Ja som sice zacinal so 620-kou, ale az tato mi zacala hovorit "pane" a mne to v tej dobe robilo naozaj veeelmi dobre

A to sa pisal rok 1983. A ze sa dozila veku 30 rokov, tak som si povedal, ze si veru zasluzi trocha ozivit - zrepasovat. Takze som kupil nove tesnenie piesta, novu pruzinu, vypil pivo (to aby som mal ten alobalovy pliesok) a ked som po tom jednom pive vytriezvel, pustil som sa do "opravy".
Vysledok - uplna katastrofa ...
Bez toho, aby som predtym, medzitym a potom cistil zvnutra hlaven, som pred reapasiou zmeral energiu 30 rocnej pruziny. Meral som dvoma typmi nabojov, JSB Heavy (0,67 g) a JSB SCHaK (0,52 g - s plochou hlavickou). Vysledky su v tabulke a v grafe: Tych 7,43 J mohla byt "nestandartna" diabolka, predtym som diabolky netriedil. Strucne - pred vymenou som tam mal cca 7,1 J a po vymene cca 6,1 J !!!
Nech mi nikto nehovori, ze znizenie energie zapricinilo to, ze mam obe ruky lave ! To ze ich mam obe lave zapricinilo ine, ale znizenie energie zapricinilo bud slaba pruzina, alebo mensie (mozno aj "meksie") tesnenie.
Takze k pruzine:
Staru pruzinu som v sobotu vybral zo Slavie a hned odmeral jej dlzku. Po 30 rokoch vnutri a hned po vytiahnuti merala 22,1 cm - dnes vecer uz merala 22,3 cm.
Nova pruzina pred namontovanim merala 23,0 cm a dnes po dvoch dnoch vnutri Slavie a po asi 20 vystreloch merala uz iba 21,8 cm !!!
Zeby bola vyrobena z masla ?
Staru pruzinu som dnes namontoval naspat do Slavie, ale po skonceni uz bolo neskoro na strelbu. Tak kombinaciu "stara pruzina" a "nove tesnenie", ked stihnem, tak vyskusam zajtra. A ak budete chciet vediet, ze co a ako to dopadlo a ci sa vobec oplati robit "oprava" z dnes "bezne" dostupnych nahradnych dielov, tak o tom nabuduce ...