Odstrel skudcu (krysy, mysi, potkani)

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Zamčeno
mechanik

Příspěvek od mechanik » 06 dub 2008 20:10

raduzs píše:vcera vecer som zase trochu preriedil rady hlodavcov. pre tych, ktorych to zaujima: vsimol som si, ze pouzitie streliva s gulatou hlavickou (JSB Exact Jumbo .22) nie je prave najvhodnejsie. v dvoch pripadoch bolo uplne ocividne, ze doslo k priestrelu (potkan mrtvy a diabolka veselo pokracovala v lete dalej akoby cez neho ani nepresla, nasledny markantny naraz do pevnej prekazky). to vsetko na vzdialenost 10 m a Eo=15J. ak by nebola zasiahnuta hlava, zrejme by som ho len poranil... v buducnosti uz strelivo s okruhlou hlavickou nebudem pouzivat. je vhodne na vacsiu vzdialenost (30 m) pre svoju presnost, ale vacsina mojho "lovu" sa odohrava na podstatne kratsie vzdialenosti, kde je mozne a ziaduce pouzit strelivo s plochou resp. dutou hlavickou.
Na potkany je dobré tohle střelivo :-) http://www.militaria.pl/bsa/srut_bsa_in ... ml?cat=423
ale pouze na menší vzdálenost :!:

Kubo 630

Příspěvek od Kubo 630 » 06 dub 2008 20:28

Raduzs strielal z vetrovky, nie vzduchovky. Predpokladam AA S410. Z mojich skusenosti ak sa trafi presne komora tak okamzite exitus.
Antonio Zoli 1900 Pro S Battue 9,3x62 + Bushnell 4200 Elite 2,5-10x50 RD + Weaver
Hemmerli 16/16x70
Hatsan 55 S + Nikko Stirling Gold Crown 6x42
Slavia 630
Poľovníctvo nieje koníček, je to spôsob života.
raduzs

Příspěvek od raduzs » 06 dub 2008 22:22

tak tak, jakub, bola to AA410. ale s tym zasahom komory neviem... asi som nikdy nezasiahol presne srdce, lebo mne potkan vzdy po zasahu inde ako do hlavy odbehol...
"Messieurs les Anglais! Tirez les premiers!" (Gróf d'Anteroche v bitke pri Fontenoy 11.mája 1745)
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 06 dub 2008 23:44

Ja likvidoval pred chvilkou potkany se svojim Falconem ( četnící mně jistili ) 2 kusy každej jedna rána a konec 2 rány obě na hlavu na cca 8 metrů s RWS H-point přišlo mně škoda jit po nich s JSB :-) a mám 5,5 :-)
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.

http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
pen.kt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pen.kt » 09 dub 2008 23:22

Kde tak obvykle "odstřelujete" potkany a podobnou škodnou? Myslím mimo soukromé pozemky.
tomcat
Moderátor

Příspěvek od tomcat » 10 dub 2008 00:51

skus okolie kontajnerov a skladky...
DeeM

Příspěvek od DeeM » 11 dub 2008 21:22

Kurnik, ja už som potkana nevidel ani nepamätám...bývam na dedine, kedysi tu boli, ale kdesi zmizli...aj na tunajšej skládke sa po nich zem zľahla.... :D
section5

Příspěvek od section5 » 11 dub 2008 22:21

DeeM ci nechovas doma zvery nejake?(hydinu prasa) nevrim ze by si ch tam nemal
raduzs

Příspěvek od raduzs » 12 dub 2008 11:05

deem, ak mate skladku, urcite tam su. asi chodis v nespravny cas, pravdepodobne vylezu po zotmeni, ale potom ich tam bude tolko, ze by si bol v tej chvili mozno radsej niekde inde... :D
"Messieurs les Anglais! Tirez les premiers!" (Gróf d'Anteroche v bitke pri Fontenoy 11.mája 1745)
section5

Příspěvek od section5 » 12 dub 2008 11:34

radusz: myslis klasicku skladku odpadu komunalneho? no my tu mame taku jednu velku asi tam zbehnem nekedy som zvedavy heh
raduzs

Příspěvek od raduzs » 12 dub 2008 11:48

jasne, klasicka skladka. potkany potrebuju dostatok zradla a vody, a to tam vsetko je.
Pepan1

Holubi

Příspěvek od Pepan1 » 12 dub 2008 12:16

Stříleli jste někdy holuby? Když tedy pominu morální aspekt věci a pomyšlení na to, že to jsou taky živí tvorové, co se snaží ve městě přežít, víceméně jako my...Né že bych byl nějakej ras, nebo si nevážil života, ale kdžy se můžou masově trávit hlodavci jedem, proč bych občas nemohl na protější střeše střelit vrkáče, že jo... Ale teďka k věci: Nedávno jsem takhle dostal chuť "lovit", ale když jsem na vrkáče vystřelil vzdůšou, tak on stačil ulítnout. POdle mě na tu vzdálenost cca 30m on prostě slyšel zvuk výstřelu vzduchovky a stačil ulítnout, než k němu diabolka doletěla.... To mě teda jako hodně naštvalo a tak jsem potom střílel z větší hloubky bytu jen skrz malinko pootevřené okno, aby byl výstřel co nejméně slyšet. Pak uletět nestačily, ale to jsem se zase netrefoval, takže sem utřel... Každopádně by mě zajímalo, jak tohle řešíte vy, lovci. Používáte nějaký tlumič? Nebo si nějaký pseudotlumič vyrábíte? Když použijete tlumič, tak utlumíte možná prásknutí na konci hlavně, ale přece ránu, kterou udělá náraz pístu to neutlumí a vrkáč, kterej má strach z výstřelu v krvi, vás stejně uslyší.....
raduzs

Příspěvek od raduzs » 12 dub 2008 12:30

pepan, no to sa mi zda nejake divne... ze by holub pocul vystrel a stihol odletiet, nez k nemu diabolka doletela??? :shock: :shock: :shock: neviem, aku si pouzival zbran, ale vzduchovka by mala mat aspon tych 170 m/s, a to by mala byt rychlost, pred ktorou neunikne.

v akejsi studii niekde na internete som sa docital (neviem, z ktoreho roku, ale v kazdom pripade to, co bolo vtedy povolene, je uz dnes zakazane), ze na likvidaciu holubov je mozne pouzit aj vzduchovku, ak ma ustovu rychlost aspon 200 m/s. to vraj malo bezpecne stacit na usmrtenie holuba pri zasahu do hlavy.

ponechajme bokom fakt, ze strielas holuby, co je, samozrejme, zakazane. ak sa rozpravame len o technickej stranke veci, tak americki lovci skodnej vypocitali, ze energia potrebna na usmrtenie holuba je asi 4 J (co je hlboko pod 200 m/s pri cal.177). pritom ale musi byt zasiahnuta hlava alebo krk. holub ma totiz hrud pomerne dobre chranenu silnou kostou a akykolvek zasah do tejto oblasti bude pravdepodobne viest len k trapeniu a pomalej smrti.

preto si myslim, ze nie je podstatne, ci pouzivas tlmic alebo nie (co by bolo tiez v rozpore so zakonom). povedzme to takto: ak by som byval v krajine, kde je lov holubov ako skodnej povoleny, pouzival by som vzduchovku s dostatocnou ustovou rychlostou (podla mna 15J do vzdialenosti 30m staci) a mieril by som na hlavu. pri takychto podmienkach pochybujem, ze by holub uletel z dovodu pomaleho letu diabolky alebo malej letalnej energie.
DeeM

Příspěvek od DeeM » 12 dub 2008 14:52

section5 píše:DeeM ci nechovas doma zvery nejake?(hydinu prasa) nevrim ze by si ch tam nemal
Pravdaže chováme....kury, zajace, kačice....ale ako vravím, ako sme vstúpili do EÚ, akosi sa vyparili... už ani myši... :lol:

Risopepimu:...ja by som aj šiel na to stretnutie, ale mám rozhádzanú vzduchovku a za pána nemôžem zohnať pružinu a tesnenie.... :cry:
Pepan1

Příspěvek od Pepan1 » 12 dub 2008 15:30

No, teďka když nad tím přemejšlim, tak když bude mít diabolka těch 170m/s a střelím s ní na holuba na 30m, tak dejmetomu, že ta diabolka letí 0,5machu, tak zvuk výstřelu holub uslyší ve chvíli, kdy je od něho diabolka vzdálena 15m. A 15m při rychlosti 170m/s se urazí za 0,089s a to možná holubovýmu mozku stačí, aby zpracoval tenhle zvuk a reflexivně zamával křídlama. Pak stačí, aby se vzdálil třeba o 10-20cm a diabolka ho jen tak mine..... Já bych to ještě zkoušel, ale zase je mi jich docela líto, sráčů. Asi před rokem sem jednoho střelil malorajdou, že se z něho zaprášilo a normálně nějaký jeho kámoši, nebo možná jeho rodina ho na tý střeše pořád hledali, ale von byl spadlej ve dvoře a pomalu ho odnášela voda.
Zamčeno