Čéče, sice mimo téma, ale já osobně bych každýmu, kdo by čímkoliv střílel na vrabce (..atd.) rozbil hubu .... A když jsem byl já kluk a táta by mě chytil se vzduchovkou, nebo prakem, lukem při podobný činnosti, tak by mě tu hubu rozbil taky.. a pořádně. Asi nějakej jinej přístup, podotýkám, že jsem městský dítě ....
Mozna to nevis Joote ale drive tech vrabcu bylo opravdu hodne. Cili sem tam nejakeho zastrelit nebyl zadny problem. Ovsem v poslednich letech se zrejme neco zmenilo... vrabcu je pomalu. Ne ze by je vsichni krvelacni vzduchovkari vymlatili... proste zmena ziv. prostredi.
Andy píše:Mozna to nevis Joote ale drive tech vrabcu bylo opravdu hodne. Cili sem tam nejakeho zastrelit nebyl zadny problem. Ovsem v poslednich letech se zrejme neco zmenilo... vrabcu je pomalu. Ne ze by je vsichni krvelacni vzduchovkari vymlatili... proste zmena ziv. prostredi.
Ale zpet k praku.
Vím Teď je zas naštěstí dost strak, třeba. Pořád je do čeho se strefovat .. Ale zpátky k tématu
Jeste k tem vrabcum.Ja je mel jako malej chytat pod bedinku(klasika bedinak spagat a zrni)pac zrali slepicim zrni,ale oni tam stejne neletali tak sem raci chytal ty slepice,ty tam vlezly vzdykcy
To by me zajimalo co by mi na tohle rekli na CUZZS kdyz bych jim rek ze mam na praku laserovej zamerovac
Dobreho vecera vsem prakarum. Prosim o radu. Mam novy Crosman Cyclone a nasel jsem gumy Trumark Heavy Powerband. Neni tam zadna specifikace rozmeru. Daji se tyhle gumy pouzit i na Crosman? A ma pripadna vymena nejaky vliv na vykon? Dik.
No podle toho co myslíš slovem "nejlepší".. jako s největším nátahem/silou? nebo co se týče životnosti? Tady si můžeš o tom něco přečíst: http://www.inzine.sk/article.asp?art=1911 Ale podle mě prak není o gumě ale o střelcovi.. Mě osobně se silnou gumou za chvilku při delším míření rozklepou ruce ze svalového napětí, takže pokud se chceš trefovat tak nejsilnější asi nebude nejlepší.. já mám klasickej prak dřevěnou vidličku a leteckou gumu 4mm a na blbnutí mi to stačí. Mrkni na tohle video: ten týpek rozhodně gumu neřeší... Čas kterej strávíš hledáním nějaký "Supergumy" radši věnuj střílení...
stary je dobry, ale stale mi ide o tu gumu, nechcem nejaku co mi po 5 ranach vypovie a este ktora je lepsia 5,6,8 mm? mne sa jedna prevazne o silu, cim silnejsi tym lepsi
jééé ty to teda řešíš... Prak je na zábavu.. není to žádný precizní zařízení.. K čemu je ti velká síla když se netrefíš? -Leda že to potřebuješ na rozbíjení oken a výkladních skříní... já osobně jsem v ruce nikdy žádnej z těch "kupovanejch" praků neměl, takže ti žádnou gumu neporadim.. Chápu že potřebuješ svejm kamarádům říct že máš to tip-top nejlepší-nejsilněší-nejzázračnější co se dá na světě najít... ale střílet tim budeš stejně kameny nebo kovový kuličky... Udělej si procházku nekde si uřízni dobrou vidličku zejtra si skoč do modelářskýho obchodu kup si gumu a začni střílet.. guma z tebe dobrýho střelce neudělá.. Gumy se opotřebovávaj a praskaj na všech prakách.. ale jesli tě to zajímá tak ta moje je přivázaná provázkem mám ji tam asi 3/4 roku a vystřílel jsem s ní několik set kamenů a drží.... tak nedělej z komára velblouda..