NORCONIA CO2 pu?ka QB78, QB79, AR2078 a AR2079
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Nevím co bych kreslil, každý musí vyjít z toho co chce a k čemu to chce, z jakýho základu vychází. Snad jen ten odfuk trochu blíž. Mosazný nátrubek 1/8 provrtaný, nasazený na Cu trubičku, zaletovaný a teprve pak provrtaná trubička. Aby se nedostal cín do závitů kam se pak natočí odvzdušňováček, tak do těch závitů napěchuješ kuličku staniolu, provlečeš trubičku tak, aby ji pěkně mohl zalít dokola cín a co to povídám tak je to hotovy.
Hledal jsem na internetu kde se dají koupit ty kyvety. Nikde jsem je nemohl najít, ale nakonec jsem sehnal kontakt na výrobce - dodává bombičky 0.2 ltr. na 150g k Drulovům.
ABNER a.s.
Lanškrounská 87
Moravská Třebová
tel. 461 313 111
pan Burda
burda@abner.cz
Bombička stojí 135 Kč bez DPH a dá se objednat mailem u pana Burdy - pošlou to na dobírku. Taky se dá objednat v Drulovu, ale trochu dráž. Drulov má k těm bombičkám ventily dva - "plnící" a "přepouštěcí". Oba stojí 134 Kč. Taky jsem našel bombičku na 300g od ETY, ale ta je dost drahá. http://www.eta-elektro.cz/eta-xr---bomb ... _eta_.html
Hledal jsem ty hasičáky. Našel jsem docela pěknej 2 kg za 500 Kč http://www.hasmat.cz/. Ten by snad mohl být docela dobře přenosnej. Taky vyprodávají 5 Kg. Tak Nevím jestli koupit ten malej a plnit to jako Honda, nebo ten velkej a kyvety. Ale asi to koupím všechno a bude klid.
To: Honda, LaRi - Kolik CO2 se vejde do QB 78 z kyvety, nebo hasičáku? Respektive na kolik je to výstřelů, případně ve srovnání s 12g bombičkami (Pokud máte QB 78 upravený a s "větší spotřebou").
ABNER a.s.
Lanškrounská 87
Moravská Třebová
tel. 461 313 111
pan Burda
burda@abner.cz
Bombička stojí 135 Kč bez DPH a dá se objednat mailem u pana Burdy - pošlou to na dobírku. Taky se dá objednat v Drulovu, ale trochu dráž. Drulov má k těm bombičkám ventily dva - "plnící" a "přepouštěcí". Oba stojí 134 Kč. Taky jsem našel bombičku na 300g od ETY, ale ta je dost drahá. http://www.eta-elektro.cz/eta-xr---bomb ... _eta_.html
Hledal jsem ty hasičáky. Našel jsem docela pěknej 2 kg za 500 Kč http://www.hasmat.cz/. Ten by snad mohl být docela dobře přenosnej. Taky vyprodávají 5 Kg. Tak Nevím jestli koupit ten malej a plnit to jako Honda, nebo ten velkej a kyvety. Ale asi to koupím všechno a bude klid.
To: Honda, LaRi - Kolik CO2 se vejde do QB 78 z kyvety, nebo hasičáku? Respektive na kolik je to výstřelů, případně ve srovnání s 12g bombičkami (Pokud máte QB 78 upravený a s "větší spotřebou").
To Sifon:Díky za radu na Radu.Přestal jsem tohle vlákno sledovat asi na 3.straně a vidím,že to byla chyba.Střílí se ceóčkem jako u qbéčka i když je to asi nebe a dudy.Ale cenově taky
Plním z hasičáku 6kg,čerstvě naplněnýho.Myslím, že to už umím,kyvetu zamrazit a před dotažením nechat odfouknout plyn,než se zasněží.Plnění do qbéčka zkusím podle rad z Rady.Myslel jsem,že když to zasyčí tak je hotovo a vyčet jsem,že se plní 3-5minut.Možná,že zkusím ještě nějakej tuning,plechovku prostřelim jenom z jedné strany
V týdnu sem dám výkres na ty moje výtvory i když je to zbytečný jak bylo výše napsáno.Jinak kyvety 150g prodává Sifos Chrást u Chrudimi. www.sifos.cz tel.,fax 469667224 mob.604724211.Cena má být okolo 130kč a 24kč za naplnění.Nabízela mi pani i zaslat na dobírku.To:Euchemio spotřebu mám asi upravenou víc než výkon a plnění se mi zatím moc nedaří,pokud nechám kyvetu našroubovanou tak to střílí dobře,jak jí sundám tak tak po deseti ranách už to umiňuje,když dochází plyn v kyvetě tak je to na tři rány.Takže tady budu ještě laborovat. Přepoušťáky z hasičáku do kyvety určitě z Drulovu,za ty peníze i s poštovným,to nemá chybu.A asi by šel upravit i ten přepoušťák na DU 10.Podle mě musí být rozebiratelnej a vyrobyla by se jenom převlečná matice se závitem 22x1.Oťas jak je to?Ty ji přece máš. 

Naposledy upravil(a) LaRi dne 27 led 2008 22:10, celkem upraveno 1 x.
-
- Kontaktovat uživatele:
no za ty vykresy byl bych rad furt nevim co tam mam soupnout? ze bych udelal misto puvodniho vicka nove, do toho diru se zavitem a na to nasroubovat nejakou rychlospojku a tu pak vzdycky pridelat k hasicaku ne?akorat nevim jakou tu spojku, nevite nekdo?
Raději s pravdou padnout, než-li se lží zvítězit.
Rychlospojky na vzduchové rozvody se běžně prodávaj,ale nevim na jakej jsou tlak,těch 60Mpa( samozřejmě Kpa) by mohly vydržet. :?:A museli by být oba díly zavírací,nebo použít něco na hydrauliku.
Naposledy upravil(a) LaRi dne 28 led 2008 21:44, celkem upraveno 1 x.
Díky za upozornění má tam být Kpa
opravim to.Tak jsem konečně namaloval ten obrázek,upozorňuji,že to není strojnický výkres, ale malůvka víceméně od ruky.Je to tady: http://leteckaposta.cz/822927846 .Snad z toho něco vyčtete.Do tý matice bych se nepouštěl, lepší ji koupit.V tom plnicím ventilu jsou závity zalepené lepidlem na závity, trubička je z ventilku z duše nákl. auta.Vlevo nahoře je mezikus do hasičáku, převlečná matice se koupí ve svářečských potřebách.Těsnění tamtéž.Převlečná matice na qbéčko je jednoduchá lze použít i původní a jenom provrtat.Materiál-mosaz.Případné dotazy a co jsem zapoměl zodpovím.A už to vidim,pod tou hadičkou to musí být provrtané aby měl plyn kudy dovnitř, dirka 1.5mm. Na obrázku neni namalovaná.

-
- Moderátor
Ventily
Tak v Drulovu oba ventily. http://www.guns-info.cz/download/drulovcondor.pdf - Tady je prospekt, kde je to vidět, je to tam i popsané, k čemu je co. Jeden slouží k přepouštění z kyvety (150g, sifos) do pistole. Ten druhý slouží k přepouštění z HASIČÁKU do kyvety. Je v nich tedy zásadní rozdíl, ten Plnicí ventil pasuje POUZE na hasicí přistroje - sněhové. Nepasuje na originální CO2 závit na CO2 lahvích, osobní zkušenost, právě řeším tento problém.
Proto tedy pozor, Drulov to vyrábí only na HP, je tam sítko na čistění sajrajtu z lahví. Jestli bude někdo chtít, můžu nafotit oba ventily i v rozebraným stavu. Napište sem, bude-li to nutné.
Cena obou ventilů je 134,- a cena plné kyvety 150g je 200,-. 

Zajdi do potřeb pro svařování, měli by mít různé redukce.Když nebudou mít, tak si nechej udělat redukci u nějakého strojaře.Jestli máte ve městě technicky nebo strojně zaměřenou školu, tak tam budou mít soustruh.Učni Ti to rádi udělají. 

Erix
Ať žije vzduchovka, vždyť také patří mezi zbraně!!!
Pistole Tex cal. .177, Slávia 620 cal. .177
Ať žije vzduchovka, vždyť také patří mezi zbraně!!!
Pistole Tex cal. .177, Slávia 620 cal. .177
-
- Kontaktovat uživatele:
učně mi ani nevzpomínej, já jsem sice ještě na škole, ale co si neuděláš sám , nemáš, potřeboval jsem udělat přední a zadní díl na tlumič, dal jsem jim výkresy, materiál, a dokonce i protikusy, aby zkoušeli, jak to pasuje, no a vrátili mi to sice udělané,ale vůle podložené papírem, abych si toho nevšim, tak holt budu muset si to udělat sám