cz nebo glock

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Zamčeno
Andy
Moderátor

Příspěvek od Andy » 23 dub 2007 09:26

Nekonecna debata... ale pridam svou zkusenost.

Strilel jsem jak z cezet... tak z glocku. Jednu cezetu vlastnil. Jednoho glocka vlastnim.

CZ - nektere funkcni, jine mene. Ta moje bez uprav skoro vubec.
Jedno velke DODO.

Glock - vsechny funkcni. Ten muj rovnez. Upravy nejsou nutne.

Ja uz CZ nikdy..... ale opravdu nikdy nekoupim.

ALKAJ

Příspěvek od ALKAJ » 23 dub 2007 12:54

Ja som chcel kúpiť CZ, ale bol som majiteľom CZty odhovorený. Tak som kúpil G19 a som spokojný 8) .

Mal som česť sa zoznámiť s "výrobkami" značiek CZ, Bereta, Glock (tento dodatok je pre tých, čo by chceli podotknúť na to že som si nič iné predtým nemakol)
jbiker

Re: Re.:

Příspěvek od jbiker » 23 dub 2007 16:06

vito píše:... jestli někomu z vás hází Glock nábojnice na hlavu, tak ať ho prodá a ...
Já jsem si v praxi ověřil vyčtené z internetu, že to házení na hlavu způsobuje volnější úchop. Když trochu polevím, třeba při delším střílení, tak mi to "mloček" připomene nábojnicí dobře mířenou mezi světla. Jinak vyhazuje spořádaně tam, kam má.

Ale když už je tady tolik hodnocení výrobků CZUB (mohl jsem si dokonce vybrat vlákno :) ), přidám čerstvý zážitek z obchodu se zbraněmi v ČB. Obchodník, maje prázdný krám, se se mnou dal do řeči a došlo i na CZUB. Zhruba před rokem mu přinesl jeden pán na reklamaci 75 s tím, že po pár ranách střílí, tuším, doprava nahoru. Zbraň s určitou dávkou skepse odeslána k výrobci, který neobvykle svižně dodal novou hlaveň. Neoficiální info z "kruhů blízkých CZ" bylo, že to není první případ zmetku hlavně z německého low-cost zdroje. Prostě nějaká ředina v materiálu a pak, když se zahřeje, lauf se trochu ohne, po zchladnutí je zase vše OK - jak jednoduché, milý Watsone :shock: .
demon

Příspěvek od demon » 07 kvě 2007 23:19

take prihodim polinko do dlouhe debaty :)
G neni zadny troublemaker, ja zustavam s G. Na druhou stranu CZ velky respect, ale that's it! :wink:
Netopyr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Netopyr » 08 kvě 2007 11:36

Řekl bych, že vše se odvíjí od toho co se tou zbraní bude střílet.
Pavel-K
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pavel-K » 08 kvě 2007 12:05

Mam CZ SP-01 a jsem VELMI spokojený.
Výborná zbraň.
A několikrát se mi už stalo, že ve stage vedle mě někdo lomcoval s glokem a řešil závadu..... a já jsem si střílel....
Nemám nic proti glockovi, ale zase na druhou stranu odsuzuji ty, co CZ neměli a z "doslechu" ví, jaké jsou to šmejdy........
Mám odstříleno cca 5tis a jen 2 závady, způsobené ale střelivem. (což je rozhodně nadprůměrné !)
Rozhodně CZ není bez chyb (obecně) ale třeba SP-01 je velmi povedená zbraň a komu se líbí, sedí mu a dobře se mu z ní střílí, je to velmi dobrá volba.
Glock není vůbec špatný, ale všichni ti, co tvrdí, že je absolutně bez chyby většinou sami ví, že to tak není.
Alejinak obecně souhlasím s CMK, co píše je pravda. Já bych osobně dělil CZ na obyč. 75-tku - platí co psal CMK a SP-01, ´P-01, příp. 97 rám - tam je to o něčem jiném (spolehlivost blížící se 100%). K100 není vůbec špatná. a Glock je Glock - o něm je psáno dost a dost (někdy si myslím že i víc než je zdrávo).
A poslední poučka: Glock se obecně hodně chválí (otázkou je, zda plným právem....). Na CZ se obecně hodně nadává (otázkou je, zda plným právem....)
S474N
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S474N » 08 kvě 2007 21:35

Pavel-K píše:A několikrát se mi už stalo, že ve stage vedle mě někdo lomcoval s glokem a řešil závadu..... a já jsem si střílel....
Opravdu? A mohu byt tak smely a otazat se, kde a co strilis? Zajimave, ze me zkusenosti z ruznych zavodu LOS jsou spise opacne.
| [url=http://www.MujGLOCK.com]MujGLOCK[/url] | - < [url=http://forum.mujglock.com]Forum[/url] > < [url=http://foto.mujglock.com]Fotogalerie[/url] >

Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."
shai_than

Příspěvek od shai_than » 08 kvě 2007 21:53

noo, ja bych u cz97 nemluvil o 100pro spolehlivosti - strilel jsem ze dvou kusu, jeden odmital fungovat s magtechy, druhy z 50 ks sb selhal az 10x, plus obcas jako bonus vyhodil s prazdnou hilznou i plny naboj - osobni zkusenost... jinak je samozrejme krasna, ale pocity takhle rozporuplne. Je fakt, ze to asi bylo trochu udrzbou..
Pavel-K
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pavel-K » 08 kvě 2007 22:04

S474N: Klidně buď smělý. Naposledy na popperech - asi 3x
S 97 jsem střílel taky 2x, přebíjenky a naprosto bez problémů. Je pravda, že oba jsou mazlíčci svých uživatelů. Jsou řádně a pravidelně čištěné, mazané a samozřejmě i poladěné. Ale myslel jsem spíš CZ tkové speciály na 97 rámu, třeba TS-ko. (tam snad kromě problémů s vypouštěčem závěru moc problémů taky není)........
Fantan
Odborník na zbraně
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fantan » 09 kvě 2007 00:40

shai_than píše: plus obcas jako bonus vyhodil s prazdnou hilznou i plny naboj - osobni zkusenost...
Prosím, můžeš mi popsat mechanismus, jak jde vyhodit s prázdnou nábojnicí i plný náboj? Dost by mě to zajímalo, nejsem schopen vymyslet, jak je to možné :D
Když je Walther 7,65 dobrý pro J.Bonda, je dobrý i pro mne :D !
S474N
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S474N » 09 kvě 2007 07:46

Pavel-K: mohu vedet kde?
| [url=http://www.MujGLOCK.com]MujGLOCK[/url] | - < [url=http://forum.mujglock.com]Forum[/url] > < [url=http://foto.mujglock.com]Fotogalerie[/url] >

Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."
dan

Příspěvek od dan » 09 kvě 2007 09:09

Neryj do něj. :D Pořád dokola se tady řeší ten sam problém a to G vs.CZ a pořád dokola se najde někdo co udělá chybu a koupí si CZ v domění, že bude mít "štěstí na kus". Dle mého a jen mého názoru je G jednoduchá a spolehlivá pistole pro normálního uživatele, který nepočítá pružinky, součástky atd. A proto já se do G - vracím.
4mike

Příspěvek od 4mike » 09 kvě 2007 09:56

já bych spíš řekl, že je to tak, že u čízy musíš mít kliku na kus
a u géčka spíš smůlu na "kus"
norton

Příspěvek od norton » 09 kvě 2007 10:15

Hele kluci,já chtěl jít do 97B,ale teď jste mě zase totálně rozhodili.Já snad žádný příspěvky číst nebudu.
Arnie

Příspěvek od Arnie » 09 kvě 2007 10:27

No to se nesmis nechat hned rozhodit. Jak se jednou rozhodnes tak brat takovyhle reci s rezervou. Proste vzdycky je nejlepsi ta zbran kterou clovek ma a tu si obhajuje a vsechno ostatni jsou smejdy. Casto jsou takovyhle dohady zalozeny na zkusenostech x- let starejch a ted muze byt vsechno jinak.
Zamčeno