NORCONIA CO2 pu?ka QB78, QB79, AR2078 a AR2079
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
erix asi más pravdu ono uz z tim nic neudelám ten 6hran co mi dali sem zahodil ale mel sem i svuj kterej byl o poznání lepsí no a ten práve kdyz sem zabral jak ste mi poradili uplne zrusil ty drázky na ten klic takze uz to asi tezko nejak demontuju ale co konec koncu je to od tamanu clovek od toho nemuze cekat zázraky .az se ta puska nejak dodelá koupím neco lepsího .nebo myslíte ze to slo nejak vyndat ten sroubek a nahradit necim co je volne k dostáni napr v zelezárství .?
Tak já Ti dám stručný popis.Nejdříve si vezmeš důlčík a uděláš uprostřed toho červíka, kterého chceš odvrtat důlek.Potom vezmeš menší vrták než je červík(např. průměr červíka 5mm-2-2,5mm vrták).Vždy ti musí zůstat trochu materiálu šroubu(vlastně vnějšího závitu).Potom zbytek šroubu zkus pomalu odškrabat pryč(rýsovací jehla), když to nepůjde tak vem ještě větší vrták, ale jenom o trošku.Až se Ti podaří zbytek šroubu dostat pryč, tak vem závitník a závit prořízni a kup nového červíka.
Ještě mě napadlo, že by možná šel použít vytahovák zalomených šroubů.Ten lze použít pro šrouby myslím od M3 závitu.
P.S.-Co založit na fóru nějaké téma o základních postupech při opravách?

Ještě mě napadlo, že by možná šel použít vytahovák zalomených šroubů.Ten lze použít pro šrouby myslím od M3 závitu.
P.S.-Co založit na fóru nějaké téma o základních postupech při opravách?

Naposledy upravil(a) Erix dne 20 črc 2008 19:45, celkem upraveno 1 x.
Erix
Ať žije vzduchovka, vždyť také patří mezi zbraně!!!
Pistole Tex cal. .177, Slávia 620 cal. .177
Ať žije vzduchovka, vždyť také patří mezi zbraně!!!
Pistole Tex cal. .177, Slávia 620 cal. .177
Jestli si půjčíš vrtačku, tak je to bez problémů, ideální by byla vrtačka s možností změny chodu (pravej/levej), protože mám vyzkoušené že stačí přehodit chod, trochu zavrtat a šroub (nebo to co z něj zbylo) se vytočí ven sám...
Takže napřed zkus vrták menšího průměru (zhruba o něco větší než je ta vymletá díra po šestihranu v červíku) a vrtej, pokud to nepovolí, tak vem větší vrták. Neboj se že bys to provrtal durch, pokud máš cit tak ucítíš když provrtáš ten červík a narazíš na hlaveň, pak už netlač. V nejhorším případě se dá díra převrtat, závit přeříznout na jinej, a vyměnit červík za jinej, nebo nějakej šroub, ve Feroně jich mají dost. Nebo Ti pošlu originál, jestli se Ti ten zničenej podaří vydolovat ven aniž bys poškodil závit v těle závěru 
Edit: Tak jsi byl rychlejší
Ale v podstatě jsme se shodli, akorát důlčík nebude nutnej protože v červíku je vymletá díra 

Edit: Tak jsi byl rychlejší

Jeste existuji i specialni vrtaky pro odvrtani sroubu http://www.naradi-modeco.cz/vrtaky/na-utrzene-srouby/.
zdravim tak sem zase po dlouhé dobe tady .ten sroubek sem odvrtal dle návodu .a bylo to pro me jako zacátecníka docela na dlouho .ale závit zustal celý .ovsem v hlavni je dulek .myslíte ze to nejak bude vadit ? vylepsení bude co nevidet jen musim do zelezárství pro novej sroubek a podlozky .
ps: dekuju ze ste meli tu trpelivost a poradili mi
ps: dekuju ze ste meli tu trpelivost a poradili mi