Bob píše:Asi je to pitomost,ale co tak vydržet dvě rány nebo dva kopy aby bylo evidentní,že útok trval a pak mu ustřelit palici ? Bob.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Opravdu velká blbost!Bob píše:Asi je to pitomost,ale co tak vydržet dvě rány nebo dva kopy aby bylo evidentní,že útok trval a pak mu ustřelit palici ? Bob.
Trefils hřebík na hlavičku - není třeba hned střílet. Já se tady celou dobu jenom ohrazuji proti názorům typu "když vytáhneš zbraň, tak vystřel", "všem ukážeme, že si to nesmí dovolit" a "chce to dril, abys jednal automaticky" nebo "na otázky si odpověz předem, pak už jen jednej".Lada píše:....ale neřek bych že je potřeba hned střílet, lae kdyby se rozhodl zaútočit i oproti namířené zbrani tak co jiného než střílet?
Všechno chce rozum a tohle 2xtolik a jednat s chladnou myslí a rozvahou v dané situaci....a pokuď ta možnost je tak vzít rohaKubajzz píše:Trefils hřebík na hlavičku - není třeba hned střílet. Já se tady celou dobu jenom ohrazuji proti názorům typu "když vytáhneš zbraň, tak vystřel", "všem ukážeme, že si to nesmí dovolit" a "chce to dril, abys jednal automaticky" nebo "na otázky si odpověz předem, pak už jen jednej".Lada píše:....ale neřek bych že je potřeba hned střílet, lae kdyby se rozhodl zaútočit i oproti namířené zbrani tak co jiného než střílet?
Pokud to vypadá, že máš čas si položit nějaké otázky, tak je rozhodně lépe tak učinit.Kubajzz píše:... "na otázky si odpověz předem, pak už jen jednej".
Přesně. Absolutní souhlas. Američany dalo by se říct přímo nesnáším a jejich právní systém jakbysmet, ale tuhle část jejich trestního zákoníku bych si dal líbit. Když někdo jde někam krást, tak si přece musí být vědom poměrně značného rizika, že si to okrádaný nenechá líbit a zcela legitimně mu rozbije hubu (protože kdo seje vítr...). Tedy za předpokladu, že pachatel není nesvéprávný, ale takových moc nebude.bman píše:Ja osobně ameriku vůbec nemusím, ale jejich princip sebeobrany bych bral.
Prostě pokud někdo na mě zaútočí, tj. ohrozí mé zdraví či majetek, tak tímto činem pozbyl svých práv a já se mohu bránit všemi dostupnými prostředky....
Proto rikam - revolver a na prvni rane neco nesmrticihoDesertEagle27 píše: Ten prispevek jsem nepsal kvuli moralnimu dilema zabit ci nezabit (jedno jestli mladeho nebo stareho), ale kdyz se branit v takove situaci (dva neozbrojeni utocnici), tak jak, cim, a kam, kolikrat strilet abych proste a jednoduse nesel sedet. Me je proste vcelku sumafuk, jake nasledky si odnesou utocnici, me zajima, co se mnou bude u soudu.
Howgh