Vo co tady de,joooo že to nestojí 37 a vejš?bo co?
Že to natrhne prdel EVU? a to jejich majitelé nepřekousnou?
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Pokud by se ta lišta prodloužila nad hlavní až k objímce,tak proč by to nemohlo fungovat?Pokud je hlaveň v objímce v ose a ne jako u Steyru co jsem měl,tak proč ne?Jak hodně kvalitně je vyrobena stávající kostka je taky relativní.Navíc každý výrobce dělá nástřel na jednu vzdálenost a nezkouší třeba 20,30,40-60.Tak se může stát,že i ta mimoosost může v malé míře být i u sériové zbraně.Určitě teď někdo napíše,že u speciálů se to nemůže stát a i já tvrdím,že finálně to na Steyru nemělo vliv,ale křivé uložení hlavně bylo vidět i okem.Mr.Handy píše:Ehm, tedy... Sčítání výrobních tolerancí ti nic neříká? Pokud nebude dalekohled přímo na hlavni, vždy tam bude větší než minimální možná nepřesnost.
Všeobecný stav uchycení dalekohledu (u ostatních zbraní):
nepřesnot slícování hlavně a závěru + nepřesnost usazení montáže dalekohledu
Uchycení Tau:
Nepřesnost usazení kosty + nepřesnost usazení montáže dalekohledu
Každý další vyrobený díl, který se do toho vloží zanese další nepřesnost.
Co někteří navrhují, přídání montážní lišty:
nepřesnost slícování hlavně a závěru + nepřesnost uzazení montážní lišty + nepřesnost usazení montáže dalekohledu
Vše je jen o výrobních tolerancí, ale některé jdou kompenzovat vhodnou konstrukcí.
OT: srovnávání Sa vz. 58 a AK-47, tyhle zbraně mají společného jen ráži a podobný tvar. AK je konstrukčně mnhohem blíže zbraním řady M-16
Tohle ukáže až čas. Pokud to bude dělat problémy, klidně si na hlavu vysypu celou popelniciJe sice pravda,že se to při střelbě nehne,ale co manipulace,doprava,skladování atp.
Už jsem tuším psal, že pokud bys udělal lištu jako má Steyr, můžeš ji mít chycenou na "pouzdře závěru" (jak se to sakra správně nazývá u větrovek?). Pak by z toho vypadla přesnost opracování díry pro lauf v kostce, přesnost usazení kostky na hlavni a v podstatě i přesnost obrobení plochy pro rail (protože by se to frézovalo coby jedna plocha před i za nabíjecím okénkem).Mr.Handy píše: Co někteří navrhují, přídání montážní lišty:
nepřesnost slícování hlavně a závěru + nepřesnost uzazení montážní lišty + nepřesnost usazení montáže dalekohledu
Přiznám se, že konstrukční podobnost AK a AR-15/M-16 mi docela uniká. Ze společných znaků si vybavím snad jen kladívkový bicí mechanismus proti lineárnímu u Sa 58. Každopádně jsem ty zbraně porovnával co do kvality a technologií zpracování.OT: srovnávání Sa vz. 58 a AK-47, tyhle zbraně mají společného jen ráži a podobný tvar. AK je konstrukčně mnhohem blíže zbraním řady M-16
I have done it to mount the scope higher, this solution flatens the POI curve at higher FT distances. A lot of FT shooters use this solution (16 joules) to compensate rangefinding errors. It´s also possible that this solution improve the alignment cube/barrel/action, making the set more strong and stable. We are in presence of 1,4 kg of weight (mounts plus scope and accessories) on the top of the action!Mr.Handy píše:So, and what is advantages of this solution? The current "cube" is ok for mounting telescope. Anyway, it is look very interesting.