Mal? odst?elova?ka

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
frana

Příspěvek od frana » 30 kvě 2007 08:21

Zdravím,
bylo by asi dobré sportovce a rychlonohu informovat, ze soutěž v Branné je soutěž "zbraně světových válek" a MaO tam je jen jako doplňková disciplína a střílí se jako poslední. (viz propozice zde na WEBu). Loučím se a pevnou ruku nepřeji, protože bych chtěl taky už někde vyhrát. :-) Fráňa.

Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 30 kvě 2007 08:27

Hradecka soutez ma sice sve slabe stranky, jako jsou ruzna nesmyslna omezeni a pravidla.. ale na druhou stranu je nutno priznat, ze pravidla jsou pro vsechny stejna a i tak jde o moc peknou soutez.

Obrázek

Terce, ktere se Vam budou ukazovat a schovavat .. nebo terce bezici - to si clovek jen tak nevyzkousi. Navic byva ucast dosti hojna, vetsinou kolem 40-ti lidi i vice, takze u mne vitezi Hradec.

Do Branne se rad podivam priste, az se termin nebude kryt .. a rad si zabojuju s "kombajnem" pana Harpa :lol: (i kdyz jsem jiz jeden ze tri lidi na svete, kteri maji jeho skalp) 8) :lol: :lol:
sportovec

Příspěvek od sportovec » 30 kvě 2007 17:05

No já se budu prát za Hradec a Rychlonozka asi za Brannou. Uvidíme kdo vyhraje :)a podle toho se pojede. Zajímají mne ty pohyblivé terče to musí být pr.,del :)
Smazaný uživatel 111

Příspěvek od Smazaný uživatel 111 » 30 kvě 2007 17:37

Jo pohyblivé cíle sou super hlavně ty stranou běžící :!: O minulém víkendu sem na ně pálil v Maxičkách na 300metrů z 223rem :wink:
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 30 kvě 2007 21:33

No a právě ty stranou běžící neumím.
V Branné se z doplňkové začíná stávat prestižní disciplína, zejména u některých střelců. :D Ze startovního pole může kterýkoli ze 7 až 10 střelců (podle toho, kdo přijede) zvítězit, ostatní mohou překvapit, podobně jako Ondra na posledním závodě - gratuluji veřejně ke 3. místu. :shock: Je pravda, že se to střílí až jako poslední závod z pěti. Ale pokud má někdo nějakého veterána z I. nebo II. WW, doporučuji vzít ssebou - to už je ale pro jiné téma.
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 30 kvě 2007 21:47

A ještě jedna perla:
Objevil jsem hnízdečko Suhlek 150 v super stavu ze serie 058. Nejsou levné, ale jsou kompletně vybavené ve standardním provedení. Je možná přestavba na MaO zkušeným puškařem. Případné další info formou soukromé zprávy, ať mi admin nenadává za komerci.
Sám už svoji mám, tak se rád podělím.
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 30 kvě 2007 23:15

Stranou bezici neumi nikdo, mimo Baldy. Vetsinou jich vsech pet daji tak tri lidi z celkovych padesati :) .. jedine ten Balda je da vzdycky .. takze nejak to jit musi..

Pro zajemce o tuto soutez .. zavolejte si panu Frydovi na mobil, domluvte si ucast (prihlasku) a prijedte.. je potreba mit nejake nove tvare v soutezi, at porad nekoukaji jen na nas :)
Smazaný uživatel 111

Příspěvek od Smazaný uživatel 111 » 31 kvě 2007 06:57

Sidewinder píše: .. jedine ten Balda je da vzdycky ....
Neni pravda,- třeba ted na velké odstřelovačce " pouze" 4 :cry:
Plný počet (5) dali jen dva lidé vítěz a kolega z Liberce který ovšem nastřílel rychlopalbu (4+4rany za 50sec.) do cizího terče , tak že 0b.
------
Pět bežících cílu bylo nastříleno v kategorii Standart (optika max. 4X)
V libovolné nedal nikdo :!: :!: :!:
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 31 kvě 2007 08:19

Njo behny nejsou o vybaveni nebo strelivu, ale o stesti a strelci ..

V MaO jsou k videni ruzne finty, "jak na ne" .. treba zmineny pan Fryda, jeden z organizatoru a poradatelu souteze, pouziva na behny naboje CCI Stinger, aby mohl mirit na predni hranu behny a nemusel tolik predsazovat .. jednou se mu to ale vymstilo, a to kdyz zapomel, ze Stinger pujde o kus nahoru oproti tercovemu strelivu, na ktere ma pusku nastrelenou z predchozich polozek souteze, a behnu nadstrelil - tedy stranove ji mel dobre ale trefil se nad ni :lol: :lol: .. co je docela pech, kdyz si vezmete, jak bezici terc vypada - viz obrazek :wink:

Obrázek
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 31 kvě 2007 14:12

Na www.shooting.cz visí inzerát na slušně vybavenou SM-2 (v azbuce CM-2) za rozumnou cenu. Z minula mám stěmito zbraněmi velmi pozitivní zkušenost. Případný zájemce by měl zjistit, nemá-li boční lištu upevnění mířidel. Tam by byl problém s dalekohledem.
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 07 čer 2007 06:41

Připomínám, 2 závody již tento weekend:
Mizivky v HK a MaO v rámci ZSV v Horní Branné!
Peter

II. kolo komarnanskej ligy v presnej strelbe

Příspěvek od Peter » 12 čer 2007 20:49

na www.kssk.sk ->fotogaleria su fotky z maloraznej odstrtelovacky na 50 m
Smazaný uživatel 111

Re: II. kolo komarnanskej ligy v presnej strelbe

Příspěvek od Smazaný uživatel 111 » 13 čer 2007 07:42

Hmmm asi dobrej závod - škoda že tak daleko! Koukám že je tu nová pomůcka odstřelovače proti oslnění sluncem při střelbě :lol: :lol:
A ty terče Rukojmí .... kde pak sem je jenom videl :?: :wink:
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 13 čer 2007 08:29

Opravdu to vypadá na vydařený závod. Jsem rád, že rukojmí, která jsme se Swdr. vymysleli se líbí a dostávají se do světa. Ty obrázky s tou bimbající se potvorou před nimi vypadají dobře - dík za inspiraci.
Blahopřeji vítězům z Hradce - zdá se, Baldo, že Ti vedro svědčí.
V Branné to byly pěkné závody, na mém výsledku se podepsalo vedro a nemírná konzumace předchozího večera při degustaci vína. 3. místo bylo maximum, co jsem mohl dokázat. Zvítězil Radek H., druhý byl Roman F. Za mnou o 2 body skončil Cerberus.
Tento weekend se střílí v Radvanicích v rámci ZSV MaO na 100 m. Bohužel se nemohu zúčastnit, hraju na nějakém festivalu s kapelou - už se rozjíždí prázdninová sezóna. Účastníkům přeji pevnou ruku i nervy a jasný zrak.

Mám radostný pocit, že tahle disciplína začíná získávat stále více na popularitě. Doufám, že se nám časem podaří uspořádat i mezinárodní česko-slovenský závod.
Smazaný uživatel 111

Příspěvek od Smazaný uživatel 111 » 13 čer 2007 15:07

harpplayer píše: Blahopřeji vítězům z Hradce - zdá se, Baldo, že Ti vedro svědčí.
V Branné to byly pěkné závody, na mém výsledku se podepsalo vedro a nemírná konzumace předchozího večera při degustaci vína. 3. místo bylo maximum, co jsem mohl dokázat....
Tak že gratuluji ke 3. mistu :wink:
Nešlo ani tak o vedro , ale o to že oslavu den před zavodem jsem pojal velice zodpovedně (a néé jako vždy :twisted: do plnejch) zavod se střílel v den mejch narozenin tak sem rad že to dopadlo jak dopadlo :wink: Velkej podíl na tom má zmena munice za kvalitnejší střelivo , bylo to trochu při mířené znát.
Zkončilo to tak trochu komedií při střelbe na pohyblivé terče- trochu zmaten z Maxiček kde sem ležel na pravé straně jsem čekal na sousedovu behnu a bác dal sem mu tam peknej zásah. Když jeli po páté tak mu řikám "Ládo první ranou sem ti dal behnu , koukej mi ji vrátit!" On tak jo a bylo po všem.
Odpovědět