Flobertka
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
- Hanz Gruber
To bych, také rád věděl... 

Re: Flobertka
Karabina Wolf a revolver Rex mají v zadní části hlavně pouze hladký vývrt v délce cca 10 mm
a průměru 6,5 mm. Zde dochází k snížení výkonu. ( rozměry jsou pouze odhad, neměřeny! ).
a průměru 6,5 mm. Zde dochází k snížení výkonu. ( rozměry jsou pouze odhad, neměřeny! ).
Mám Derringer REX 5 palců,ten to má také ale je to více jak 10mm.Připadá mě dokonce více jak 25mm.
Při podrobném zkoumání hlavně Derringer5palců, za pomoci bodového světla jsem zjistil.
Hlaveň je vlastně třírozměrná, má 3 průměry vrtání. Prví je vlastní nábojová komora,druhá je asi 25mm dlouhý zvětšený průměr pro sražení výkonu a třetí je vlastní drážkovaná hlaveň. Což dělá s 5" hlavně hlaveň sotva 4". I tak je flobertka přesná a dosti účiná. Sám jsem se o tom přesvědčil. Jak, to tady nebudu raději rozebírat.
Hlaveň je vlastně třírozměrná, má 3 průměry vrtání. Prví je vlastní nábojová komora,druhá je asi 25mm dlouhý zvětšený průměr pro sražení výkonu a třetí je vlastní drážkovaná hlaveň. Což dělá s 5" hlavně hlaveň sotva 4". I tak je flobertka přesná a dosti účiná. Sám jsem se o tom přesvědčil. Jak, to tady nebudu raději rozebírat.
Při všech vámi popisovaných pozitivech ohledně těch deringerů p.Dresslera si nemůžu odpustit pochybovačnou poznámku.Není to tak dávno,co bylo na youtube několik videí,kde pár kluků pod mostem a v nějaké hale z nich střílelo.Stříleli na flašky,z asi 10-12m a kulky prostě o sklo jen cinkali,no efekt na chlup stejnej jako střelba z Alfy,až třeba na tu přesnost.Kdyby měli tihle prckové takový výkon jak píšete,tak by to tu flašku myslím mohlo s přehledem rozstřelit.Ale je to jen můj názor,nemám tuto zbran a nestřílel jsem z ní,takže nechci nikoho pobouřit,zvláště ty,kteří tyto piostolky mají a jsou s nimi dle všech příspěvků nadmíru spokojeni.
Video jsem neviděl, ani nechci, můžu jenom potvrdit ty rozstřelené flašky od rumu na 15kroků. Ale to jsem nechtěl vůbec zmiňovat abych někoho nepřipravil o dobro věci.
A jak se říká... o tom nepochybuj.
A jak se říká... o tom nepochybuj.
Na str.14, 2.2.2010 si stěžuji, že jsem neměl v zásilce od pana Dresslera klíč na mířidla. Dnes po týdení pracovní pauze jsem měl na stole v práci obálku ze dne 3.2.2010 a v ní omluvný dopis od p. Dresslera a přiloženy dva klíče na mířidla aniž bych mu volal nebo psal!!! Prostě se omlouvá,že klíč zapoměl přibalit. Tak jak tady už někdo napsal tomu říkám přístup k zákazníkům. Tedy všechna čest!
Jedná se o maličkost ale potěší.
Jedná se o maličkost ale potěší.
Poté co jsem si tu přečet řadu nazorů na flobertku, jsem si nakonec jednu koupil... ZP si teprve dělám a chtěl jsem něco, s čím se dá střílet mimo střelnice a chová se to trochu jako zbraň - aby se to naučil i zbytek rodiny.
Nakonec jsem koupil Alfu 441 - byla zrovna sleva.
Musím říci, že jsem docela přijemně překvapen (vzhledem k tomu co zde bylo řečeno) přesností.
Na těch 5 metrů, což na trenování docela stačí, se to rozhodně nechová jako kropicí konev. I s mojí třaslavou rukou je všech 9 v černém vzduchovkového terče... takže to pokládám pro tréning dcerunek a milostivé za docela vyhovující...
I když chápu, že pro profesinály je to jistě bída
Nakonec jsem koupil Alfu 441 - byla zrovna sleva.
Musím říci, že jsem docela přijemně překvapen (vzhledem k tomu co zde bylo řečeno) přesností.
Na těch 5 metrů, což na trenování docela stačí, se to rozhodně nechová jako kropicí konev. I s mojí třaslavou rukou je všech 9 v černém vzduchovkového terče... takže to pokládám pro tréning dcerunek a milostivé za docela vyhovující...
I když chápu, že pro profesinály je to jistě bída
- Daystate Merlyn
Jo je pěkná a vypadá jako opravdová 

AirArms S410 .22 NS Diamond 10-50 x 60
AirArms TX200 MKIII .22 Delta Tit.6-24x42
Hatsan AT44W .22 Delta 4,5-30x50
- vendous
- Kontaktovat uživatele:
Jo měl sem jí v ruce a je fakt pěkná, jak ostrá nebýt toho děleného bubínku.
Ale co je uplně bomba je ten maličkej REX, sice se mi ztratí v ruce ale je to krása
Ale co je uplně bomba je ten maličkej REX, sice se mi ztratí v ruce ale je to krása
Venca a Zuzka (Zuzule
)

- Daystate Merlyn
Za chvilku jdu Rexíka protáhnout na střelnici .... 

AirArms S410 .22 NS Diamond 10-50 x 60
kralik píše: Nakonec jsem koupil Alfu 441 - byla zrovna sleva.
Alfa 441 nemá dělenej válecvendous píše:Jo měl sem jí v ruce a je fakt pěkná, jak ostrá nebýt toho děleného bubínku.
CZ200 .177 , SPA M16 .25 , Hatsan Invader auto .25
DU-10 Condor, HDR 50 , Chiappa SAA , rev.Rex L 4", Alfa 441,Slavia 631
Walther Sportmodell,H.S.model 21F, Buck Trail Flint 48
prak s gumou č.6
DU-10 Condor, HDR 50 , Chiappa SAA , rev.Rex L 4", Alfa 441,Slavia 631
Walther Sportmodell,H.S.model 21F, Buck Trail Flint 48
prak s gumou č.6
kralik: Taky uvažuju o koupi Alfy 441,jen bych rád věděl,co je pravdy na tom,že se ráže 4mm hodně zanáší(někdo psal,že je třeba čistit hlaven po každém vystřeleném bubínku),že se špatně čistí a že občas uvízne kulka v hlavni.Už se vám něco takovýho stalo?Jakou máte zkušenost?Je li to pravda,že musím čistit po pár ranách,tak mi to přijde dost ubohý.Štve mě,že není nikde možnost si z téhle flobertky vystřílet pár bubínků,aby člověk věděl jestli koupit či nekoupit.
Po krátké době jsem si udělal další radost výrobkem od p. Dresslera. Koupil jsem karabinu Wolf. Je to další nádhera z jeho dílny. Ještě jsem neměl možnost ji vyzkoušet ale věřím, že bude střílet stejně jako Rex. Prosím někoho kdo jí má, kdyby napsal něco ze zkušenosti s ní. Zatím jsem vystřelil 6x v garáži na 5m do Zlatých stránek a kupodivu jsem skoro prostrčil prst zkrze.