Prebijeni streliva
Moderátoři: GunShop.cz, Moderátoři
Přebíjení střeliva
Zajímalo by mě za kolik se dá přebíjet náboj 9mm luger a co na to potřebuji a kolik stojí pořízení takové přebíječky.Kolik stojí jednotlivé komponenty a jaké jsou vaše zkušenosti.
re:Přebíjení střeliva
9 luger přebiješ tak za 2,- : hilzna (posbíráš) zápalka (0,60Kč) prach (0,40 Kč) střela (od 1Kč).
Za kolik by to cca bylo u .45 AUTO ?
díky
díky
určitě se to vyplatí přebíjím 357 Magnum a jeden náboj přijde asi na 2,50
Re: Přebíjení střeliva
mne vyjde na 1.60Kč ,zapalka REMINGTON 0.50 Kč střela olovo 155gr 0.85 Kč prach Ac 05 0.30 Kč podivej se na www.limit.cz ma nejlepší ceny v republice .Anonymous píše:Zajímalo by mě za kolik se dá přebíjet náboj 9mm luger a co na to potřebuji a kolik stojí pořízení takové přebíječky.Kolik stojí jednotlivé komponenty a jaké jsou vaše zkušenosti.
Naprostá hovadina
Mosazné nábojnice do brokovnice sice existovaly, ale normálně se přebíjely papírové (dokud se vyráběly a nestály mrtě peněz). Dnes jsou levné náboje v plastové nábojnici a ta jde přebít minimálně 10x, než se vymačká lůžko zápalky tak, že jde starou zápalku vytáhnout nehtem a novou natlačit dovnitř malíčkem 
Nábojnice nejvíc trpí v místě krimpování, což lze řešit třemi způsoby: krimpovat do hvězdy, což umí jen speciální stroj (dá se v ČR koupit, ale je to plnoautomat - pro normálního střelce nehorázně drahý), nebo krimpovat zakružovačkou, což ale znamená, že se nábojnice na konci rychle (2-3 přebití) roztřepí k nepotřebě, nebo nekrimpovat vůbec, používat větší jednotnou střelu s ostrými drážkami, která se do nábojnice zasekne. Pak se ale může přebíjet jen do nábojnic SB (jsou ze silného plastu, zatímco všechny ostatní značky, které jsem střílel, mají stěnu minimálně o polovinu tenčí).
Osobně volím variantu 3: přebíjení jde rychle (krimpování je časově náročné). Broky tak jako tak už dnes koupíš tak draho, že se přebíjení sportovních nábojů nevyplatí.

Nábojnice nejvíc trpí v místě krimpování, což lze řešit třemi způsoby: krimpovat do hvězdy, což umí jen speciální stroj (dá se v ČR koupit, ale je to plnoautomat - pro normálního střelce nehorázně drahý), nebo krimpovat zakružovačkou, což ale znamená, že se nábojnice na konci rychle (2-3 přebití) roztřepí k nepotřebě, nebo nekrimpovat vůbec, používat větší jednotnou střelu s ostrými drážkami, která se do nábojnice zasekne. Pak se ale může přebíjet jen do nábojnic SB (jsou ze silného plastu, zatímco všechny ostatní značky, které jsem střílel, mají stěnu minimálně o polovinu tenčí).
Osobně volím variantu 3: přebíjení jde rychle (krimpování je časově náročné). Broky tak jako tak už dnes koupíš tak draho, že se přebíjení sportovních nábojů nevyplatí.
Je to DILLON SL 900 a stoji 29 730 Kč , jinak se podivej na http://shop.vmcustom.cz/data/prebijeni/DILLON.pdf
Dáme souboj? :-) (pro novináře)
Rozhodně netvrdím, že existuje jediný správný způsob, ale dovolím si tvrdit, že jsem viděl dost lidí přebíjet a nikoho do mosazných brokových nábojnic.
Věřím radši tomu, co dělám, než tomu, co ukazuje bedna.
Nechtěl jsem se tě nijak dotknout - to v žádném případě ne - ale abys zájemce o přebíjení nutil shánět mosazné hilzny, to je trochu moc. Jde to bez nich, stejně jako to jde bez toho stroje.
Věřím radši tomu, co dělám, než tomu, co ukazuje bedna.
Nechtěl jsem se tě nijak dotknout - to v žádném případě ne - ale abys zájemce o přebíjení nutil shánět mosazné hilzny, to je trochu moc. Jde to bez nich, stejně jako to jde bez toho stroje.
Rusko doporucujem nebrat do uvahy....moj spolu-polovnik bol minuly rok na vylete Kazachstan-Sibir a domov.Co to tam videl....brokovnicou sa striela vsetko,mosadzne hilzne su tam velmi vzacny sortiment.Ti obycajny polovnici,ked ulovia 3 vlkov,dostanu od uradov povolenie na odlov jedneho losa pre vlastnu potrebu.Ked sa ho pytal,cim losa streli,odpovedal predsa brokovnicou.Kubajzz píše:2Anonym:
Brokové náboje nepřebíjím ani brokovnici nemám, ale ty mosazné brokové hilzny jsem viděl v jedné reportáži z Ruska.

A k prebijaniu brokoveho streliva,myslim,ze v dnesnej dobe sa asi velmi neoplati.Ked kupim lovecky naboj okolo 6-7 korun,sportovy za cca. 3,50-3,90,-Sk,tak aspon mne sa to neoplati.A keby som si mal prebit tie mnozstva,co spotrebujem,tak by som cely rok ine nerobil....Aj ked samozrejme niekomu sa to vyplacat,moze....to nepopieram.