Slavia 634
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
brusenie 2 (in construction)
kueee obrazke mi zmizle photobucket.com mi doteraz fungoval... hmmm
uz to ide asi to cakalo na nejaku autorizaciu, pokracovanie na dalsej strane
kueee obrazke mi zmizle photobucket.com mi doteraz fungoval... hmmm
uz to ide asi to cakalo na nejaku autorizaciu, pokracovanie na dalsej strane
Naposledy upravil(a) madbugie dne 09 bře 2009 12:52, celkem upraveno 1 x.
- - - = = = (( as mad as possible )) = = = - - -
AirArms Pro-Sport + Hawke Eclipse 30 SF 6-24x50 + Kozap č. 23 + JSB Exact 4,52 mm (bolo 5,52 mm)
AirArms Pro-Sport + Hawke Eclipse 30 SF 6-24x50 + Kozap č. 23 + JSB Exact 4,52 mm (bolo 5,52 mm)
- Alexxxus
- Odborník na vzduchovky
- Kontaktovat uživatele:
Barryne Ty kecale jeden
Jednou z xxx pokusů a přesně jak píše Kubajz hnedka jsi všechny porazil ..... Dostal jsi na pozadí ode mne v počtu 4:1 přesně jsem Ti vrátil porážku z fotbalu ..... Muhehehe 

Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.
http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.
http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
madbugie - používám http://www.imageshack.us a dodnes bez problémů.
Grand Power K100 Mk7
Gamo CFX Royal .177 + Delta 4x32 AO
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
Gamo CFX Royal .177 + Delta 4x32 AO
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
...
Tak montáže jsou ocelové KOZAP, čili jedno z nejlepšího co si tam mohl dát 
Pažba je iMHO upravovaná (byl bych rád za detailnější fotky rybiny a jiných úprav)
A botku si můžete koupit v každým lepším obchodě se zbraněmi, ale pokud budete chtít nějakou extra hezkou, tak není problém za ní vypláznout i víc jako 800Kč...

Pažba je iMHO upravovaná (byl bych rád za detailnější fotky rybiny a jiných úprav)
A botku si můžete koupit v každým lepším obchodě se zbraněmi, ale pokud budete chtít nějakou extra hezkou, tak není problém za ní vypláznout i víc jako 800Kč...

Cogito ergo armatus sum.
2madbugie:Moc pěkná práce, ten fotoreport se IMHO někomu hodí... Jsem ještě zvědat na tu úpravu toho uložení
Cogito ergo armatus sum.
madbugie,
super návod, len ma tak napadlo : nemali by toto všetko urobiť už vo fabrike?
P.S. stále váham medzi S634 a čínskou BMK 30. BMK sa mi páči viac, ale obávam sa čínskej "kvality", preto som si myslel, že istejšie bude kúpiť Sláviu. Keď ale vidím, čo s ňou ešte treba doma dorobiť, vychádza mi to zajedno.
P.S.2 nebolo by lepšie, keby sa S634 predávali rozobrané ako skladačka? Ušetrili by na tom obidve strany : výrobca by to nemusel skladať a majiteľ rozoberať.
super návod, len ma tak napadlo : nemali by toto všetko urobiť už vo fabrike?

P.S. stále váham medzi S634 a čínskou BMK 30. BMK sa mi páči viac, ale obávam sa čínskej "kvality", preto som si myslel, že istejšie bude kúpiť Sláviu. Keď ale vidím, čo s ňou ešte treba doma dorobiť, vychádza mi to zajedno.
P.S.2 nebolo by lepšie, keby sa S634 predávali rozobrané ako skladačka? Ušetrili by na tom obidve strany : výrobca by to nemusel skladať a majiteľ rozoberať.
TAU 7, Steyr LP10, Slavia 631, Feinwerkbau Model 500, Ardesa Patriot .45, LOV 21, Hämmerli AP20
kb rozdiel je v tom, že slavia ti neustrihne prsty alebo nebuchne do ksichtu...
ono niektore železo sa tvari ako riadne železo ale v podstate je to blato... !!! pozor na to... a zvlašť na vzduchovke kde su velke počty opakovaní, relativne velke tlaky na malé čapy a pod...
ono niektore železo sa tvari ako riadne železo ale v podstate je to blato... !!! pozor na to... a zvlašť na vzduchovke kde su velke počty opakovaní, relativne velke tlaky na malé čapy a pod...
Jo jo
Jo jo, taky bych raději koupil S631 nebo teď už spíš S634.. 100% to bude lepší než nějaká China s nápisem Germany 

Cogito ergo armatus sum.
ako vylepšiť uloženie hlavne v puzdre
tak podme na to...
ako vylepšiť uloženie hlavne v puzdre, alebo ako napraviť drobnu chybičku pri vyrobe (soudruzi sa sekli o 0,2 mm), alebo čo robiť ked nam aretačny šrobik nevychadza do zarezu na hlavnom šrobe a ked to utiahneme neda sa hybať hlavnou alebo povolime a cele sa to vakla...
povodny povrch puzdra, ktory je nahrubo frezovany co ma zarazilo oproti velmi pekne vybrusenej hlavni

najprv trocha teorie:

takze ako to zlepsime ? nakolko srob ktory tieto dve plochy stahuje k sebe je uplne v predu budeme musiet ubrat na miestach ktore sa deru o hlaven a nedovolia oblasti za srobom dolahnut na hlaven...
v podstate je to klasicka metoda zrovnavania ploch a to tak ze na predmetny povrch nanesieme tenku vrstvu farby (v nasom pripade postaci fixka), par krat jemne pokyveme hlavnou, pohybom nie viac ako 5 cm na konci hlavne, hlaven demontujeme a uvidíme strieborné plosky, kde sa hlaven dotyka puzdra a cierne "udolia" kde nedochadza k treniu cize tie "kopce" odstranime postupnym jemnym zbrusovanim... (je to pomala robota ale efektivna)
co budeme potrebovat:
- srobovak plochy vacsi
- brusny kamen
- fixka

- okuliare (puzdro je tvrde, kamen odletuje jedna radost, a krasne zvoni ako kosa)
- baterku
- lepiacu pasku na uchytenie tiahla

hlaven uchytime do zveraka, svorky, proste do niecoho pevneho, ale najlepsie cez drevo, aby sme ju neotlacili, ale tak aby sa dalo volne s hlavnou kyvat, a upevnenie by malo byt co najblizsie k hlavni, lebo tam je puzdro plny profil... keby sme ho uchytili dalej mozeme zdeformovat valcovy profil a to by nemdopadlo dobre... !!!
puzdro upevnime a vnutorne trecie plochy namalujeme fixkou

utiahneme hlaven skoro "na krv" ale tak aby sa s nou dalo hybat na konci hlavne nie viac ako 5 cm hore dole parkrat prebehneme...

po demontazi hlavne sa nam pekne ukazu vyvysene miesta ktore sa tru o hlaven, cize tieto strieborne miesta budeme jemne odstranovat zbrusovanim

najprv som brusil v oblasti pred srobom

no a potom stale dokola, vycistit, natriet farbou, utiahnut hlaven, pokyvat hlavnou, hlaven odmontovat, prebrusit strieborne miesta, a stale dookola...
postupne sa zacali objavovat strieborne miesta dalej a dalej (toto je zelany stav, idealne by bolo ak by sa hlaven trela skoro pocelej dlzke ale to je v mojom pripade nemozne nakolko su tam tie 2 desatiny mm

takze sa zbrusovana oblast zvacsovala, ale pozor nebrusit cierne miesta tym by sme tie udolia prehlbovali, my musime odstranovat vyvyseniny cize iba strieborne miesta a okolie

a takto som to asi zopakoval 10 x (teda zatial)
nastrelovy terc za veterneho pocasia vyzeral asi takto (po dlhej zimnej pauze a s chybajucim ALU tuningom to kopalo ako prasa, preto si myslim ze mi to utekalo vertikalne, ale horizontalne to celkom sedi na jednej lajne, uz zasa sa vyhovaram
)

The END a rozpravky je koniec...
ak sa niecomu neda rozumiet vysvetlim a opravim...
ako vylepšiť uloženie hlavne v puzdre, alebo ako napraviť drobnu chybičku pri vyrobe (soudruzi sa sekli o 0,2 mm), alebo čo robiť ked nam aretačny šrobik nevychadza do zarezu na hlavnom šrobe a ked to utiahneme neda sa hybať hlavnou alebo povolime a cele sa to vakla...
povodny povrch puzdra, ktory je nahrubo frezovany co ma zarazilo oproti velmi pekne vybrusenej hlavni

najprv trocha teorie:

takze ako to zlepsime ? nakolko srob ktory tieto dve plochy stahuje k sebe je uplne v predu budeme musiet ubrat na miestach ktore sa deru o hlaven a nedovolia oblasti za srobom dolahnut na hlaven...
v podstate je to klasicka metoda zrovnavania ploch a to tak ze na predmetny povrch nanesieme tenku vrstvu farby (v nasom pripade postaci fixka), par krat jemne pokyveme hlavnou, pohybom nie viac ako 5 cm na konci hlavne, hlaven demontujeme a uvidíme strieborné plosky, kde sa hlaven dotyka puzdra a cierne "udolia" kde nedochadza k treniu cize tie "kopce" odstranime postupnym jemnym zbrusovanim... (je to pomala robota ale efektivna)
co budeme potrebovat:
- srobovak plochy vacsi
- brusny kamen
- fixka

- okuliare (puzdro je tvrde, kamen odletuje jedna radost, a krasne zvoni ako kosa)
- baterku
- lepiacu pasku na uchytenie tiahla

hlaven uchytime do zveraka, svorky, proste do niecoho pevneho, ale najlepsie cez drevo, aby sme ju neotlacili, ale tak aby sa dalo volne s hlavnou kyvat, a upevnenie by malo byt co najblizsie k hlavni, lebo tam je puzdro plny profil... keby sme ho uchytili dalej mozeme zdeformovat valcovy profil a to by nemdopadlo dobre... !!!
puzdro upevnime a vnutorne trecie plochy namalujeme fixkou

utiahneme hlaven skoro "na krv" ale tak aby sa s nou dalo hybat na konci hlavne nie viac ako 5 cm hore dole parkrat prebehneme...

po demontazi hlavne sa nam pekne ukazu vyvysene miesta ktore sa tru o hlaven, cize tieto strieborne miesta budeme jemne odstranovat zbrusovanim

najprv som brusil v oblasti pred srobom

no a potom stale dokola, vycistit, natriet farbou, utiahnut hlaven, pokyvat hlavnou, hlaven odmontovat, prebrusit strieborne miesta, a stale dookola...
postupne sa zacali objavovat strieborne miesta dalej a dalej (toto je zelany stav, idealne by bolo ak by sa hlaven trela skoro pocelej dlzke ale to je v mojom pripade nemozne nakolko su tam tie 2 desatiny mm

takze sa zbrusovana oblast zvacsovala, ale pozor nebrusit cierne miesta tym by sme tie udolia prehlbovali, my musime odstranovat vyvyseniny cize iba strieborne miesta a okolie

a takto som to asi zopakoval 10 x (teda zatial)
nastrelovy terc za veterneho pocasia vyzeral asi takto (po dlhej zimnej pauze a s chybajucim ALU tuningom to kopalo ako prasa, preto si myslim ze mi to utekalo vertikalne, ale horizontalne to celkom sedi na jednej lajne, uz zasa sa vyhovaram

The END a rozpravky je koniec...
ak sa niecomu neda rozumiet vysvetlim a opravim...
Naposledy upravil(a) madbugie dne 10 bře 2009 07:18, celkem upraveno 7 x.
to kesi: tak klasickú gumovú bodku z ČZUB som mal doma odloženú v skriny, bola predtým použitá na mojej guľobrokovej kozlici BRNO 500, kde som ju vymenil za inú. Presne ako tu už niekto napísal, gumenú bodku zoženieš v každej predajni poľovníckych potrieb, výber je bohatý a ceny tiež. Táto stála voľakedy cca 500,- Sk. Pažbu mi upravoval jeden pán, čo vyrába štítky pod trofeje a vyrába aj pažby, dal som si tam vyrezať také šupinkové rybiny, pre lepšie držanie pažby. No a montáž mám oceľovú na malokalibrovku ZKM 452, a dal som si potom upraviť tie spodné kamene na 13 mm, lebo moja Slavia má ešte rybinu 13 mm.kesi píše:Elo: pěknej kousek!Jak se ptali kolegové... kde si sehnal tu botku, kde si přišel k té pažbě a co máš za montáž?? Prozraď nám to prosím
Takže tak.
No a viete mi niekto ešte niečo poradiť ohľadne toho vyladenia a zjemnenia spúšte? ktoré plochy treba presne zaleštiť? Má, alebo nemá výmena pružinky spúšte za inú vplyv na tvrdosť spúšte?
Slavia 634 + Delta Optical 4x32AO
Foto
Já jsem si říkal, že to není klasická rybina, ale ty šupinky 
Mohl bys prosím hodit foto?

Mohl bys prosím hodit foto?

Cogito ergo armatus sum.