Já mám ještě někde doma diplom za první místo ve stavění sněhuláka...
Už drahně let plánuji, že si ho nechám zarámovat a pověsím ho na firmě do kanceláře mezi všechny ty certifikáty atd.
Zatím zůstane všechno při starém, má to být především zábava. Tím nevylučuji, že se třeba příští rok neuspořádá něco oficiálního a přesně podle pravidel. To ale zároveň vylučuje současnou soutěž v HFT a FT, jelikož se jedná o různé discilíny s jinými vzdálenostmi a jiným charakterem trasy. IMHO vzhledem k tomu, že v PB se střílí v zarostlém lese, tak uspořádat takovou pravou FT s většinou terčů mezi 40-50m, ani nelze. Ten charakter místa to víceméně vylučuje. Pokud bychom teda všechno neodstříleli na tom poli, a to jenom na podzim nebo v zimě, kdy tam není řepka.
Taky postavit HFT je mnohem jednodušší než technicky dokonalou a na precizní vybavení náročnou FT. Z toho důvodu taky vidím u HFT daleko větší šanci na vyšší počet účastníků, kteří nemají optiky za desetitisíce korun, takže "závodit" může kdekdo i se Slávií, ono ten plech vždycky nějak cinkne, tak má aspoň jeden bod, je spokojený a užije si zábavu. Navíc může poklábosit s lidmi ze stejné krevní skupiny a pokud přinese vlastní sklopku a postaví ji, tak má i dobrý pocit, že udělal něco pro ostatní. Jestli postavíme typickou FT, tak tím z účasti vyloučíme třičtvrtiny účastníků. Vybavení na FT, tím myslím hlavně optiky, se kterými by se to dalo střílet jakžtakž na úrovni, má u nás tak pět lidí.
Jako mi se FT líbí, ale to je Formule 1, kde je potřeba mít vybavení a specializovat se.
Takže zatím ne, v budoucnu ano.
Tak to vidím já.