Příspěvek
od harpplayer » 09 bře 2007 14:34
Tak já teda přidám ještě jednu:
Je lépe být veden dvěma, než nesen čtyřmi alias je lépe být dobře zavřenej než blbě zabitej.
Vzhledem k tomu, že v případě, že se hlídka PČR dostane do blízkosti konfliktu, počká pro jistotu za rohem, aby následně hrdinně zajistila ty, co zbyli, vše dokonale zaprotokolovala a fotodokumentovala, místo toho, aby zakročila přímo "v akci", nezbejvá občanovi, kterej nechce zrovna před hajzlíkem stát jako to hovádko, postarat se o sebe sám. Prostě jaký si to uděláš, takový to máš. Nemám zájem tahat kvér za všech okolnosti jako kardinální argument vlastní pravdy, ale jsem připravenej ho použít v případě potřeby, tzn. v případě ohrožení života a zdraví vlastního nebo mých blízkých, v krajním případě v případě ohrožení mého majetku. Nehodlám taky zkoumat, jestli náhodou pachateli nezpůsobím větší bebí, než chtěl původně udělat on mě.
Dokud totiž hajzlíci nebudou podvědomě cítit možnost, že u svýho nekalýho počínání taky mohou zkejhnout, bude jich pořád dost. Až budou tušit, že z bílení kvartýtu je taky mohou odnýst nohama napřed, nejmíň polovina jich ubyde, protože to jsou v převážný míře poserové. Z tý druhý půlky jich pár zařve, když budou slušný lidi bránit nedotknutelnost svýho zdraví a majetku. No a pro to zbylý tvrdý jádro konečně bude dost místa v lochu, kam je snad soudci, který toho času budou už mít poněkud volněji, konečně dostanou.
Já vím, celý to dost bagatelizuju, ale to jen proto, abych se nezbláznil z toho, co všechno musí slušnej člověk přetrpět, když se chce legálně bránit, zatímco hajzlík žádný takový zabrany nemá.
Dovolím si to uzavřít s tím, že každá situace je jiná a skutečně jsou případy, kdy varovný výstřel dokáže vyřešit situaci. Stejně tak ale jsou situace, kdy na něj není čas. Běžte si vystřelit pár soutěží IDPA nebo LEXáckýho srandamače a pochopíte, že čas v převážné míře hraje proti nám. Bylo by to všechno na dlouhou diskusi, přičemž mám pocit, že obě diskutující strany se zakopaly na pozicích, ž nichž nebudou chtít ustoupit.
Ještě je jedna důležitá věc v dalším konání, totiž kdo to soudí a kdo to obhajuje.