Lettow-Vorbeck píše: můžeme zajet na nákup do Jugošky. Nákupní povolení dostanete v každé směnárně
to je zas tak: kdo nakoupil registrované zbraně za příšerné peníze (čím víc tím spíš), ten dodržuje předpisy ortodoxně až bigotně: odmítá koketovat i s takovými balalitami jako je dieslování vzduchovek, dokrmování flobertových nábojů, bojí se nechat vyfotit na ulici s realističtěji vypadající dětskou kuličkovkou.
O dovozu ilegální zbraně ze zemí kde jsou volně prodejné začnu uvažovat leda pokud mi stát ty moje legální zakáže.
Ve Francii prý jsou volně prodejné jednoranné dlouhé malorážky.
V Itálii se prý stále ještě volně prodávají perkusáky.
V Rakousku že prodají jednorannou brokovnici i bez našich papírů (zbrojáku, převozních povolení), jméno ale zaznamenají, takže je to jen čekání na průšvih který přijde až po čase.
O Španělsku mám smíšené info: někdo tvrdí, že pistoli turistům prodávají bez obav, někdo že v kamenných krámech (tj. legálně) ne, že leda na tržištích - tedy ilegálku, kterých je tam stále spousty ještě od občanské války před II.WW.
Tak teď i Yugoška. Víš víc? Chorvatsko? Nebo si Serbija chce zvednout turistický ruch když přišla o moře? Nebo Monte Negro?