Revolvery ceske vyroby
Moderátoři: Moderátoři, GunShop.cz
Revolvery české výroby
Jelikož, jak se zdá, svou první pistoli jsem získal levněji, než jsem plánoval, rozhodl jsem se pořídit ještě revolver.
Myslím si, že by v tomto případě bylo asi vhodné šáhnout po tuzemském výrobku. Jáký máte názor na kvalitu provedení a spolehlivost tuzemských zbraní výrobců Alfa-Proj(Holek) a Cora?
Myslím si, že by v tomto případě bylo asi vhodné šáhnout po tuzemském výrobku. Jáký máte názor na kvalitu provedení a spolehlivost tuzemských zbraní výrobců Alfa-Proj(Holek) a Cora?
re:Revolvery české výroby
Zkušený střelec mi řekl,že Alfy jsou velmi dobrý, ale Kory se po několika stech výstřelů zkroutí.
Revolver zn. HOLEK můžu vřele doporučit. Mám již v řadě třetí model - momentálně 6" devítiranný 22 LongRifle se stavitelným hledím a v kombinaci s dobrým střelivem je to přesná terčová zbraň za dobrý peníz pro relaxaci na střelnici.
Sam by som bol zvedavy, lebo mam tiez chut kupit si Alfa steel 357mag, al 38 spl. Lenze neviem aku zataz znesie. Mam totiz v umysle strielat s nim diviziu revolver v IPSC. Teda otazka stoji: kolko muziky za prijetelne peniaze co stoji.
Měl jsem obě v ruce a obě jsem nedlouho střílel. Myslím, že .38 Speciál od Alfy (tedy alfa steel) je kvalitní zbraň a snese ta nejvyšší měřítka.
Naproti tomu 357 Magnum ještě potřebuje asi mírně doladit. Tady bych asi chvíli počkal.
Naproti tomu 357 Magnum ještě potřebuje asi mírně doladit. Tady bych asi chvíli počkal.
Není na IPSC lepší revolver ve .45ACP?
No, nevím. To by chtělo najít a zeptat se někoho, kdo IPSC střílí. Nezapomeňte, že .45 ACP je munice bezokrajová a tudíž musí být v klipech. Nedokážu posoudit jak moc to pomůže, nebo zdrží při přebíjení... Pokud chcete .45ACP je asi lepčí papá Browning (1911A - třeba).
Alfu jsem měl a myslím, že za tu cenu není špatná. I když moc praktických zkušeností ze střelby nemám, mám zkušenost s reklamací u f. Kora i Alfa. Jednání u Alfy : Jistě, opravíme na počkání (i když to bylo už po záruce), dejte si zatím kávu, ne peníze za takovou drobnost nechceme.
Jednání u Kory : My to sice vyrábíme, ale nekoupil jste to přímo od nás, tak si to pošlete do Prahy, oni to pak pošlou nám ( máte z toho pocit, že pokud od nich nekupujete ve velkém, tak jste pro ně nějakej otrava a vůbec nemají snahu se alespoň tvářit vstřícně). Tak zbraň šla z Brna do Prahy, odtud do Kory do Brna (mimochodem jsem z Brna), pak ( po opravě) zpět do Prahy do obchodu a pak zase do Brna ( ke mně).
Poučení pro mě - Koru nikdy více !
Jednání u Kory : My to sice vyrábíme, ale nekoupil jste to přímo od nás, tak si to pošlete do Prahy, oni to pak pošlou nám ( máte z toho pocit, že pokud od nich nekupujete ve velkém, tak jste pro ně nějakej otrava a vůbec nemají snahu se alespoň tvářit vstřícně). Tak zbraň šla z Brna do Prahy, odtud do Kory do Brna (mimochodem jsem z Brna), pak ( po opravě) zpět do Prahy do obchodu a pak zase do Brna ( ke mně).
Poučení pro mě - Koru nikdy více !
NO MAM POCIT, ZE ALFU STEEL SI ASI VELA LUDI NEKUPILO. ZEBY NEBOLA DOBRA? JA SAM SI CHCEM KUPIT ALFY A TO HNED DVE, 38 SPL. A 22 LR. ALE MACKU VO VRECI KUPOVAT NECHCEM. DALSIE NAZORY SA NENAJDU?
Možná je to i tím, že ty ocelové Alfy hodně dlouho slibovali, ale na pultu nebyly. Nejdřív to šlo ven a ten co chtěl 357 tak si koupil jinou. Proč by taky čekal, že ? Navíc myslím, že v cenách kolem 10 000 je už konkurence (Rossi, o něco dražší Taurus). Ale .38 spec. i když "zinek", ale za 6000, přitom poměrně kvalitní a nové se zárukou...Já nyní uvažuji o modelu 820. Jako druhou zbraň pro jistotu, co bude ležet v šufleti či u postele.
38 by som nekupoval v zinkovom rame. Zivotnost a potom je tu este nasledna moznost predaja, kde je uz potom problem sa zbrane zbavit, iba ak kruto pod cenu. Kazdopadne ma ta zbran zaujima, ale v oceli.
No, já koupil před asi dvěma měsíci ocelovou osmatřicítku ve 4". Za ten měsíc jsem z ní vypálil asi 500 ran (to snad není tak moc ) a nemůžu si ji vynachválit. Ani jedna závada, ani jeden problém. Kupoval jsem přímo v továrním obchodě a opravdu bezva kauf! Vyplatí si připlatit a koupit ocelovou místo zinkové.
Mimochodem, zapomeňte na Rossi, nebo Taurus. Alfa Steel zatím u mne vede o dvě délky. Uvidíme za rok a po několika tisících ran.
Mimochodem, zapomeňte na Rossi, nebo Taurus. Alfa Steel zatím u mne vede o dvě délky. Uvidíme za rok a po několika tisících ran.
Ako tak vidim, je tu chvala na Alfa Steel. Ja si chcem kupit 357. Paci sa mi ten kaliber. A Alfa aj designovo vyzera dost dobre! Len na Slovensku som ju v obchode este nevidel a to by som si ju chcel omakat. Velmi dam na dojem ako sa s tym citim v ruke. Dajte este vase nejake nazory na zbran.
Myslím, že i v tom "zinku" to jako zbraň pro jistotu plně postačuje. Vystřelím jen pár ran, abych věděl, že funguje a pak to bude ležet v šufleti, někdy to vezmu ven. Myslím, že jsem někde četl, že Alfa tvrdí, že po 5000 ranách to má snad stejné parametry jako před nimi. No a z revolveru na obranu tolik určitě nevystřílím. A navíc ji budu mít za velice dobrou cenu
No ak si to kupim tak urcite rocne z toho puknem okolo 5000 ran ak nie viac. A zinok mi akosi nesedi.