajimalo jestli to spolu kamaradi... :?:
Nikde jsem tady o tom nic nenasel
Warthog

Příspěvek od Warthog » 18 zář 2012 07:12

Ano, ale ne přímo. Steyr používá průměr hlavně 16 mm a hlavně od FX mají jen 14 mm. Takže v místě uchycení do rámu bude potřeba na lauf navléknout vhodnou trubku jako redukci.

Laßt uns fest zusammenhalten - In der Eintracht liegt die Macht - Mit vereinter Kräfte Walten - Wird das Schwere leicht vollbracht
Odpovědět