?e?en? sebeobrany p?i napaden? na ulici.

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
WX
Re: Demagogie

Příspěvek od WX » 20 lis 2005 09:34

[quote="Anonymous"]Jestli vám to nabídli za tutovku, tak určitě ne jen vám - vaší povinností je to hlásit, udat, koukal byste, jak by ten policajt letěl. Stalo se u nás na okrese třem po sobě... nekecám.

To, že z tisíců adeptů, kteří prošli psychotestem (a kdo jakým, vsadím se, že to nebude tak důkladný test, jakým jsem prošel já) nějaké jedno promile vystřelí, když nemá - to je podle vás argument proti psychotestům?

1.Nejsem dostatečně statečný dokazovat nedokazatelné.
2.Nebavím se o náhodném postřelení, ale o trojnásobné vraždě. A to by snad psycho-test měl prozradit. Stejně jako vy i já mám několik psychologický testů a vyšetření za sebou. Jsem strojvedoucí. Testem a EEG vyšetření projde 60%. Ale vypadávají hlavně na EEG. Dalších 10% na očním. Nechci si nic dokazovat a nechci vás ani nikoho jiného naštvat. V mé práci udělám jednu chybu a letím. Jenom si myslím že zase jde jen o peníze. Někdo si potřebuje namastit kapsu a přitom by neměl nést odpovědnost? Pokud test neodhalí osobnost budoucího několikanásobného vraha tak je k ničemu. Ano to si myslím, a je mi to zbytečné rozmlouvat. Demagogie nedemagogie.

Návštěvník

Nehádejme se

Příspěvek od Návštěvník » 20 lis 2005 10:44

No dobře, napsal jste něco konkrétního, vlak už jsem tady řídil, takže vím, jak náročné jsou testy a jak často je musíte podstupovat. Stejně ale, když vyjdu z toho, co píšete: shodnem se snad, že uletět může výjimečně i člověk, který prošel psychotesty, stejně jako může strojvedoucí přehlédnout návěst, nebo spíš jet 80 místo 60 a nestihnout pak zastavit, že? (Pomineme chybu výpravčího nebo přehlédnutí vlakvedoucího, která se pak "hodí" na strojvedoucího.)
Není ale lepší mít 95% žadatelů protestovaných, nebude pak statisticky třeba poloviční riziko, že konkrétní držítel ZP, jeden z dvou set tisíc, udělá průser?
Neřeším, zda je správné, že pro přijetí k policii jsou jiné testy než jaké budou pro žadatele o ZP, to tady nemůžeme vyřešit, to tak prostě bylo, je a bude, oni jsou ozbrojená složka státu a my jsme jen ozbrojení amatéři :-)
xlibor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xlibor » 20 lis 2005 11:43

Musim jen potvrdit, ze psycho testy, ktere se provadeji na adeptech k PČR nebo do AČR jsou celkem hodne prisne. Sam jsem absolvoval psycho testy pro PČR, k AČR (studium na voj. akademii) a dokonce i k městké policii (konkretne MP Ostrava) a mam z toho hodne smisene pocity.
Pro PČR to bylo nejhustejsi, zkladaji se ze dvou casti, celkova doba je 8hodin a vice, skladal jsem jich na utvaru ve Frydku-Mistku, tehdy z pritomnych 15 lidi jsem vykonnymi testy prosel jen ja, takze ten zbytek testu jsem tam byl sam, nazaver je tam pohovor s policejnim psychologem, byl se mnou velice spokojen.
Asi za rok jsem delal testy k MP a to byl uplny propadak, tam jsem proste pohorel, trvalo to 2 hodiny a celkova uroven testu proste byla uplne o nicem, nesrovnatelne s PČR nebo AČR. Z toho tedy plyne, ze k PČR by me vzali, k MP uz ne. Je to smesne, ale nic to stejne neresi, ten psycholog proste do te hlavy nevidi, tak nebo tak. Takze si nemyslim, ze bych na psychotestech pro ZP neuspel (ikdyz kdo vi, po zkusenostech s MP), ale je to zbytecna ztrata casu a hlavne penez.
Ondra

Příspěvek od Ondra » 20 lis 2005 12:49

No,k te ACR-kamos s IQ98(na tom nezalezi,on toho v hlave i tak moc nema...;-)) se tam hlasil,udelal a kdyz me vykladal o testech tak jsem si myslel svoje... :lol: Osobne ZP mam a muzu rict ze udelat ho je mnohem jednodussi nez ridicak!Tim se nezastavam ministra Bublana neb jak se jmenuje-jen chci rict ze ZP si dnes udela kterykoliv debil bez zaznamu...Psychotesty by to mohly zmenit-samozrejme delane pred komisi a ne pred znamym doktorem ze?Ale za cenu 2500???Jde jen o dreni penez z lidi a o ucpani huby lidem kterym nedochazi ze nebezpecne nejsou zbrane ale lide!
Ke kritikum-ZP i RP mam dle novych zakonu,vlastnim CZ75 IPSC,IQ 130
xlibor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xlibor » 20 lis 2005 13:14

:) IQ ti u psychotestu normalne nerikaji, jsou soucasti prave tech vykonostnich testu, jinak souhlasim s tim, ze udelat ZP (ikdyz ho ja zatim nemam) je jednoduzsi nez delat ridicak, ale tak i tak si myslim, ze psychotesty u ZP jsou nesmysl, kdyz u ridicaku je nevyzaduji, a pritom auto rizene magorem muze byt daleko nebezpecnejsi nez palna zbran. Uz jen pomer ŘP/ZP. Takze jestli chce nekdo zavadet psychotesty k ZP tak at je zavedou i k ŘP :), mohlo by to byt velice zajimave :) .
nespavec

Psychotesty

Příspěvek od nespavec » 20 lis 2005 14:29

Psychologie je pavěda.Nepracuje s exaktními fakty.Její pojetí se neustále mění podle toho,jaká ideologie momentálně panuje a pružně reaguje na státní zakázku.Její základy stojí na osobních představách několika jedinců a statistickém vyhodnocování(každou statistiku je možné provést a vyložit mnoha způsoby podle potřeby) a kariéra se v ní dělá papouškováním autorit s eventuálním doplněním o nějaký zajímavý aspekt,kterému se ještě nikdo nevěnoval.Výsledky zkoumání si mohou o objektivitě nechat zdát.Nenechme se mýlit tím,že už je to dlouho zavedená živnost.Dokud bude existovat objednávka ovládat ostatní jedince,dotud bude žádaná i psychologie.Tvrzení,že je to pro vaše dobro,to je srovnatelně geniální vynález jako slibování věčné blaženosti od jakékoli jiné sekty.Cíl je vždy stejný.Podrobit si dost početné stádo živitelů.Funguje to dokonale.Vzbuzovat při tom před objektem zájmu dojem vysoké profesionality je důležitá součást celého kouzla.To znají šamani na celém světě.Když potom objekt rituálem projde,získá pocit výjimečnosti a vlastní lepší kvality.To je pro celou mocenskou strukturu důležité,od té doby ji totiž bude bezmezně podporovat.O stabilitu je postaráno,většina adeptů vyhoví,jen se z nich nějaké množství oddělí,aby tvořili odstrašující příklad.
Chování lesního vraha ilustruje,jaké povahové rysy státní moc upřednostňuje u svých hlídacích psů.Kdyby cílem tendence zavést psychotesty bylo skutečně větší bezpečí lidí,proč je nezavedou především pro získání řidičského průkazu?Cítíte se na silnici bezpečně?Zbrojáků je ŘÁDOVĚ méně než řidičáků.Že by naše dobrotivá vláda chtěla jen před volbami pod sebou sešikovat většinu proti menšině?(Která se jim ještě k tomu velice málo hodí?)
HanuIv
Odborník na zbraně

Příspěvek od HanuIv » 20 lis 2005 16:35

Chmmm, já osobně si myslím, že jakékoliv psychotesty jsou o ničem už jen z toho důvodu, že je bude hodnotit člověk. Člověk, který bude úplatný, přesvědčitelný a úplatný.

Nakonec to dopadne tak, jako v Anglii, kdy dík nedokonalému vyšetření (čti úplatnému psychologovi a neodbornému vyšetření) dostal zbrojní oprávnění člověk, který neměl a poté vystřílel půlku vsi v lokálním supermarketu. Tato událost nahrála pseudohumanistům v dolní sněmovně a ti s mohutným přispěním Blaira odzbrojili obyvatelstvo tak dokonale, že je nemají už ani policisté. Následkem je zvýšení množství kriminality asi 3x proti stavu před odzbrojením.

Podobná situace se stala v Německu a v Kanadě.

Osobně si myslím, že psychotesty neřeší zhola nic. Pravidlem by měl být selský rozum obvodního lékaře a pravidlo, že lékař by měl mít alespoň základní znalosti o žadateli a jeho psychickém stavu...

Líbila se mi argumentace jednoho "odborníka" - psychologa, že za celou svou dobu nezažil aby mu nkdo poslal žadatele o zbrojní průkaz k posudku. To má pravdu (protože stejně lékař není povinen poslouchat psychologa), nemá to smysl. Zažil jsem ale, že obvoďák odmítnul vydat potvrzení ke zbrojáku jednomu známému (který by, podle mne, stejně zbroják neměl dostat).
Fyzikální zákony jsou právě ty jediné, které platí pro všechny. Dokonce i pro politiky a boháče. - Neznámý Génius
K vítězství zla stačí, když dobří lidé budou sedět se založenýma rukama - Edmund Burke
Návštěvník

Pro nespavce

Příspěvek od Návštěvník » 20 lis 2005 17:16

Můžeš mít část pravdy v tom, že se psychologie dá ohýbat a vykládat a využívat, ale pleteš se v tom, že testy nic neřeší. To, jak reaguješ na zátěž, jak reaguješ na stres, nebo třeba (to odbíháme k jinému tématu) jak dokážeš fungovat pod vlivem bolesti, nevyspání - to se dá měřit objektivně. Opakuju, objektivně. Jsou to standardní testy a vyhodnocení může u některých provádět počítač, žádný lidský faktor "známého psychiatra" nebo "nepřátelského psychiatra" se tam nemůže projevit. Můžeš napsat svůj názor, ale prostě jsi zatím v životě viděl a prožil málo testů. To není konstatování mé výjimečnosti, jak se to snažíš nazvat, ale prostý, holý fakt.
xlibor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xlibor » 20 lis 2005 17:33

Je to nejspis o pristupu a formach testu. Jak jsem psal vyse, od testu u MP jsem proste vyletel, spis to ovsem pripominalo vyberove rizeni, nez psychotest :) a taky to na tech "cernych svestkach" jde videt (nic proti nim) nevim tehdy, kolik jich proslo, bylo nas tam temer 30. Jen vim, ze u PCR jsem z tech 15 prosel jen ja. To není konstatování mé výjimečnosti. :)
nespavec

Psychotesty

Příspěvek od nespavec » 20 lis 2005 17:38

Teď nechápu,proč mícháš dohromady věrohodnost psychologů a jejich parasitismus na lékařství se zátěžovými testy s fyzikálním měřením a případným dohledem psychiatrů.Máš snad zprávy o přesném průběhu chystaných psychotestů?To,kolik a jakých testů mám za sebou s tebou nebudu řešit.Jistě,cokoli napíšu,bude můj názor.Na rozdíl od toho,co píšeš ty.Tobě totiž byla rituálně zjevena jediná pravda.
HanuIv
Odborník na zbraně

Příspěvek od HanuIv » 20 lis 2005 17:40

Vím, že jsem zatížený Amerikou. Ale tvrdím, že každý má právo se bránit legální zbraní - je-li to zapotřebí. Ať je nevyspalý, nebo vyspalý, vynervovaný, nebo klidný. Ano, chápu omezení na zločince. Chápu omezení na evidentní blázny. Ale nechápu omezení na běžné slušné občany.

Ano, podobné testy bych aplikoval třeba pro lidi profesionálně nosící zbraň. Ale na běžné majitele zbraní? Třeba na myslivce? Nebo na sportovce?

Kdo z politiků klidně řekne někomu, kdo byl napaden "Promiňte Vy máte smůlu - nemáte nárok na to se bránit a musíte zemřít, protože jste zbrklý, nebo máte sklon ke zkratkovitému jednání - máme na to papír". Něco takového bych opravdu nepřipustil.

Momentálně všichni řeší, to, co udělal jeden člověk. Rád bych někde v novinách viděl ověřitelné studie říkající kolik životů zbraň zachránila už jen tím, že existovala.
Fyzikální zákony jsou právě ty jediné, které platí pro všechny. Dokonce i pro politiky a boháče. - Neznámý Génius
K vítězství zla stačí, když dobří lidé budou sedět se založenýma rukama - Edmund Burke
nespavec

Psychotesty

Příspěvek od nespavec » 20 lis 2005 17:40

Předchozí můj příspěvek je určen Anonymnímu.
Tyrichter

Příspěvek od Tyrichter » 20 lis 2005 17:50

Vidím, že jste skutečně vypotili, co z tématu šlo. Teď už to zbývá jen napsat příslušným ministrům.
HanuIv
Odborník na zbraně

Příspěvek od HanuIv » 20 lis 2005 17:54

Já už to psal kdesi jindy. Nejdřív to chce napsat několik dobrých článků do časopisů, poté do novin a nakonec oslovit politiky. Politici dělají jen to, co říká veřejné mínění. A veřejné mínění ovlivňují ... noviny!
RV

je to skoda

Příspěvek od RV » 21 lis 2005 09:11

idealne by bolo, keby tamta tlupa debilov v Ostrave narazila hned pri svojom prvom utoku na obcana s legalne drzanou strelnou zbranou, schopneho ju ucinne a rychlo pouzit, a ktory by tak aj bezodkladne urobil. Bolo by o par zmrdov menej, a napadnuty obcan by si zasluzil minimalne nominaciu na humanitny cin roku. U nas na Slovensku to mame so ziskanim ZP este o nieco komplikovanejsie ako v Cechach. Psychotesty su blbost a psychologia nie je veda. Pokial je niekto svojpravny, neviem preco by mal mat problem s nadobudnutim zbrojneho alebo akehokolvek preukazu. Akakolvek iniciativa smerujuca ku skomplikovaniu cesty k zbrojnemu preukazu len zvysi pocet nelegalne drzanych zbrani. Vysledok je z toho jasny.... :roll:
Odpovědět