Přeji všem pěknej den .
Koukám že tu už hooodně dlouho nikdo nebyl a shodou okolností si šetřím na něco podobného tak tu urousím pár postřehů.
Tak jsem to tu pročetl a trošku mě mrzí že se někteří pustili do tazatele kapku z ostra .
Jak už tady pár lidí napsalo když se mu to líbí tak proč by si to nekoupil . Přeci většina z nás střílí pro radost , proto že to je náš koníček a moc nás to baví . Někomu se zamlouvá pistole nekomu revolver , někdo raději devítku někdo magnuma a někdo má rád velikou ránu

jako třeba já

. A kdyby šlo jen o tu ďouru do papíru tak mi stači malorážka

je to přeci koníček a radost tak si to nekazme
Nedavno jsem četl jedno myslivecké forko a z některých názorů šla hlava kolem . Například že majitelé brokovnic Saiga a a kulovnic na bazi SA58 jsou socky co si nevidělaji ani na chleba a že je v podstatě socka každej kdo ma flintu pod 50 tisíc .
Bylo to moc smutné čtení a věřím že takovích "střelců" je minimum.
A teďka pár postřehů střeleckých .
Měl jsem si možnost zastřílet z Ruger Alaskan 454 casull a nebyl to zase takovej horor ( ale zážitek parádní a šlo to i jednoruč ) je pravdou že se živím spíše manualně takže není problem pro mě zvladat i těžší předměty něž je tužka . Já osobne bych ale preferoval delší hlaveň. ( náboj se dá momentálně sehnat kolem 25 korun dokonce se mi podařilo sehnat náboje 500 SW za 23.60 kč ) bohužel momentálne revolvery SW 500 jsou teď prakticky nesehnatelne . Jinak uplný extrém je momentálně ráže 460SW srovnatelná už prakticky s plnokrevnou kulovnicí , ten jsem ale ještě na prodejně neviděl.
Ráže 357 magnum je naprosto pohodová a kdo přebijí tak při snížení navážky o cca 18% vznikne jeden z nejpřesnějších nábojů co znám. ( náklady srovnatelné s ráží 45 acp )
Tak všem lidičkám přeji co nejvíce radosti ze střílení a co nejvíce desítek