Vhodnější téma jsem nenašel tak snad to tady nebude vadit.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Dobrý den,harpplayer píše:Určitě dá. Rajmond Debevec je toho názorným příkladem na mezinárodní úrovni. Znám z minulosti mnoho pánů ve věku kolem 50, kteří dokázali střílet na úrovni 1.VT ještě s pákovými zbraněmi, vzpomeňme třeba dnes již bohužel nežijícího Pana střelce, Libora Kůrku (dědečka Kateřiny Emmons). V Praze to byli např. bratři Neckařové, Venca Půža, Míla Kožurik a další, z našeho regionu mohu jmenovat třeba Pepu Táborského. Problém je v tom, že technika těchto zbraní šla hodně nahoru a nahoru šly i ceny za tyto zbraně. Bohužel s pákovkou při dnešním trendu odkládacích stojanů a prekompresních zbraní je střelec značně handicapován, nehledě na to, že stoják kromě tréninku vyžaduje i specifické vybavení (kalhoty, boty) a to jsou další nemalé peníze, takže zatímco se starší malorážkou Anschütz 54, kterou sis před lety pořídil, můžeš v ležáku úspěšně konkurovat třeba i Bleikerům, s FWB 300 (nebo nedej Přírodo se Suhl 312) se těžko můžeš srovnávat se střelcem stejné úrovně vlastnícího třeba Walther 400 nebo FWB 800.
Koukně te se na výsledky letošního MČR.Pan J.Polák r.54 z Ostravy nastřílel krásný výsledek 583b.a nechal za sebou střelce docela zvučných jmen.Jasný důkaz,že se dá vzduchovka střílet i v tomto věku.SekDav píše:Zdravím, chtěl bych se zeptat do kolika let se tak střílí a dá střílet vzduchová puška v kategorii muži na soutěžní úrovni - myslím tím třeba mistrovství republiky a vejš. Vídám střelce tak do 30 let starší jsem snad neviděl - dá se vůbec tato disciplína střílet na vysoké úrovni třeba ve 40-50 letech? V tomto věku vídám střelce max u malorážky tak by mě to celkem zajímalo.
Vhodnější téma jsem nenašel tak snad to tady nebude vadit.
Popravdě už jsem na střeleckých závodech mladých ležačkářů dlouho nebyl, ale před cca 12 lety, když jsem střílel tyto kategorie já, tak střílel TAU200 skoro každý, ale postupně se pomalu přecházelo na větrovky... ale poslední MČR mládeže, chlapci do 14ti let, kde jsem byl, tak skončili 4 střelci nástřelem 300 na prvním místě, mězi nimi i jeden střílející TAU 200. Osobně jsem měl TAU200 upevněnou ve svěráku a také uměla 300. Takže na začátek se určitě dá.Hrochorous píše:Zdravím! Několik dnů, spíš týdnů, pročítám zdejší vlákna a díky všem, kteří přispívají a je co číst. Často se tu řeší návraty ke střelbě po mnoha letech a s tím spojený výběr značky a typ zbraně. Hledal jsem snad poctivě, ale informací o druhém konci věkového spektra, tedy dětech a zbraních (větrovkách/vzduchovkách) pro ně je zde pomálu. Rád bych přivedl svého syna (10 let) ke sportovní terčové střelbě. Cestu ke zbraním si už dávno našel sám a možná by nebylo od věci jeho zájem překlopit do sportovní roviny. Veškeré náležitosti finanční a logistické, jakož i členství ve střeleckém klubu mi toto fórum dokázalo přiblížit. Nicméně děti jsou děti a nikdo neví kdy se ze zapáleného střelce stane zapálený archeolog nebo nadšený potápěč. Otázka tedy zní: dá se začít se střeleckými návyky s dostupnou českou technikou? Tedy CZ 200T nebo TAU MK200 s jejich standardními dioptry? PCP vzduch nebo CO2?. Jsou v tomto věku chyby střelců daleko větší než přesnost (nepřesnost) těchto zbraní? Soutěží se s těmito puškami v mládežnických kategoriích nebo tam na Czech Made nenarazíte?
Rodiče malých střelců, trenéři střeleckých klubů - napište něco ze svých zkušeností! Budoucí malí vítězové i rekreační, školou povinní střelci, vám budou vděčni!