?e?en? sebeobrany p?i napaden? na ulici.

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
cmk
Odborník na zbraně
Kontaktovat uživatele:
Psychotesty - klidne, ale vyznam to skoro nema

Příspěvek od cmk » 23 lis 2005 15:39

Ja, kdyz jsem delal zbrojak, tak jsem "mini-psychotesty" delal. Obvodacka mi dala papir, kde bylo asi 40 otazek a odpovedi a-b-c-d. Kazda odpoved byla nejak bodovana. Otazky typu: "mate samovolnou erekci? budite se casto v noci? mate zle sny? vadi vam duchodci?" ... a pak ruzne ne tak jasne... Otazky jsem odevzdal, prosla si to, napocitala body rekla, ze je to s velkou rezervou v pohode. Tohle je obecne hodne o tom obvodakovi. Bud jste u nej dostatecne dlouo, aby vas znal a pokud usoudi,ze jste OK, muze vam to dat rovnou, pokud u nej jste dlouho a nezdate se mu, muze vas poslat na testy. Stejne tak bych na jejich miste posilal na psychotesty lidi, kteri jsou u nich kratce, pripadne je zase az tak moc neznaji.
Jenze - "lesni vrah" prokazal, ze i pres psychotesty projde clovek, kterymu to jednou "precvakne" a je pruser... Jenze takovymu clovekovi to muze precvaknout i bez pistole a muze ty lidi umlatit klackem.
Atd... Atd... tohle tema je furt dokolecka... Muzem tu o tom psat co chcem, dokud nekdo neudela (napr. pod hlavickou LEXu) rozumnou petici, kterou podepise nekolik desitek tisic lidi, nema cenu o tom tlachat.

nespavec

Re: Psychotesty - klidne, ale vyznam to skoro nema

Příspěvek od nespavec » 23 lis 2005 15:49

Petice je nejlepší řešení.Do doby,než ji někdo sepíše,může každý sám poslat e-mail svému poslanci.Na Gunlexu jsou odkazy na seznamy všech poslanců za všechny strany.Kdo chce,má tam i adresu pro papírový dopis.Když se jim to sejde z více míst,jedině dobře.
WX

Re: Stručně

Příspěvek od WX » 23 lis 2005 22:39

[quote="Anonymous"]Už samotná nutnost objednat se dva měsíce předem a předem zaplatit odradí spoustu lidí. Už v tom je význam těchto testů. Ti co nemají čas a peníze na pravidelný trénink se zbraní, prostě vypadnou, podle mě by to bylo dobře. Stejný efekt má cesta do krajského města, alespoň pro nás z vesnice :-)
No fakt skvělý.
Vidím že chybí jen rasa,stáří a vyznání.
No něco se najde vždycky.
Takže značka "Jen pro (V)vyvolené".
Stoprocentní demokracie.
Bez svobody.
Původně jste prezentoval jen svůj názor.
Potom názor psychologů.
Teď KKK.
HanuIv
Odborník na zbraně

Příspěvek od HanuIv » 24 lis 2005 05:45

Já osobně si myslím, že Anonymní přispivatel jen upadl do deprese a stíní nám, co nás čeká....

Mimochodem - rád bych věděl jaký práh pro schválení/neschválení žadatele o ZP chtějí posl(r)anci navrhnout.
Fyzikální zákony jsou právě ty jediné, které platí pro všechny. Dokonce i pro politiky a boháče. - Neznámý Génius
K vítězství zla stačí, když dobří lidé budou sedět se založenýma rukama - Edmund Burke
Návštěvník

Je mi vcelku jedno, jak vidíte můj názor

Příspěvek od Návštěvník » 24 lis 2005 07:48

Pořád dokola vyvozujete nějaké deprese atd., tomu psycholog říká "projekce" - znáte ten mechanismus? Lidově "podle sebe soudím tebe".
Nemohu nic dělat s tím, a ani nechci, že dřív byla podmínkou vydání ZP nastřílená výkonnostní třída 2, klidně bych to zavedl znova, a není to ani KKK, ani můj výmysl, ani konec demokracie, je to prostě jedno z opatření, která by snížila počet zneužití zbraní - od blbců, co nosí železo do hospody, přes blbce, co vyhodnotí běžnou situaci jako útok a pak nadávají, že jdou za katr. Totéž psychotesty - zavedl bych je i pro vydání řidičáku a nechal bych je každých 10 let opakovat. Vždy při prodloužení. Není můj výmysl, že občanský průkaz je nově vydáván jen na 10 let... řidičáky rovněž, a to vyšetření, které by vyřadilo nebezpečné magory, by podle mě i u řidičáku bylo na místě.
Demokracie není o tom, že každý může všechno - ve spoustě věcí se omezíte sami (např. nevyděláte dost peněz, tak nemůžete to či ono), ve spoustě dalších věcí už omezeni jste. Další omezení nevyhnutelně přijdou, protože společnost čelí stále více problémům které dříve nebyly, příklady doplníte sami.
Můžete mít jiný názor než já, ale tím můj názor nezměníte. Nebude mi vadit, když budou přísnější podmínky pro držení zbraní. Mít zbraň není smyslem mého života. Mám jich doma dost, baví mě s nimí pracovat, ale to je vše, nehodlám se kvůli zbraním hádat do krve.
Své problémy /chudoba, pocit méněcennosti/ si musíte vyřešit sami. Bohužel doba je taková, že za pár let se většina lidí půjde pást, protože budou zbyteční. Většinu výroby zvládnou stroje, v zemědělství i průmyslu, a co nezvládnou, vyrobí nekvalifikovaný dělník třetího světa za destinu toho, co vy v práci, a to včetně letecké dopravy do mého oblíbeného obchodu.
Návštěvník

Re: Tohle je k ničemu

Příspěvek od Návštěvník » 24 lis 2005 07:51

nespavec píše:1.Mám důvod se domnívat,že nové testy budou provádět psychologové.Žádný psychiatr se totiž v médiích pro psychotesty neangažoval.Psychologové se vyjadřovali o své praxi,ne o praxi psychiatrů.

2.Že jsem někde ujel jsi tvrdil ty.Máš potřebu útočit a proto aspoň překrucuješ slova.Co a proč sem píšeš,vidí každý nezaujatý čtenář.

Jestli si myslíš,že budu pod přívalem lží rezignovat,mýlíš se.
Ne, nerezignuj, tím by ses z toho snadno vyvlékl :-)

1. Co jsi četl v novinách, nemá s realitou nic společného, každý soudný člověk to ví. Zatím ty testy provádějí psychiatři, za komunistů je také prováděli psychiatři, na první stránce tohoto tématu na to tuším byla stížnost... nepotřebuji nic dodávat, podle mě je to jasné.
2. Pro toto téma platí, že nemá smysl v něm pokračovat. Jediný, kdo tu opisuje svá vlastní slova a říká tomu útok, jsi ty.

V míru :-)
nespavec

Re: Tohle je k ničemu

Příspěvek od nespavec » 24 lis 2005 08:25

Anonymous píše:Ne, nerezignuj, tím by ses z toho snadno vyvlékl :-)

1. Co jsi četl v novinách, nemá s realitou nic společného, každý soudný člověk to ví. Zatím ty testy provádějí psychiatři, za komunistů je také prováděli psychiatři, na první stránce tohoto tématu na to tuším byla stížnost... nepotřebuji nic dodávat, podle mě je to jasné.
2. Pro toto téma platí, že nemá smysl v něm pokračovat. Jediný, kdo tu opisuje svá vlastní slova a říká tomu útok, jsi ty.

V míru :-)
1.Realita je taková,že jsi absolvoval zbytečné vyšetření a tak bys tím rád aspoň chvilku triumfoval,když už ti to jinak k ničemu nebylo.Snažíš se napasovat svoji zkušenost na každého,kdo si to nechá líbit.Ohledně psychotestů,zda a jak budou probíhat,ukáže budoucnost.
2.Jaká je skutečnost,se může každý přesvědčit zde: http://forum.gunshop.cz/viewtopic.php?t ... 1e14c0d0a5
nespavec

Pro CMK

Příspěvek od nespavec » 24 lis 2005 09:39

S tebou to CMK vůbec nesouvisí,jen Anonymní se snažil vyvracet,co napsal Ondra a já to citoval se svým odlišným stanoviskem.Anomymní mi přisoudil Ondrův příspěvek a jásal,že jsem udělal chybu.Od té doby na tom lpí a těžil z toho,že se nikomu nebude chtít vracet zpátky.
Návštěvník

Ehm

Příspěvek od Návštěvník » 24 lis 2005 10:23

Jediné, co všichni vědí, je to, že nemůžeš vědět, k čemu všemu jsem ty výsledky vyšetření využil, takže za hňupa jsi ty a já se můžu jen smát.
Andy
Moderátor

Re: Ehm

Příspěvek od Andy » 24 lis 2005 10:26

Anonymous píše:Jediné, co všichni vědí, je to, že nemůžeš vědět, k čemu všemu jsem ty výsledky vyšetření využil, takže za hňupa jsi ty a já se můžu jen smát.
Tak a konec. Od tehle chvile jenom k tematu.
HanuIv
Odborník na zbraně

Příspěvek od HanuIv » 24 lis 2005 17:16

Když už jsme u té sebeobrany - já bych s radostí někdy aplikoval zásadu, kterou definoval jistý Chamurabbi (nebo taky Chamurapi). On vymyslel zákoník ve kterém je zásada, že za veškeré škody vzniklé v důsledku sebeobrany může útočník. Což bohužel nesmývá duševní vinu (které se občas říká svědomí), kterou zákonitě cítíte, i když za celou věc nemůžete a můžete si říkat 100x, že za ni nemůžete.
Fyzikální zákony jsou právě ty jediné, které platí pro všechny. Dokonce i pro politiky a boháče. - Neznámý Génius
K vítězství zla stačí, když dobří lidé budou sedět se založenýma rukama - Edmund Burke
Lada

Příspěvek od Lada » 25 lis 2005 00:10

HanuIv píše:Když už jsme u té sebeobrany - já bych s radostí někdy aplikoval zásadu, kterou definoval jistý Chamurabbi (nebo taky Chamurapi). On vymyslel zákoník ve kterém je zásada, že za veškeré škody vzniklé v důsledku sebeobrany může útočník. Což bohužel nesmývá duševní vinu (které se občas říká svědomí), kterou zákonitě cítíte, i když za celou věc nemůžete a můžete si říkat 100x, že za ni nemůžete.
Dobrý nápad, ale zkus to vysvětlit našim zákonodárcům :evil:
Svědomí tě bude hryzat tak či tak, někoho méně někoho více....,ale aspoň by tě to svědomí nehryzalo v lochu, při poletování po soudech a koukání na účet co máš kvůli tomu že jsi se bránil zaplatit....
Návštěvník

HanuIV

Příspěvek od Návštěvník » 25 lis 2005 04:05

Dobrá zásada, trestat útočníka, až na tento malý problém:
"Ona šla v minisukni po parku a klapala podpatky, musel jsem ji znásilnit. Za ten útok může ona"
V reálu: ona nabízela sex všem, co se jí budou líbit. Nevyhýbala se temným místům, nešla domů, chodila od baru k baru. Chtěla si zapíchat. On chtěl taky, ale ona nechtěla zrovna jeho. Měla zájem, ale jen chvíli, než si ho pořádně prohlídla a než zjistila, že není ověšen značkovými mobily a nevypadá na někoho, kdo jí ojede až po lahvi vína a večeři v dobré restauraci. Takže začala couvat. Takže ji povalil. Kdo je útočník?
Nebo, v našem levičáckém prostředí:
"On vystoupil z krásného auta, neměl na sobě hadry od Vietkongu a v ruce nesl kufřík. Musel jsem ho v parku vzít zezadu přes hlavu lešeňovou trubkou a ten kufr mu ukrást - to přece není v pořádku, že on má všechno a já nic".
Není to tak dlouho, co byli lidi trestáni za to, že jsou 10x šikovnější než ostatní, ochotni makat 10x víc než ostatní. Taky se nám ty časy mohou vrátit.
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 25 lis 2005 09:00

:?:
Tohle jsem nějak nepochopil.
Návštěvník

Jde o to, zda to pochopit chceš

Příspěvek od Návštěvník » 25 lis 2005 11:37

Další příklady: jdou dva do hospody, jako každý večer, napijou se, jeden druhému řekne že je vůl, jako každý večer, stokrát se nestane nic, po sto první druhý prvního vezme půllitrem. Kdo je útočník? Když ten příklad trochu ohnu, až ti budou šikanovat dítě ve škole - je v pořádku někoho pořád psychicky týrat, "dobírat si ho"? Nebo je to útok? Koho potrestáš, až oběť týrání zabije útočníka? Útočil ten, koho chytli s nožem v ruce? Je málo týraných žen a týraných mužů, opravdu si to myslíš? Moc se o tom nemluví, to až když se to dostane do hlavních zpráv.
Tak to je můj názor na Chamurabiho - ano, trestat útočníka za útok je správné, ale v praxi se těžko pozná, kde útok začal a kdo s ním začal.
Jestli ses chtěl vysmát, tak jsi tento příklad nepotřeboval, ale jestli ses ptal, tak teď už bys měl rozumět.
Odpovědět