nebudem uvádzať Kováča a Bendra alebo March či Doktorov a iných Leopoldov...lebo sú cenovo niekde inde, ale k Diamondu by som smele aj cenovo postavil Sightron SIII 10-50x60 ktorý má lepší obraz...
akurát u nás nie je tak rozšírený...
a kto nemá toľko penazí za polovičnú cenu môže siahnuť po tom Bushnell, Hawke alebo aj Targetmaster s FT osnovou - nebudú konkurovať obrazom pri najväčších rozlíšeniach ale do 25 -30x bude rozdiel v obraze malý...
PS: včera večer som pozeral cez ten nový Hawke Sidewinder 8-32x56 s 15 cm kolečkom a je to naozaj dobré sklo aj pri max zoome ako v obraze tak aj citlivosti paralaxy za danú cenu a 1/2 mildot 20x kríž nemá chybu cez celé zorné pole... a hlavná výhoda aj napr. oproti ospevovanému diamondu je že prežije aj pružinovky a plnotučné zbrane... s dvojdielnym diamondom by som to neriskoval... a hlavne splna požiadavku do 15 000 kč...
Milius skús uviesť alternatívu pre pružinovky alebo väčšie kalibre...
a teším sa na toho nového falcona za 450 € (2 ks už sú na Slovensku 1 už je a 2 na ceste) obrazom by mal byť velmi blízko diamondu ak nie aj rovnako a mal by byť aj na silnejšie kalibre + 1 dielny tubus...

ja beriem že Diamond je dobré sklo pre PCP pri cene okolo 800€ nič s podobnými parametrami asi nie je... a Falcon mu možno bude konkurovať ale zdá sa že zatial majú velké problemy s vyrobou alebo s čím...