Mal? odst?elova?ka

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
qwer
Re: Malá "odstřelovačka"

Příspěvek od qwer » 09 bře 2010 21:07

Tenhle momenťák je perfektní! Jinak obecně, momentové klíče nejsou nic laciného. Dalo by se říct, že čím je klíč "titěrnější" tím je také dražší.

Grinch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grinch » 09 bře 2010 21:22

Mam pocit ze to je ten do ktereho nejdou nase standardni bity :( takze priplat tak 500 a vem osvedceny Anschutz od Mirka Vargy, tam jdou vsechny nase bity ...
Kurzy GTac.cz - Dynamic Precision Rifle - http://www.GTac.cz
qwer

Příspěvek od qwer » 09 bře 2010 21:28

Mám pocit, že je to ten samý výrobek.
markbuc

Příspěvek od markbuc » 09 bře 2010 21:30

Grinch píše:Mam pocit ze to je ten do ktereho nejdou nase standardni bity :( takze priplat tak 500 a vem osvedceny Anschutz od Mirka Vargy, tam jdou vsechny nase bity ...
Ale ten je taky Anschutz. A Varga http://www.euroshooting.eu/index.php tam má 4momentáky, gehmann 2x ahg anschutz a co já vím dokterýho nejdou naše bity
Připlatil bych si 500,- za stejný výrobek, blbej kšeft, pro mě
Shiva
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva » 09 bře 2010 21:37

No ja jsem si radeji koupil opravdovy momentak, pac jsem dva tyhle sroubovaky strhnul. :-) to cvaknuti neni moc slyset.
a budik je nekolikrat drazsi, ale zase mi ukaze na kolik to bylo puvodne utazene.
Good shooting
Nepište SZ, pište dotazy přímo na mail gunshop@sniper.cz
Grinch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grinch » 09 bře 2010 21:40

Tak oprava pokud je to ten samy anschutz co mam ja :) tak do nej jdou klasicky byty ale urcite do gehmana nejdou !
Kurzy GTac.cz - Dynamic Precision Rifle - http://www.GTac.cz
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 09 bře 2010 21:48

Anschutz je v pohode. Dela se ve dvou variantach .. k imbusem cislo 4 a 5 tusim. Klasicke evropske BITy do nej jdou v pohode.

Problem je s tim Gehmanem, ten ma svuj vlastni rozmer pro BITy, takze do nej nase nejdou - Gehmanuv rozmer je vetsi, takze leda nejak vyvlozkovat, nebo nejaka redukce .. fakt je lepsi mit ten Anschutz.

Bez momentaku se zit da .. ale vyhozene penize to tedy nejsou .. nejen ze je s nim jednoducha kontrola utazeni zeleza do pazby .. ale da se vyuzit i na ostatni sroubky - tedy napriklad montaze, kde je utazeny sroubu na stejny moment zadouci.

Dalsim levelem jeho pouziti je laborovani s utahovacimy momenty na prednim a zadnim sroubu pazby .. coz ma "pry" vliv pri ulozeni zeleza do dreva (bez beddingu). Tento vliv je ale dost diskutabilni :wink: .. a kdyz jsme u toho .. pochlubte se kdo s momenty na pazbe laboroval a k jakym vysledkum dosel?
markbuc

Příspěvek od markbuc » 09 bře 2010 21:49

Shiva píše:No ja jsem si radeji koupil opravdovy momentak, pac jsem dva tyhle sroubovaky strhnul. :-) to cvaknuti neni moc slyset.
a budik je nekolikrat drazsi, ale zase mi ukaze na kolik to bylo puvodne utazene.
To je důležitý, na kolik to bylo utažený si myslím taky. Já taky uvažuju o skutečným momentáku s budíkem, nevím za kolik se dá sehnat, aby za to nebyla levnější optika :)
Naposledy upravil(a) markbuc dne 09 bře 2010 22:00, celkem upraveno 1 x.
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 09 bře 2010 21:56

Ten Anschutz je uplne v pohode.. zdravy clovek slysi i citi cvaknuti zcela zretelne a tak nejake "strhnuti" nehrozi.
mot

Příspěvek od mot » 09 bře 2010 22:02

markbuc-- Momenťák je potřeba,levná optika je na nic. Takhle vůbec neuvažuj. Momenťák Anschutz má rozsah jen do 7 a Gehman 4-12 a ještě je levnější(když už chceš šetřit) Pravda je ,že o něj nejdou naše BITY ale jednak jsou k němu 4 imbusy a na "hvězdičku" kterou např. potřebuju já na montáže jsem si snadno udělal redukci.
Shiva
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva » 09 bře 2010 22:05

No proste ne vsichni jsme zdravi jak ripa. :-)
nekdo na to pouziva takovou tu el. masinku na utahovani sroubu a taky mu to staci. tam se to alespon vypne.

od te doby co mam budik, jsem v poho, protoze mohu utahovat pekne postupne a na stridacku. Ale to bude tim, ze se tim zivim a zalezi mi na tom aby to klienti meli dobre.
mam neco takoveho
http://www.natis.cz/analogove-1/analogo ... be-dbr.htm
samozrejme ze ne kazdy takovy potrebuje. Ale na hrani si s prednim ci zadnim sroubem, je dobry vedet. Nekomu staci ten sroubovak.
Good shooting
markbuc

Příspěvek od markbuc » 09 bře 2010 22:22

mot píše:markbuc-- Momenťák je potřeba,levná optika je na nic. Takhle vůbec neuvažuj. Momenťák Anschutz má rozsah jen do 7 a Gehman 4-12 a ještě je levnější(když už chceš šetřit) Pravda je ,že o něj nejdou naše BITY ale jednak jsou k němu 4 imbusy a na "hvězdičku" kterou např. potřebuju já na montáže jsem si snadno udělal redukci.
Takovej důležitej údaj v popisu anschutze chybí-rozsah, gehman bude tedy lepší, nebo ten odkaz od shivy, sakra to jsou pálky
qwer

Příspěvek od qwer » 09 bře 2010 22:30

Musíš ještě zvážit zda-li potřebuješ rozsah 4-12 nebo bude dostačující 3-8 (Anschutz). Já jsem pro druhou možnost.
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 09 bře 2010 22:46

Nevim na jaky moment kdo utahujete, ale obecne se doporucuje tusim 4-5nm zelezo do dreva a 6-7nm zelezo do beddingu. Montaze na rybinu tak 5nm a oka montazi max 4nm, tam to neni dobre moc utahovat .. tedy alespon u malorazky ne.

Takze rozsah do 12nm neni nutny .. a pokud nechces s momenty laborovat, tak mi prijde zbytecny i ten display.

Jde jen o to, utahnout to na jisty moment .. overit si, ze to takto utazene strili dle predstav a pak to jen obcas zkontrolovat, zda je to utazene jak ma byt ..

Spis bych se snazil predejit psychologickemu rozpolceni - jak zacnes s momenty laborovat, prostrilis pri testech vic penez, nez jaky je cenovy rozdil v tech momentakach .. zjistis nakonec, ze to stejne nema vyuzitelny vliv a akorat budes mit vzdy, kdyz Ti to zrovna nepujde pocit, ze je to asi spatnym utahovacim momentem :wink: .. a prijde dalsi zbytecne testovani. :lol:
Shiva
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva » 09 bře 2010 23:05

Zalezi jak casto to budes potrebovat, pokud s tim chces experimentovat, doporucuji budik, tam primo vidis a zaroven muzes couvnout a dotahnout. dotahujes podle deleni na stupnici.
pokud to chces jen dotahnout, tak je mozna lepsi si to nechat utahnout a koupit si ten sroubovak pro vsechny pripady. kupovat neco za ca 5.000kc a pouzit to jednou za rok, neni dvakrat ekonomicke, pokud setris na dobre sklo ci serii dobrych patron.
Good shooting
Odpovědět