Benchrest
Moderátoři: Moderátoři, GunShop.cz
Benchrest
Zajímalo by mne, zda se mimo středočeský region střílí soutěže benchrestu. Hlavně 22LR. Co Morava? Napište !
benchrest
Zdravim přiznivce benchrestu.Jsem z Jihlavy a už skoro rok se pídím po této soutěži někde blíž.Sehnal jsem si už i pravidla,origoš terče,ale klub,kde by se tato soutěž střílele,jsem zatím nezjistil.Asi nezbývá,než čekat,než se benchrest uchytí i na Moravě.
Chlapi, kontaktujte mne. Urcite budeme radi, kdyz se BR22 rozsiri o dalsi zajemce a kluby na Morave.
ln@sniper.cz
ln@sniper.cz
Good shooting
Nepište SZ, pište dotazy přímo na mail gunshop@sniper.cz
Good shooting
- rimfireBR
- Kontaktovat uživatele:
čau jsem marod tak jsem si řekl, že sem hodím pár poznatků za cca rok co se věnuju rimfireBR. Střílím UNLIMITED
Ano střelba je o vyladění Všech částí výbavy:
pažba : důležitá je váha pažby a její rozložení, celkové rozměry pažby s ohledem na potřeby střelce, šířka předpažbý a zadní části je dána pravidly, je pravdou, že beding a jeho kvalita zpracování je nedílnou součástí vyladění speciálu.
systém: mám na BR Anschutz 1913 výběr od p. Vargy, zhruba asi to nejpřesnější, co se dá relativně snadno pořešit v našich zeměpisných šířkách samozřejmě z peníze Ano jsou tu ještě super Suhl 150 a další opravdu již léty prověřené malorážky.
PS : ještě Vážně uvažuji o speciálu na rimfire BR z USA ale je tu hodně ALE
střelivo : osobně to nyní řeším opět přes již zmiňovaného p.Vargu, který je schopen za určitých podmínek dotáhnout systém do RWS a vybrat pro Váš lauf asi to nej R50 je pro mne jasná olba
Musí to bejt jasná volba páč mám zásobu asi na 2 sezóny
REST a bagy : ano i zde je potřeba výbavu doladit na max u restu je důležitá nejen váha ale především stranový a výškový chod, zde se přiznám, že jsem se Caldwelem trošku pozadu ale zas se mám když tak naco vylhat když to pose.u zde ještě plánuji změny ale zatím netuším jakou cestou se vydám
u zadního bagu mě příde důležité jeho naplnění a pak tvar v místě kde je položena pažba, já používám pro dotyk s pažbu Corduru a na pažbě mám teflonovej grip/tape pro lepší tření.
TUNNER : na hlaveň se nabastlí cosi co vypadá jako tlumič a šroubováním vpřed a vzad se posouvá těžiště hlavně a vybírá sa tak soustřel 3-5 ran, mám ho ale zde opravdu o využití nenapíšu nic páč nejsem přesvědčen
optika : zde je asi jen doporučit zvětšení od 25x více 1/8 clik a buď crosshair nebo vlaskříž s 1/8 tečkou já používám Leupold Competition 35x45 s 1/8 tečkou ale je tu i super Weaver T36 ( asi mezi BR střelci nejpoužívanější optika ) a další Sightron, Nikon, NF, S&B
Trénink : ano trénovat je potřeba já chodím cca 2x do týdne 2-3 terče jen před závodem jdu 1x a ještě nejpozději tak St, Čt,
trénuji polohu za stolem, posez, spouštění ............atdatd.....
Určitě jsem nenapsal Vše a určo mě někdo opraví nebo doplní. Jak jsem již psal tuto sezónu jedu poprvé a celou od začátku a možná ji i dokončím
Ano střelba je o vyladění Všech částí výbavy:
pažba : důležitá je váha pažby a její rozložení, celkové rozměry pažby s ohledem na potřeby střelce, šířka předpažbý a zadní části je dána pravidly, je pravdou, že beding a jeho kvalita zpracování je nedílnou součástí vyladění speciálu.
systém: mám na BR Anschutz 1913 výběr od p. Vargy, zhruba asi to nejpřesnější, co se dá relativně snadno pořešit v našich zeměpisných šířkách samozřejmě z peníze Ano jsou tu ještě super Suhl 150 a další opravdu již léty prověřené malorážky.
PS : ještě Vážně uvažuji o speciálu na rimfire BR z USA ale je tu hodně ALE
střelivo : osobně to nyní řeším opět přes již zmiňovaného p.Vargu, který je schopen za určitých podmínek dotáhnout systém do RWS a vybrat pro Váš lauf asi to nej R50 je pro mne jasná olba
Musí to bejt jasná volba páč mám zásobu asi na 2 sezóny
REST a bagy : ano i zde je potřeba výbavu doladit na max u restu je důležitá nejen váha ale především stranový a výškový chod, zde se přiznám, že jsem se Caldwelem trošku pozadu ale zas se mám když tak naco vylhat když to pose.u zde ještě plánuji změny ale zatím netuším jakou cestou se vydám
u zadního bagu mě příde důležité jeho naplnění a pak tvar v místě kde je položena pažba, já používám pro dotyk s pažbu Corduru a na pažbě mám teflonovej grip/tape pro lepší tření.
TUNNER : na hlaveň se nabastlí cosi co vypadá jako tlumič a šroubováním vpřed a vzad se posouvá těžiště hlavně a vybírá sa tak soustřel 3-5 ran, mám ho ale zde opravdu o využití nenapíšu nic páč nejsem přesvědčen
optika : zde je asi jen doporučit zvětšení od 25x více 1/8 clik a buď crosshair nebo vlaskříž s 1/8 tečkou já používám Leupold Competition 35x45 s 1/8 tečkou ale je tu i super Weaver T36 ( asi mezi BR střelci nejpoužívanější optika ) a další Sightron, Nikon, NF, S&B
Trénink : ano trénovat je potřeba já chodím cca 2x do týdne 2-3 terče jen před závodem jdu 1x a ještě nejpozději tak St, Čt,
trénuji polohu za stolem, posez, spouštění ............atdatd.....
Určitě jsem nenapsal Vše a určo mě někdo opraví nebo doplní. Jak jsem již psal tuto sezónu jedu poprvé a celou od začátku a možná ji i dokončím
- rimfireBR
- Kontaktovat uživatele:
paráda na dnešní .22LR BR lize jsem s 249 a 4x na III.místě pak 3x 248 atd.... při podmínkách, ktré dnes vládly nad Kladenskou střelnicí ( prudký déšť a vítr ) úroveň jde asi nahoru a to o dost
I. Kopťár 249 9x
II.Ninger 249 7x
III. Fokt 249 4x
pak 3x 248
s dříve dostačujícím nástřelem 247 dnes ani do první pětky
I. Kopťár 249 9x
II.Ninger 249 7x
III. Fokt 249 4x
pak 3x 248
s dříve dostačujícím nástřelem 247 dnes ani do první pětky
No ono ani 248 dnes nestacilo do prvni petky. (Docela mi bylo lito Josefa, 248 a 6X a 6. misto).
Pravda je ze za posledni 3 roky sel prumer nastrilenych bodu o ca 5-6 bodu nahoru. dnesni prumer prvni poloviny (9 strelcu z 18,) vysledkove listiny nepochopitelnych 247,3 bodu.
Je dobre ze se sesli vsichni top strelci v jednom zavode. Prima konfrontace nekdy neuskodi.
doufam ze nam forma kulminuje v srpnu. a budem mit 3 x 250 kazdy
postavime 2 tymy po 5ti lidech.
Potrebujem takhle tezkych zavodu vic (ikdyz po te strede mi to dnes pripadalo v pohode) protoze je potreba nutne trenovat vitr a zmenu optickych podminek. ti co byli ma ME loni, vi o cem mluvim.
Pravda je ze za posledni 3 roky sel prumer nastrilenych bodu o ca 5-6 bodu nahoru. dnesni prumer prvni poloviny (9 strelcu z 18,) vysledkove listiny nepochopitelnych 247,3 bodu.
Je dobre ze se sesli vsichni top strelci v jednom zavode. Prima konfrontace nekdy neuskodi.
doufam ze nam forma kulminuje v srpnu. a budem mit 3 x 250 kazdy
postavime 2 tymy po 5ti lidech.
Potrebujem takhle tezkych zavodu vic (ikdyz po te strede mi to dnes pripadalo v pohode) protoze je potreba nutne trenovat vitr a zmenu optickych podminek. ti co byli ma ME loni, vi o cem mluvim.
Good shooting
Ahoj, rád bych se zeptal Shivy nebo Foxe, čím mám ,nebo se plní správně né nouzově, zadní bag. Na bagu je logo : protektor mod. galeton ,pa 16922. /1.500,- Kč fa, Banzai / Je to krásný a kvalitní výrobek si maslím a vidím. Asi bych tu náplň viděl na sklářský písek, ale raději se zeptám lidí, kterým věřím v jejich fundovanosti věci. Díky.
Ahoj, rád bych se zeptal Shivy nebo Foxe, čím mám ,nebo se plní správně né nouzově, zadní bag. Na bagu je logo : protektor mod. galeton ,pa 16922. /1.500,- Kč fa, Banzai / Je to krásný a kvalitní výrobek si maslím a vidím. Asi bych tu náplň viděl na sklářský písek, ale raději se zeptám lidí, kterým věřím v jejich fundovanosti věci. Díky.
- rimfireBR
- Kontaktovat uživatele:
8.6. Mělník ( sskMU )
BURŠÍK Jaroslav 250 7x
KOPŤÁR Jaromír 248 9x
CHLUMSKÝ Jindřich 248 7x
CHLUMSKÝ Roman 248 4x
JIRÁČEK Jiří 247 9x
VRESTIAK Stanislav 247 9x
PS : asi pěkný závod škoda jen, že jsem nemohl dorazit a Všechny porazit
Jardovi blahopřeji a Vítej v klubu 250
MS za dveřmi tak ať forma vydrží
BURŠÍK Jaroslav 250 7x
KOPŤÁR Jaromír 248 9x
CHLUMSKÝ Jindřich 248 7x
CHLUMSKÝ Roman 248 4x
JIRÁČEK Jiří 247 9x
VRESTIAK Stanislav 247 9x
PS : asi pěkný závod škoda jen, že jsem nemohl dorazit a Všechny porazit
Jardovi blahopřeji a Vítej v klubu 250
MS za dveřmi tak ať forma vydrží
- rimfireBR
- Kontaktovat uživatele:
jen pro porovnání jaké výsledky jsou někdy vidět v USA IR50/50
1 John Fitzwater 250 22 x
2 Bill Hinegardner 250 20 x
3 Wendell Dean 250 20 x
4 Paul Wilmoth 250 17 x
5 Denny Antonious 250 13 x
6 Allen Lohr 249 18 x
7 Sam Sanders 249 17 x
8 Garth Kagey 248 10 x
9 Dennis Drake 247 15 x
10 Ray Price 247 14 x
vybral jsem záměrně jeden z nejlepších, protože i ten z ČR 8.6. patří k těm velmi dobrým
1 John Fitzwater 250 22 x
2 Bill Hinegardner 250 20 x
3 Wendell Dean 250 20 x
4 Paul Wilmoth 250 17 x
5 Denny Antonious 250 13 x
6 Allen Lohr 249 18 x
7 Sam Sanders 249 17 x
8 Garth Kagey 248 10 x
9 Dennis Drake 247 15 x
10 Ray Price 247 14 x
vybral jsem záměrně jeden z nejlepších, protože i ten z ČR 8.6. patří k těm velmi dobrým