Britva
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
- Smékal Petr
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem koukal na tu Sheffieldku. Vypadá to, že není nijak poškozená a že s ní bylo zacházeno slušně. Jen jeden z majitelů měl poněkud těžší ruku a když se mu zdála moc volná v držátku, tak sklepnul nýtek aby tolik neplandala. Ostří vypadá dobře ale je to fotka a na tý lze upravit cokoliv. Čepel široká 5/8 a škoda, že není vidět detail profilu výbrusu. Jinak prostě taková pravá klasika, poctivý pracovní nástroj bez příkras. Za ty peníze vypadá celkem slušně a určitě Ti bude dlouho sloužit.
Naposledy upravil(a) Smékal Petr dne 24 zář 2008 17:11, celkem upraveno 1 x.
Zdravím Petr S.
357-Magnum - velmi dobrý argument pro uzavření příměří.
Poklona
Dobré odpoledne pane Smékal
Obdivuji Váš cit pro detail. Klaním se Vašim zkušenostem. Opakovaně jsem se díval na ty fotografie a ničeho, tak jemného detailu jsem si nevšiml. Neuvěřitelné.
Zdravím
Obdivuji Váš cit pro detail. Klaním se Vašim zkušenostem. Opakovaně jsem se díval na ty fotografie a ničeho, tak jemného detailu jsem si nevšiml. Neuvěřitelné.
Zdravím
- Smékal Petr
- Kontaktovat uživatele:
Břitva

Zdravím Petr S.
Re: Nákup na http://www.palas-m.cz
Ještě jednou Dobrý DenRadgost píše:Tak jsem se na http://www.palas-m.cz pokusil nakoupit brusnou pastu na břitvy a břitvu.
S tímhle podnikem se mi nějak nedaří obchodovat. Nejprve jsem objednával brusnou pastu na břitvy. Od pana Palase jsem obdržel potvrzení objednávky s ujištěním, že následující den bude zboží odesláno. Po týdnu jsem objednávku urgoval a po druhém taktéž. To už jsem nedostal ani odpověď.
V pondělí jsem posílal dotaz na koupi břitvy (kde jinde koupit břitvu kolem 2000 Kč?), bohužel bez odezvy.
Tak marně přemýšlím, kde pořídím lacinější nástroj.
Poradíte někdo?
Podívejte se na Link:
http://www.kapesni-noze.cz/inshop/britvy/
Brněnská společnost. BŘitvy od 500 do 20,000 CZK. Prvně jsem tam spatřil břitvu s Damaškovým vzorem. Již tu byla o ni řeč.
Klidný den
- Smékal Petr
- Kontaktovat uživatele:
Dmaškový vzor
To by právě měl být ten "jakoby Damaškový" vzor. S klasickým zpracovnání stylu dvojkov to nemá nic společného už pro tu naprosto pravidelnou strukturu. Právě ta nádherná nepravidelnost kresby a šíře jednotlivých vrstev, dělá to tu neopakovatelnou krásu u pravého Damašku.
Zdravím Petr S.
Co vás přivedlo k holení se břitvou ?
Dobrý podvečer
Rád bych předestřel plénu otázku: Jak jste se dostali k holení břitvou ?
U mne to odstartovala praxe v nemocnici. Oholit zralého muže před operací na docela jiné části těla nebyl nejlepší zážitek. Mladá tvář často plodila otázku: Holíte se břitvou mladý muži ? Ne. Zněla odpověď. Poté se pacient obsloužil sám. Většinou. A tak byl započat tréning na vlastním krku.
A jak to bylo Vás ?
Děkuji za odpovědi.
Rád bych předestřel plénu otázku: Jak jste se dostali k holení břitvou ?
U mne to odstartovala praxe v nemocnici. Oholit zralého muže před operací na docela jiné části těla nebyl nejlepší zážitek. Mladá tvář často plodila otázku: Holíte se břitvou mladý muži ? Ne. Zněla odpověď. Poté se pacient obsloužil sám. Většinou. A tak byl započat tréning na vlastním krku.
A jak to bylo Vás ?
Děkuji za odpovědi.
to Radgost;
Teď jsem zaregistroval tvůj příspěvek o tvém obchodováním s p.Palasem. Můžu říct, že mám navlas stejnou zkušenost. Někde tady na fóru byl nějaký ohlas který si spolupráci s ním chválil ale mně to připadá jakoby to bylo u o jiném člověku a jiné firmě. Tato firma - již nikdy více.
Můžu-li radit. Pořiď si embosovanou kartu, aktivuj si paypal účet a nakupuj v zahraničí. Je to tam levnější a mnohem větší výběr.
Teď jsem zaregistroval tvůj příspěvek o tvém obchodováním s p.Palasem. Můžu říct, že mám navlas stejnou zkušenost. Někde tady na fóru byl nějaký ohlas který si spolupráci s ním chválil ale mně to připadá jakoby to bylo u o jiném člověku a jiné firmě. Tato firma - již nikdy více.
Můžu-li radit. Pořiď si embosovanou kartu, aktivuj si paypal účet a nakupuj v zahraničí. Je to tam levnější a mnohem větší výběr.
Břitvy na zakázku - oznámení
Dobré odpoledne pánovérelka píše:V Praze lze volně /pokud mají/ koupit břitvu Solingen za 1400,- až 1900,. Kč v některých nožířstvích /na Národní Třídě/ nebo v potřebách pro kadeřníky /5. Května- před Nuselským mostem/ Jinak mne z jiného pohledu zaujal příspěvek kolegy MUDR C. Ona výroba břitvy je fakt velká frajeřina, ale nemůžu se zbavit dojmu, že dřív bývalo frajerů podstatně víc, nežli dneska. Co bylo jenom měst v Čechách a na Moravě, kde nožíři břitvy vyráběli.... Tak jsem zkusil najít na netu výrobce v Čechách. Nulový výsledek. Ví někdo o výrobci? Možná by to bylo zajímavé téma.
Podařilo se mi kontaktovat bývalého výrobce břitev v kraji pod Řípem. Již je samozřejmně neprodukují. Zabývají se výrobou nástrojů. Nicméně je ..... o ch o t e n ..... oprášit a prověřit staré "formy" a pár kousků vyrobit. Ve skladu též objevil starou slonovinu na skřenky. Hovořili jsme také o damscénském vzoru. Pro sběratele.
Drobný problém. Musí se ještě kontaktovat s bývalým zaměstnancem, který se broušením a výrobou břitev osobně zabýval. V současné době je tento pán v pensi. Není jisto, zda-li bude ochoten přiložit ruku k dílu a kolik břitev vyrobí.
Budu s ním hovořit první týden v Říjnu 2008. O výsledku vás budu informovat touto cestou.
Zároveň vás chci požádat o názory.
Popřemýšlejte také, jestli jste ochotni si novou Břitvu na zakázku objednat od českého výrobce. Případně, nespěchejte s nákupem z obchodu.
Děkuji.
PS: Věřím, že budete k této otázce sdílnější více, než k otázce, kterou jsem zde položil nedavno. A sice: Jak jste se dostali k holení břitvou ? Byla otištěna 24/09/2008. Poté se zde rozhostil nejlahodnější tón: Ticho. Touha po tichu a klidu odpovídá bažení po Exitusu. Tichem a Klidem se také léčí .....
- Smékal Petr
- Kontaktovat uživatele:
Začátky holení
to MUDR C:
nediv se, že se pánové nehrnuli do odpovědi na své začátky s holením. Komu by se chtělo vzpomínat na doby zkrvavených tváří, nešikovnosti, ztupených břitev, vousatých ostrůvků na podřených tvářích. Období seškrábaných beďárů a ponížené mužské hrdosti. Věřím, že se najdou mezi námi i šikovnější, ale nejprve musíme najít odvahu na ty časy vůbec zavzpomínat a pak další odvahu to "hrůzné" období zveřejnit.
měj s námi trpělivost.
nediv se, že se pánové nehrnuli do odpovědi na své začátky s holením. Komu by se chtělo vzpomínat na doby zkrvavených tváří, nešikovnosti, ztupených břitev, vousatých ostrůvků na podřených tvářích. Období seškrábaných beďárů a ponížené mužské hrdosti. Věřím, že se najdou mezi námi i šikovnější, ale nejprve musíme najít odvahu na ty časy vůbec zavzpomínat a pak další odvahu to "hrůzné" období zveřejnit.

Zdravím Petr S.
Pane Smékal,
usmíření se s minulostí a její uveřejnění přináší úlevu. Je to terapie. Její obtížnost tkví v tom, co přijde dříve. Jestli usmíření a potom zveřejnění - to je ta snadnější cesta. Obráceně to bývá omoho těžší.
Parádně to vystihl jeden profesor přez Lidskou duši. ŘEkl: Pana faráře ani psychologa nepotřebuje nikdo. Pokud máte úzkost, navštivte svůj oblíbený bar, nebo pánský klub - posaďte se k baru a poručte si několik drinků. Dobrý barman s vámi pohovoří stejně jako farář, nebo psycholog. S důvěrou se mu svěříte a on to stejně jako farář, nebo psycholog poví každému okolo. Pak je problém vyřešen a nikdy se již nevrátí. Duši ovládne spokojenost. Pravda starší všech náboženství a pořáde platna.
Dočista jako tato:
Království pekelné i království nebeské - obě se nacházejí ve vaší hlavě. Toliko vaše myšlení vás přenáší přez hranice obou panství.
Apropó:
Co si myslíte o té výrobě břitev na zakázku. Případně se prosím optejte i na novém fóru o břitvách: http://rybina.ovfree.net/viewforum.php?f=24.
DĚkuji.
usmíření se s minulostí a její uveřejnění přináší úlevu. Je to terapie. Její obtížnost tkví v tom, co přijde dříve. Jestli usmíření a potom zveřejnění - to je ta snadnější cesta. Obráceně to bývá omoho těžší.
Parádně to vystihl jeden profesor přez Lidskou duši. ŘEkl: Pana faráře ani psychologa nepotřebuje nikdo. Pokud máte úzkost, navštivte svůj oblíbený bar, nebo pánský klub - posaďte se k baru a poručte si několik drinků. Dobrý barman s vámi pohovoří stejně jako farář, nebo psycholog. S důvěrou se mu svěříte a on to stejně jako farář, nebo psycholog poví každému okolo. Pak je problém vyřešen a nikdy se již nevrátí. Duši ovládne spokojenost. Pravda starší všech náboženství a pořáde platna.
Dočista jako tato:
Království pekelné i království nebeské - obě se nacházejí ve vaší hlavě. Toliko vaše myšlení vás přenáší přez hranice obou panství.
Apropó:
Co si myslíte o té výrobě břitev na zakázku. Případně se prosím optejte i na novém fóru o břitvách: http://rybina.ovfree.net/viewforum.php?f=24.
DĚkuji.
Nazdar vespolek................už jsem vážně zralej na Diazepam...............objednávám brousek od Sucháčka........nedošel.....zapoměli.. pak obednám ten z Jataganu, je hrubej jak prase, vhodnej akorát na nože.urguju už dvakrát brusnou pastu z PALAS stránek....taky nedošla................................to je šílený!!!!!!!!!!!
Břitva pořád tupá a já nasštvanej

Zdarec borci, jsem rád, ž ejsem objevil toto forum tez patrim mezi chlapy co se chco zacit holit britvou. Tyto myslenky jsem mel uz tak pred dvema roky ale nejak jsem nemohl na netu nic najit ovsem ted to je jina myslim ze tady je tech zkusenosti a rad dostatek. I kdyz se britvu teprve chystam poridit tak jednu vlastne uz mam nasel jsem ji po dedovi ovsem myslim ze to neni kousek kterym se zrovna holil co vim od babinky tak ji mel myslim na rezani spejli pac z nich neco vyrabel. Na britve je vyryto jmeno jeho svagra a pak taky par preskrnutech cislic- zcela urcite zbyvajici dny do civilu...takze ji mel asi na vojne. pokusim se ji co nejdrive vyfotit a daj ji sem, je uz sice od rezi ale snad se s ni bude dat jeste neco udelat. Na holeni si myslim uz moc nebude ale aspon budu mit kus na kterem bych si mohl vyskouset obtahovani a brouseni. Nasel jsem doma taky dvouvrstvy kamen na brouseni. Ten pry deda taky pouzival na britvu. Tez vyfotim, zajimalo by me totiz jestli by se dal jeste na brouseni pouzit je totiz z jedne strany celkem vybrouseny. Vim jeste o obtahovacim remenu na drevenem drzaku ale ten jsem dnes nenasel tak doufam ze se nevyhodil i kdyz uz byl taky celkem opotrebovane, no zkusim ho pohledat... Takze zatim..Brzo se zase ozvu snad i s foto...
- Smékal Petr
- Kontaktovat uživatele:
Nový mezi Námi
to Francek:
Vítám Tě mezi námi, a přeji příjemné počtení na zdejších stránkách. Určitě zde najdeš spoustu rad a návodů. Vyfoť tu stařičkou břitvu a dej ji sem. Rádi se na ni koukneme a co budeme vědět, to odpovíme. Ten řemen zkus najít, protože starý bývá lepší než nový ještě nezaběhnutý. Ahoj.
Vítám Tě mezi námi, a přeji příjemné počtení na zdejších stránkách. Určitě zde najdeš spoustu rad a návodů. Vyfoť tu stařičkou břitvu a dej ji sem. Rádi se na ni koukneme a co budeme vědět, to odpovíme. Ten řemen zkus najít, protože starý bývá lepší než nový ještě nezaběhnutý. Ahoj.
Zdravím Petr S.
- Smékal Petr
- Kontaktovat uživatele:
Brousky Sucháček
to Tukan:
Určitě by bylo nejlepší dát řeč přímo s panem Sucháčkem po telefonu a ne psát e-maily. Mám s ním jen ty nejlepší zkušenosti. Uvidíš, že se Ti to podaří a budeš mít ten nejfajnější brousek. Ty ostatní dodavatele - nevím, neznám.
Určitě by bylo nejlepší dát řeč přímo s panem Sucháčkem po telefonu a ne psát e-maily. Mám s ním jen ty nejlepší zkušenosti. Uvidíš, že se Ti to podaří a budeš mít ten nejfajnější brousek. Ty ostatní dodavatele - nevím, neznám.
Zdravím Petr S.