zdravím, omlouvám se za nové, téma pročítal jsem, pročítal jsem, ale téměř nikdy se tázající nedozvěděl to co přesně chtěl, protže se obvykle diskuze zvrhne na morální stránku zabíjení zabíjení dětí a zajíčků

bez urážky . . . spoustu užitečného jsem se tu dočetl, ale potřeboval bych trošičku poradit . . . mám tu čest si sem tam o prázdninách jednou za rok, nebo někdy i v menších intervalech střílet ze vzduchovky a šíleně mě to bavý a připadne mi to jako krásný koníček, bohužel bydlím v bytě, ale to se teď má změnit (jdu do rodinného domku se zahradou) a můj sen si zatřílet častěji se může proměnit ve skutečnost . . . chtěl bych si tedy pořídit svou první vzduchovku, jsem chudý student

takže nic za 30 000 . . . líbila se mi ta QB 78, připadne mi krásná, ale na krásu nehraju, nelibí se mi na ní že je to na CO2 a bál bych se cokoliv upravovat, tak jsem ji vyloučil, zamlouvá se mi Slávie 634, jenže když budu chtít optiku, bojím se podle toho co jsem se dočet, že to s mou cenovou kategorií puškohledu asi nebude nic moc (puškohled se rozsype) . . . takže uvažoval jsem nad Hammerli Hunter Force 900 Combo, je tam už i puškohled, a není to 4x20 o kterém jsem se tu dočetl že je o ničem pokud není za velké peníze, je to puškohled 6x42 a zajímalo by mě jestli je dobrý, když ho dávají k té vzduchovce, asi by na ní měl vydržet i ty rázy, Hammerli není zlamovací tak se o křivou hleveň podle toho co jsem se dočetl nemusím bát, ale zase u vzduchovek z Německa vyrobených v číně typu B3-3, kterými jsem se také zprvu nechal zlákat ( super cena a plno keců jak to není dobré, po přečtení tady, jsem se bál o své prsty a o to že bych s tím vystřeli 2x a konec, a i když to má reklamaci, nechce se mi to pořád někam posílat, takže tu jsem taky vyloučil . . . tím pádem by mě zajímalo jestli se u Hammerli Hunter Force 900 Combo nemusím bát také o své prsty . . . pomozte mi tedy vypsat čeho bych se u těchto zbraní podle vás musel obávat a já už se potom rozhodnu . . . Hammerli Hunter Force 900 Combo . . . má na stránkách GUNSHOPU lepší výrobní údaje: má delší hlaveň než slávia, má větší úsťovou rychlost než slávia, je těžší než slávia a s puškolhledem bude ještě víc, což beru jako výhodu, protože čím těžší zbraň tím bude asi větší "stabilita při výstřelu" a přesnost se bude s mýma vyklepanýma rukama ovlivňovat méně . . . také je o něco málo levnější a má ve výbavě už i nějaký ten puškohled, který by mi i v případě že by jste napsali že není moc dobrý stačil, hlavně že to má přiblížení 6x a regulaci paralaxy, dále ta má nějaké vychytávky s pojistkama u spouště a je i hezčí a celkově podle toho co píše výrobce je vlastě Hammerli Hunter Force 900 Combo ve všem lepší než SLAVIA 634 až na jednu podstatnou věc, to že je vyrobena v číně, je tam sice napsáno, že je to jen kvůli toho také levnější než SLAVIA, která má místo výroby v česku tudíž je dražší a je tam i napsáno že je to vyrábě no v nejlepší čínské fabrice, ale nějak se mi tomu nechce věřit i přesto že je to vyrobeno v číně, že je to tak dobré jak píšou, to by jste se nezmiňovali stále o SLÁVII 634, ale o Hammerli Hunter... mám se tedy něčeho obávat u Hammerli narozdíl od SLÁVIE a třeba naopak, napiště mi prosím pdostatné věci, které jsem tu nevystihnul a když se vám ani jedna zbraň nezamlouvá a znáte nějakou lepší v jejich cenové kategorii, hoďte tu prosím odkaz, byl bych vám moc vděčný . . . zde jsou odkazy na tyto dvě zbraně:
http://www.gunshop.cz/cs/hammerli-hunte ... -3098.html
http://www.gunshop.cz/cs/cz-slavia-634-4-5-mm-1513.html
-střílet chci od těch 10 metrů na dálku jakou půjde, nebudu mít nějakou stálou vzdálenost, kterou nechci měnit, střílet chci do různých plechovek a podobných věcí, případně do terčů, chci vzduchovku ráže 4,5mm
-stále mě lákala SLÁVIE, ale nechal jsem se zase zlákat tou cenou u Hammerli a bojím se že to co je tam psáno jsou jen řeči, které se můžete dočíst i u zmiňované B3-3
http://goodgoods.cz/product.php?id_product=12 s tísícem věcí zdarma a se vzduchovkou skoro zadarmo a potom máte problém se zbíráním prstů nebo s tím že místo střílení pořád reklamujete . . . do začátku chci kvalitní vzduchovku, kterou reklamovat nebudu muset a půjde s tím i něco trefit, koupil bych za víc, jenže mám hluboko do kapsy co se týče těch skvělých větrovek . . . děkuju za odpověďi a omlouvám se za referát, chtěl jsem jen napsat vše aby jste měli veškeré možné informace jak to vidím k co nejpřesnější odpověďi
Spozdravem Erik