ja som už volačo leštil ale vždy po 50 - 100 výstreloch to začalo drhnúť... tak som to teraz vykuchal celé a prebrusil, prešmirgloval a preleštil som všetko možné aj to samotné valcové "púzdro" kde je celý ten mechanizmus skovaný... a s tou pružinkou sa treba pohrať tak,... že dáte si ju čo na najjemnejšie t. j. vyšrobovať uplne dohora na jemno a ked tak jemne ohnúť tú zalomenú časť ktorá tlačí na spúšť...
no a ked som to teraz zložil až sa bojím ako jemnučko tá spúšť ide..
k rezaniu hlavne som sa nedostal, ale matematicko-fyzykalno-chemicko-kyneticko neviem aká časť mojho ja zapracovala a aspoň teoreticky som došiel k uričtému záveru, ktorý viac menej potvrdzuje praktickú skúsenosť tých anglických pánov že piestovka nepotrebuje hlaven dlhšiu ako 10 palcov cca...
ak vyjdem z tej 8 milisekundovej teorie (našiel som ju vo viacerych zdrojoch) kde sa prych 6,5 miliseknudy "nič" s diabolkou nedeje a diabolka na prých 2 palcoch naberie max. speed...
tak z toho vyplýva že diabolka má maximálne 1,5 milisekundy na opustenie hlavne bez toho aby piest narazil na dno
to znamená pri rýchlosti 220 m.s-1 = 22 cm za milisekundu to jest 22x1,5 = 33 cm urazí diabolka maximálne a potom dojde k nárazu piestu na dno (berme ze plus minus par centimetrov) čiže 25 - 30 cm hlaven ak rátame s rezervou aby to nebolo na doraz je optimum piestovej hlavne... čo je presne prípad AA a HW