Odstrel skudcu (krysy, mysi, potkani)
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
ty voe, to by musel mit pohon!!! ale je to zajima otazka, pokud vsak cas zaokrouhlime na 100ms, tak jedine co mu probehne hlavou bude diabolka
urcite to zvukem vystrelu nebude! spis bych duvod splaseni holuba vydel v tom, ze jsi minul a vyplasil ho naraz diabolky do zdi (nebo kde sedel).

urcite to zvukem vystrelu nebude! spis bych duvod splaseni holuba vydel v tom, ze jsi minul a vyplasil ho naraz diabolky do zdi (nebo kde sedel).
Hatsan 100 + Watlher 4x32 AO
no ked bude od neho diabolka v tom momente vzdialena 15 metrov a zasiahne ho za 0,089sekundy tak mozno stihne nejaky ten reflex s kridlom pohnut ale zober si ze tie kridla ma založene pri tele takze ich musi najprv roztiahnut a zahnat sa aby ziskal vztlak cize za tu 0,089 sekundu tych 10-20cm urcite nestihaPepan1 píše:No, teďka když nad tím přemejšlim, tak když bude mít diabolka těch 170m/s a střelím s ní na holuba na 30m, tak dejmetomu, že ta diabolka letí 0,5machu, tak zvuk výstřelu holub uslyší ve chvíli, kdy je od něho diabolka vzdálena 15m. A 15m při rychlosti 170m/s se urazí za 0,089s a to možná holubovýmu mozku stačí, aby zpracoval tenhle zvuk a reflexivně zamával křídlama. Pak stačí, aby se vzdálil třeba o 10-20cm a diabolka ho jen tak mine..... Já bych to ještě zkoušel, ale zase je mi jich docela líto, sráčů. Asi před rokem sem jednoho střelil malorajdou, že se z něho zaprášilo a normálně nějaký jeho kámoši, nebo možná jeho rodina ho na tý střeše pořád hledali, ale von byl spadlej ve dvoře a pomalu ho odnášela voda.

jedine ak by mu do prdele narazila nejaka bojova stihacka a akosi by ju pozabudol vysrat, ale taky holub so stihackou v prdeli je dost napadny a ja osobne by som radsej v tej chvili bral mobil do ruky a cvakal a cvakal

Crosman 2250XT/Centerpoint 4X32
no este k tomu holubovi...
pokial so dobre pamatam zvuk ma rychlost cca. 321 m/s (za normalneho tlaku a normalnych okolnosti) neviem aku mas vzduchovku ale ako uz bolo povedane,zrejme ma tych 170m/s...v case ked holub zacuje zvuk...diabolka je uz na polceste
takze je nemozne aby stihol zareagovat...ale uz to tu bolo povedane...
(nechce sa mi to prepocitavat presne.tak len takto odhadom.a v matike som slaby
)
aj ked holub je vyborny letec, s velkou uspesnostou dokaze ujst aj sokolovi a to uz je co povedat.extremne rychlo dokaze reagovat na podnety z mozgu...v zlomku sekundy dokaze zmenit smer letu v okamihu utoku dravca, ale ani to mu v tomto pripade nestaci
pokial so dobre pamatam zvuk ma rychlost cca. 321 m/s (za normalneho tlaku a normalnych okolnosti) neviem aku mas vzduchovku ale ako uz bolo povedane,zrejme ma tych 170m/s...v case ked holub zacuje zvuk...diabolka je uz na polceste

(nechce sa mi to prepocitavat presne.tak len takto odhadom.a v matike som slaby

aj ked holub je vyborny letec, s velkou uspesnostou dokaze ujst aj sokolovi a to uz je co povedat.extremne rychlo dokaze reagovat na podnety z mozgu...v zlomku sekundy dokaze zmenit smer letu v okamihu utoku dravca, ale ani to mu v tomto pripade nestaci

Perún prosím, zošli búrku nám, my vztýčime slnko k nebesám!
Nerez píše:Ty hlodavce střílíte s optikou nebo jen zkrz pevný mířidla?
ja strielam cez pevne mieridla, pretoze strielam spravidla na kratsiu vzdialenost (max. 10 m) a mam lepsi prehlad o tom co sa deje s koristou

ale keby som strielal v otvorenom terene na vacsiu dialku...bezpochyby s puskohladom

Perún prosím, zošli búrku nám, my vztýčime slnko k nebesám!
No já si myslím že není lepší poezie než si lehnout tak na 20 metrů od cíle najít si tam toho parazita v optice umístit pěkně křížek na hlavu a zmáčkout to.O víkendu si zase po dlouhé době užiju, pořídil sem novou optiku Nikko Stirling 3-12x50 AOE Gold Crown Tactical. Už se těším...
Daystate Wolverine 2
Air Arms ProSport
Slavia 631
Air Arms ProSport
Slavia 631
- Alexxxus
- Odborník na vzduchovky
- Kontaktovat uživatele:
Je holub škůdce ? na uvlačeném a osetém poli ? Je ???
Tak dnes jeden holub na 78 metrů s moji Falconem pistolí ,22 , zpětně měřeno dálkoměrem.
Musel jsem to opravit nevím na co jsem myslel když jsem to psal nebylo to AA410 ale Falconem tedy větrovkou s 10" hlavní .... ( sice Lothar Walther )
Tak dnes jeden holub na 78 metrů s moji Falconem pistolí ,22 , zpětně měřeno dálkoměrem.
Musel jsem to opravit nevím na co jsem myslel když jsem to psal nebylo to AA410 ale Falconem tedy větrovkou s 10" hlavní .... ( sice Lothar Walther )
Naposledy upravil(a) Alexxxus dne 18 dub 2008 06:28, celkem upraveno 1 x.
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.
http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.
http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
no ak u nas zastrelis holuba v reviri, si pytliak. ak v meste, neviem, ale urcite by to bolo porusenie minimalne nejakeho mestskeho vseobecnezavazneho nariadenia, plus dalsich veci. samozrejme, polovnici mozu strielat holuby kolko sa im zachce.
"Messieurs les Anglais! Tirez les premiers!" (Gróf d'Anteroche v bitke pri Fontenoy 11.mája 1745)