Povrchov? ?prava streln?ch zbran?
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Ma niekto skúsenosti s cernenim. Vyskusane receptury a postupy...
Zaujíma ma hlavne cernenie ,,za horuca" a ,,hrdzavením"
Zaujíma ma hlavne cernenie ,,za horuca" a ,,hrdzavením"
Naposledy upravil(a) havran dne 30 bře 2006 14:24, celkem upraveno 1 x.
povrchovka
Potřeboval bych na hlavni u vzduchovky udělat novej povrch,nebot´původní je poškrabanej a ohmatanej od nabíjení.
Nejraději bych to zkusil brynýrem... musím odstranit původní povrchovku až na kov? nebo stačí poze přetřít?
Nejraději bych to zkusil brynýrem... musím odstranit původní povrchovku až na kov? nebo stačí poze přetřít?
Re: povrchovka
Jak je dělaný ten povrch je to barva brynýr, odstín ? Můžeš ukázat foto poškození? Pak by se něco našlo. Ale předem říkám, že různé prostředky za studena jsou jen na mlé součástky a to ještě s nízkým namáháním zachvíli je to pryč. Já radši pracuji s vypalovací barvou na zbraně. V pohodě to dělám v bytě. Když se podíváš na moje zbraně co jsem tady ukázal tak uvidíš výsledek tedy na Kimbrovi a vedle je originál fabrická CZ pro porovnání. Cenově mně to vyšlo i s dovozem barvy na nějakých 35 USD. Objednáno přes net od stolu a k tomu stolu mi to taky přišlo.HHawkins píše:Potřeboval bych na hlavni u vzduchovky udělat novej povrch,nebot´původní je poškrabanej a ohmatanej od nabíjení.
Jaroslav
Povodny povrch dole. Pouzit jemný brusny papier/postupne asi po 400/, vylestit ocelovou vlnou, odmastit a uz sa nedotykat prstami,zostavajuHHawkins píše:Potřeboval bych na hlavni u vzduchovky udělat novej povrch,nebot´původní je poškrabanej a ohmatanej od nabíjení.
flaky na kt. nechyti brunyr. Robil som slaviu 631, pouzil som GUN BLUE od Outers/USA/ Vysledok celkom slusny.
Taky jsem pouzil GUN BLUE na svou predovku, (nova hlaven, cista ocel, bez jakekoliv povrchove upravy) a vysledek byl take prekvapive vyborny. Ale jinak vyborna vec na jakekoliv pilnikove upravy na zbrani.havran píše: Povodny povrch dole. Pouzit jemný brusny papier/postupne asi po 400/, vylestit ocelovou vlnou, odmastit a uz sa nedotykat prstami,zostavaju
flaky na kt. nechyti brunyr. Robil som slaviu 631, pouzil som GUN BLUE od Outers/USA/ Vysledok celkom slusny.

Kdyz ji milujes, neni co resit.
Taky jsem pouzil GUN BLUE na svou predovku, (nova hlaven, cista ocel, bez jakekoliv povrchove upravy) a vysledek byl take prekvapive vyborny. Ale jinak vyborna vec na jakekoliv pilnikove upravy na zbrani.
[/quote]
Jo souhlasím. je to obdobné jako Magic Blue. Ale bu'dte opatrní. dělal jsem s tím dost dlouho a měl jsem problémy s pokožkou a dodnes mám na to alergii. Pokud jde o kalsickou karbonovou ocel tak je to OK, ale pokud je tam příměs nerezu, nebo legovaná ocel tak to nechytá a dělá fleky. Prpto jsem přešel na tu barvu.
S pozdravem
Jaroslav

Jo souhlasím. je to obdobné jako Magic Blue. Ale bu'dte opatrní. dělal jsem s tím dost dlouho a měl jsem problémy s pokožkou a dodnes mám na to alergii. Pokud jde o kalsickou karbonovou ocel tak je to OK, ale pokud je tam příměs nerezu, nebo legovaná ocel tak to nechytá a dělá fleky. Prpto jsem přešel na tu barvu.
S pozdravem
Jaroslav
Moje prsty to snasely celkem dobreJaroslav píše: Jo souhlasím. je to obdobné jako Magic Blue. Ale bu'dte opatrní. dělal jsem s tím dost dlouho a měl jsem problémy s pokožkou a dodnes mám na to alergii. Pokud jde o kalsickou karbonovou ocel tak je to OK, ale pokud je tam příměs nerezu, nebo legovaná ocel tak to nechytá a dělá fleky. Prpto jsem přešel na tu barvu.
S pozdravem
Jaroslav

BTW: nerez to opravdu vubec nechytne
Kdyz ji milujes, neni co resit.
Černění lze docela dobře "sundat" kyselinou sírovou (ředěnou na cca 30 %). Nevím ze zkušenosti, jak to funguje, mám to jen z doslechu, ale ze spoloehlivého zdroje (ovšem nejsem si moc jist tím ředěním- může to být i jiná koncentrace). Sírovka by neměla poškozovat ocel, ale i tak bych s ní byl na kvéry velmi opatrný. Ovšem pokud je potřeba povrch srovnat, tak nebude moc platná, takže je tak jako tak potřeba použít šmirglpapír (a v tom případě by kyselina představovala jen zbytečnou operaci navíc).
Žádná zbraň není přesnější, než jí dovolí střelec.
nazdar
mam doma slavku 620...po predoslom majitelovi sa ku mne dostala dost zahrdzavena. chcel by som ju dat nejak dokopy...je velmi presna v dobrom technickom stave...len na pohlad velmi oku nelichoti.
o cierneni fakt vobec nic neviem (snad len tolko ze na gulovnici mi to puskar urobil za 1000
...nasiel by sa tu prosim niekto ochotny co by mi napisal vsetko co k tomu potrebujem a aj presny postup (kazdy detail)
ani tie pripravky co ste tu vymenovali mi nic nehovoria. u nas sa to zohnat neda? treba to objednat?
vopred dakujem
mam doma slavku 620...po predoslom majitelovi sa ku mne dostala dost zahrdzavena. chcel by som ju dat nejak dokopy...je velmi presna v dobrom technickom stave...len na pohlad velmi oku nelichoti.
o cierneni fakt vobec nic neviem (snad len tolko ze na gulovnici mi to puskar urobil za 1000

...nasiel by sa tu prosim niekto ochotny co by mi napisal vsetko co k tomu potrebujem a aj presny postup (kazdy detail)
ani tie pripravky co ste tu vymenovali mi nic nehovoria. u nas sa to zohnat neda? treba to objednat?
vopred dakujem
Perún prosím, zošli búrku nám, my vztýčime slnko k nebesám!
Pokud ti to udělá puškař za 1000
tak mu nech vydělat, protože pokud o tom nic nevíš a nikdy jsi to nedělal, tak by výsledek nemusel dopadnout podle tvých představ. Mám sehnané ze Zbrojovky v Brně(když ješt existovala) výrobní postupy na černění, hnědění, fosfátování a pod. i složení lázní, ale věř mi, že obsahují takové chemikálie, které dneska normálně neseženeš a to nemluvím ani o ceně, kolik by to stálo. Takže pokud nemáš průmyslovou výrobnu na černění, tak se to vůbec nevyplatí.

:)
Ad1) ale ked to chce skusat na vzduchovke tak ked to poser...ie tak to nebude tak vadit .
Ad2)No dnes ale nieje problem zohnat cokolvek tak ked mas navody tak ich sem pekne prosim daj:) dik
Ad2)No dnes ale nieje problem zohnat cokolvek tak ked mas navody tak ich sem pekne prosim daj:) dik