Okrem osvedčených JSB som zobral na skúšku aj iné:
Geco - celkom dobre opracované za tú cenu. Oproti napr. Levický, ktoré sú za tú istú cenu. Rozptyl zatial nehodnotím, strielal som len na 14 m a bolo to fajn. Len išli trocha vyššie ako Exacty (na ktoré mám nastrelenú flintu). Sú dosť ľahké. Ako jediné neprestrelili viečko od Exactov. Na terčovú strelbu na krátku vzdialenosť budú super + dobrá cena.
Crosman Hollow point - príjemne ma prekvapili presnosťov na 14 m. Padalo to do stredu ako JSB. Sú dobre opracované ale mal som od nich čierne prsty. Zopár ich bolo trochu pokrivených ale to bude asi preto, že sú dodávané v inak dobrej pevnej krabičke so závitom ale strašne veľkej. Zmestilo by sa do nej aj 1000 ks. Takže diabolky v nej pri preprave len tak poskakujú.
Walther JACKAL - no tie ma opracovaním sklamali, za tú cenu. V krabičke bolo hodne otrepov - pilín. Majú dosť zložitý tvar. No, s presnosťou pri mojej vzduchovke aj na 14 m nič moc. Lietalo to hore dole. Sú so špicom ale prieraznosť sa mi nezdá nejak lepšia. Skôr sa dosť deformujú. Mali by to byť asi lovecké, takže to deformovanie asi urobý na malom živočíchovi dosť paseku. No len ho s nimi trafiť.
Musím povedať že kvalitou spracovania na JSB nemali ani jedny. A to Walther aj Crosman majú vyššie cenu. Rozptyl sa za takú krátku dobu a na takú malú vzdialenosť nedá porovnať, teda okrem Walther Jackal.
Jediné čo sa dá vytknúť JSB je najhoršia krabička.