V každém příspěvku co tu je, je kus pravdy.
Celý závod je vždy postaven na osobní aktivitě každého jednotlivce.
Je jasné, že při tom množství účastníků nebudou stavět všichni, ale od každého očekáváme kolegiální aktivní přístup při přípravě střelecké dráhy. Já jsem rád, že minimálně nastřídačku se stavění věnují všichni a že když někoho požádáme, aby se účastnil stavění a sklízení sklopek, tak vždy každý bez odmlouvání pomohl. Jestli se tomu jednou věnuje někdo víc a druhý míň je jedno, důležité je, aby se nestalo pravidlem, že jeden pořád staví a druhý se pořád veze. Jirka Dominátor už delší dobu nestaví a stavět nebude. Místo toho se ujal funkce jako hlavní technik, který kromě toho, že přinese půlku sklopek, tak ještě připravuje sklopky k montáži (konzoly) na stromy, za což mu patří velký dík a uznání.
K padání sklopek.
Mi volavka i kuna spadla bez problémů, mouchu jsem netrefil, páč mám paralaxu od 25 yardů.
Vím o problému s teletubies, kdy Vláďa vystřelil a hlásil, že to nepadá, byla to jednoduchá sklopka asi na 25 metrů. Tak jsme to podložili dřívkem, pak Vláďa vystřelil a trefil větev, takže jsem střílel já a mi to spadlo...Majitel to spraví, tak o nic nejde. Prostě počítejte s tím, že takové věci se stávají... Můžu jenom slíbit, že se budeme snažit, abychom tyhle případy eliminovali pokud možno na nulu.
K výkonu.
Nevím o tom, že by někdo nesportovně používal výkon větší než je povoleno. My ty své zbraně navzájem dost dobře známe a přes chrona střílíme co chvilku, takže jsem si vcelku jistý. Přesto, jestli víte o někom, kdo používá větší výkon nebo máte podezření, tak mi to řekněte a já ho změřím. Prostě výkon větší než 16J bereme jako unfair chování, protože nejenže to střelci poskytuje výhodu v lepší balistice, tak to navíc může ničit sklopky.
K testování.
Protože soutěže stavíme na osobní aktivitě každého jednotlivce a kdokoliv má šanci cokoliv změnit a vylepšit, tak děkuji JRovi, že se ujal zkoušení funkčnosti každé sklopky před závodem.