Sklopn? ter?e

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
milius
Re: Sklopné terče

Příspěvek od milius » 27 říj 2011 12:34

Moje puška má 242m/s Exact 4,52(měřeno na srazu),ale volavku můžu ještě upravit na to tvoje zrní :lol:

Pamatuju si i Gamo sklopky co nepadaly a to je zase o úhlu střelby.Co se týče výroby a stavění:Byla doba,kdy nikoho nebavilo střílet jen veverky a krysy,tak přišla fantazie a každá nová věc má svoje mouchy.Proto jsem ti a Relsokovi u volavky říkal,že chci slyšet kritiku,aby se to dalo vychytat.Stejný problém měl Stalker s kormoránem na letišti(taky střílel expresama).
Ke stavění:Je docela fyzický a časový problém postavit 50 sklopek a ještě do toho vymyslet KAM a ODKUD,zatímco ostatní v klidu čekají a meditují před soutěží.Vyrobit to,postavit to u jednodenního srazu prakticky na čas včetně vymýšlení dráhy a potom se fizycky rozklepanej chopit flinty a jít soutěžit není žádný med.Taky jsem zvědav,jak dlouho to bude Dominátora bavit.Ať se taky snaží jiní.Potřebujeme právě puntičkáře,kteří to dotáhnou do dokonalosti.

Narazit na špatný kus se stane.... ,ale je to určité procento blížící se pravděpodobnosti......
JR

Příspěvek od JR » 27 říj 2011 13:11

To je dobře, žes to napsal, já si to z tohohle úhlu vůbec neuvědomil.

Takže za sebe můžu říct, že tam příští sraz přijedu dřív a pomůžu vám.

Zároveň z toho ale vyplývá, že by po postavení traťě měl naklusat někdo, kdo s tim má zkušenosti - a to já nejsem, pravděpodobně ty, Dominátor, Kubajzz, nebo Vendouš a udělat kontrolu, jestli to je takhle možný.

Já se zase hlásim na kontrolu funkčnosti sklopek střelbou z těch dejme tomu deseti metrů. Kdyby ty slabší flinty byly dejme tomu tři, tak by to šlo rychlejc. A esli nikdo takovou vzdůšu nemá, tak ji klidně pořídim, bude stát pár stovek v bazaru (nejlepší by ovšem byla opakovačka). To ovšem platí, pokud s tim budou ostatní souhlasit.
doveda

Příspěvek od doveda » 27 říj 2011 16:27

Máš pravdu s tím že pokud se to časem přemění v regulerní soutěž tak se mouchy musí vychytat a tím se dostanem k danejm pravidlům,určení lidé stavějí a kontrolují sklopky,dohled nad dodržování pravidel atd.
Takže co přinese budoucnost zjistíme brzy,jsem pro aby byly vše plynulo ke spokojenosti všech.Je třeba dát posez a ujasnit co a jak a kdo si vezme na starost.
Ještě ke vzdálenostem,když stavíš sklopku ráno za mlhy tak se to zdá daleko a přez optiku při sluníčku je opak.
LP 300
LG 300 HFT
LG 300 ISSF
HonzaH83
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HonzaH83 » 28 říj 2011 18:50

No jo, teď jsem stavěl poprvé a musím říct že sranda to není. Už to vymejšlení když stojím a hledám bezradně ten kousek aby nevadilo střele nic ve vzdálenosti kolem 40m. Na druhou stranu to chce systém. Na to budou muset být vybráni lidé kteří se toho chopí, páč není možné, aby každý dostal sklopku a hurá si jí usadit do lesa :lol:
!!! STŘÍLÍM BLBĚ, ALE RÁD !!!
SLÁVIA 631
HW97 KT + Sightron MilDot

https://pera-honza.cz/
ALKAJ

Příspěvek od ALKAJ » 28 říj 2011 19:05

HonzaH83 píše:páč není možné, aby každý dostal sklopku a hurá si jí usadit do lesa :lol:
U nás to +- nejako tak funguje.
Jak nazýváš lidi, kteří když jsou ohroženi, tak se nebrání, jen utečou a schovávají se?
Civilizovaní?
LaRi

Příspěvek od LaRi » 28 říj 2011 21:34

Taky si myslím, že je to možné. Venda to tady už hlásil. Sice nejsem pro 100% gamosklopky, protože vím, že slopka jde udělat na 99%funkční, teda asi ne ty Miliusovy axtrémy, i když možná taky, ale běžná velikost určitě. Takže když si každý postaví jednu sklopku, jezdí nás 40 a víc, tak to bude akorát. A za půl hodiny musí být postaveno. A sebráno.
pussylala
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pussylala » 30 říj 2011 02:04

Všichni, kdo jezdí na srazy nějaký ten rok ví, že stavět a uklízet sklopky nikdy nebudou všichni. Kdyby Dominátor jednou nepřivezl sklopky, tak máme soutěž o max. 10 stanovištích. Chtěl bych taky vidět z řady "nováčků", že přinesou taky svoje 2 sklopky co zrovna koupili. Ono je přeci jednodušší přijet až když je postaveno a hned odejít po odstřílení závodu. Proč se vůbec angažovat a ptát se: "potřebujete s něčím pomoct?"
HonzaH83
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HonzaH83 » 30 říj 2011 08:35

Ono je přeci jednodušší přijet až když je postaveno a hned odejít po odstřílení závodu. Proč se vůbec angažovat a ptát se: "potřebujete s něčím pomoct?"[/quote]

No v tom máš pravdu. Se musím přiznat, že jsem z těch kdo postává :-( Ale když jsem viděl, že se pozvala delegace z BOHUMÍNA, stále se jen postávalo.... Tak mi to přišlo tak nějak trapný. Řekl jsem si že je potřeba s tím hejbnout. Aspoň jsem rozmrznul :mrgreen: No a taky mi to nezničilo... :lol: :lol:
!!! STŘÍLÍM BLBĚ, ALE RÁD !!!
SLÁVIA 631
HW97 KT + Sightron MilDot

https://pera-honza.cz/
LaRi

Příspěvek od LaRi » 30 říj 2011 09:34

Nojo no, co už. Je to tak a asi to tak i zůstane.
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 30 říj 2011 23:01

V každém příspěvku co tu je, je kus pravdy.
Celý závod je vždy postaven na osobní aktivitě každého jednotlivce.
Je jasné, že při tom množství účastníků nebudou stavět všichni, ale od každého očekáváme kolegiální aktivní přístup při přípravě střelecké dráhy. Já jsem rád, že minimálně nastřídačku se stavění věnují všichni a že když někoho požádáme, aby se účastnil stavění a sklízení sklopek, tak vždy každý bez odmlouvání pomohl. Jestli se tomu jednou věnuje někdo víc a druhý míň je jedno, důležité je, aby se nestalo pravidlem, že jeden pořád staví a druhý se pořád veze. Jirka Dominátor už delší dobu nestaví a stavět nebude. Místo toho se ujal funkce jako hlavní technik, který kromě toho, že přinese půlku sklopek, tak ještě připravuje sklopky k montáži (konzoly) na stromy, za což mu patří velký dík a uznání.

K padání sklopek.
Mi volavka i kuna spadla bez problémů, mouchu jsem netrefil, páč mám paralaxu od 25 yardů. :wink:
Vím o problému s teletubies, kdy Vláďa vystřelil a hlásil, že to nepadá, byla to jednoduchá sklopka asi na 25 metrů. Tak jsme to podložili dřívkem, pak Vláďa vystřelil a trefil větev, takže jsem střílel já a mi to spadlo...Majitel to spraví, tak o nic nejde. Prostě počítejte s tím, že takové věci se stávají... Můžu jenom slíbit, že se budeme snažit, abychom tyhle případy eliminovali pokud možno na nulu.

K výkonu.
Nevím o tom, že by někdo nesportovně používal výkon větší než je povoleno. My ty své zbraně navzájem dost dobře známe a přes chrona střílíme co chvilku, takže jsem si vcelku jistý. Přesto, jestli víte o někom, kdo používá větší výkon nebo máte podezření, tak mi to řekněte a já ho změřím. Prostě výkon větší než 16J bereme jako unfair chování, protože nejenže to střelci poskytuje výhodu v lepší balistice, tak to navíc může ničit sklopky.

K testování.
Protože soutěže stavíme na osobní aktivitě každého jednotlivce a kdokoliv má šanci cokoliv změnit a vylepšit, tak děkuji JRovi, že se ujal zkoušení funkčnosti každé sklopky před závodem. :)
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
JR

Příspěvek od JR » 31 říj 2011 11:55

Souhlasim s Kubajzzem.

Akurát k tý kontrole sklopek:
Dá se zaručit, že před začátkem soutěže budou fšecky fungovat. Budu je teda zkoušet dvěma, třema ranama se 7,5 J flintou přibližně z deseti metrů. Jenom zatim takovou nemám, takže kdyby se někomu doma válela stará Sláfka, ke který nemá srdeční vztah, tak ji od něj koupím (za rozumnej peníz). Jestli ale ostanou funkční po celou dobu závodu se bohužel zajistit téměř nedá (pokud by si ke každýmu stanovišti stoupnul maník, kterej by po postavení sklopku překontroloval, tak by to možný bylo - na 99%).
Ale kontrola bude dost náročná -je to 150 ran při 25 stage. Takže bych poprosil nějakýho dobrovolníka, nebo dva, aby mi s tim pomohli. po pár závodech se uvidí, jestli to k něčemu bude, nebo ne.
Warthog

Příspěvek od Warthog » 31 říj 2011 12:10

Na závodech, na kterých budu, Ti klidně helpnu s TAUkou.

Laßt uns fest zusammenhalten - In der Eintracht liegt die Macht - Mit vereinter Kräfte Walten - Wird das Schwere leicht vollbracht
doveda

Příspěvek od doveda » 31 říj 2011 17:37

Taky můžu vzít pistoli a kyvetu,mám CO-čka z práce dost :wink:
LP 300
LG 300 HFT
LG 300 ISSF
Srambo

Příspěvek od Srambo » 31 říj 2011 20:11

Takze na dalsi sraz beru pro jistotu jak Slavku, tak i Lovku s velkou zasobu bombicek :D
Jinak se mi to zda jako dobre vylepseni. Alespon se udela pritrz kecum, ze sice jsem trefil presne, ale sklopka nepadla. Ale myslim si ze i tak se najdou stejne takovi, kteri si za cinknuti killzony napisou bodiky 2. Nechci do nikoho rejpat, ale par jedincu se urcite najde.
Slavia S631 + pevná mířidla
Lov 2
Kartofelkanón cal. 50mm
http://srambo.rajce.idnes.cz/

Příspěvek od 666karel » 31 říj 2011 21:40

Mám vzduchárnu, která má víc ja 16 J takže si nezastřílím, ale na sraz bych určitě chtěl jet. Ale nechci jen stát a jen čumět, takže sem k dispozici co se jakékoliv práce týče...
Odpovědět