Plynove pistole
Moderátoři: Moderátoři, GunShop.cz
sleduji a nevím...
zdravím plynařské odborníky
snažím se v této diskuzi odsledovat jako plynovku si vybrat a stále jsem se nerozhodl - chtěl bych něco menšího, aby to nebylo příliš těžké, do 2000, bylo to pěkné a ideálně .. podobné ostré verzi. Mám už základní dilema - zda pistol nebo revolver (čili menší únik plynů kontra spolehlivost revolveru)... co říkáte na Umarex RECK G 5 Goliath ?
A ještě dotaz - lze používat plynové náboje do ostré zbraně ? Zvažuji pořídit si zp, ostrou a na první místa nabíjet plyňáky ... střílet ostrýma je v tomto státě o tlamu i při ohrožení života ....
díky, Tom
snažím se v této diskuzi odsledovat jako plynovku si vybrat a stále jsem se nerozhodl - chtěl bych něco menšího, aby to nebylo příliš těžké, do 2000, bylo to pěkné a ideálně .. podobné ostré verzi. Mám už základní dilema - zda pistol nebo revolver (čili menší únik plynů kontra spolehlivost revolveru)... co říkáte na Umarex RECK G 5 Goliath ?
A ještě dotaz - lze používat plynové náboje do ostré zbraně ? Zvažuji pořídit si zp, ostrou a na první místa nabíjet plyňáky ... střílet ostrýma je v tomto státě o tlamu i při ohrožení života ....
díky, Tom
V dnesni dobe je mozna o hubu vystrelit ostrym,ale patrne jsi prehledl jeden velice dulezity detail,a to,ze pokud do zasobniku pistole nabijes jako posledni plynovej,nebo akustickej naboj,tak po jeho vystreleni se ti nepretahne zaver a dojde k tomu,ze k nicemu nedojde a znovu nevystrelis,aniz bys nenatahnul rucne.Pokud chces ZP a chces nosit ostrou na obranu,tak zapomen na prvni naboj slepej nebo plynovej.Tohle by slo u revolveru,ale lepsi aby te dva vedli,nez aby te ctyri nesli.
Driv jsem od plynovek zrazoval,ale zjistil jsem,ze to nema cena a proto to uz nikdy delat nebudu,ale v ostre nosit prvni naboj slepej nebo plynovej,je opravdu pozvanka do pekla.
Driv jsem od plynovek zrazoval,ale zjistil jsem,ze to nema cena a proto to uz nikdy delat nebudu,ale v ostre nosit prvni naboj slepej nebo plynovej,je opravdu pozvanka do pekla.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Ale vzdyt ja taky beru zbrane jako konicek,libi se mi a rad strilim,ale na obranu je nepotrebuju.tady jde ale o to,ze se vetsina tazatelu tu chce plynovku na obranu.O zadnou paranoiu nejde.Jen jsem poukazal na to,ze plynovej naboj v ostre zbrani je hloupost,ikdyz vystreli a mozna I zafunguje,ale pokud ne,tak tim,ze neprebije zbran,je zbytecnejsi nez v plynovce.Tam aspon muzes vystrelit nekolikrat za sebou bez natahovani.
To ze nezijeme v JAR,nebo jine rozvojove zemi,neni duvod nemit sanci se ucinne branit.
Zastavam nazor,ze utect(pokud to jde) je nejlepsi obrana,ikdyz u sebe clovek ma zbran.
To ze nezijeme v JAR,nebo jine rozvojove zemi,neni duvod nemit sanci se ucinne branit.
Zastavam nazor,ze utect(pokud to jde) je nejlepsi obrana,ikdyz u sebe clovek ma zbran.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Pro střelbu rozhodně, ale ten kdo chodí v noci po brně a má u brna chatu, nějak formu ostřejší obrany potřebuje. Většinou by na to plynovka stačila, ale mě už zabitím jeden gangster vyhrožoval. Vzhledem k tomu, že to byl zloděj aut jsem tomu vcelku věřil ... pochybuji, že bych byl odsouzen za zabití, kdyby na mě vytáhl zrovna plynovku.Asot píše:duffioso & spol.: Vy se bavíte, jako kdyby jsme žili v v JAR. Podle mě, kdo si u nás koupí pistoli na obranu sebe a majetku, tak je nebezpečný paranoik se zbraní.
Když už koupit zbraň, tak proto, že se mi líbí a baví mě střílet.
Kebabe, máš v tom rozmezí třeba nějaké 'zaručené' tipy z těch menších a ideálně i lehčích?kebab píše:tomek7: Pokud jsem nějaké další adepty hledal a mám v hledáčku, tak ceny nad 2.000,- Kč spíše kolem 3.000,- Kč minimálně, to aby to stálo alespoň za řeč.
Ta 914 FULL AUTO je super ... kadence 15ran / 1,7s
díky
Umíš si představit, že by každý nosil pistoli, protože se v našem státě cítí potencíálně ohrožen ?duffioso píše:To ze nezijeme v JAR,nebo jine rozvojove zemi,neni duvod nemit sanci se ucinne branit.
Kdysi dávali na toto téma americký film a nedopadlo to vůbec dobře.
Navíc, ozbrojený člověk je v našem státě potenciální riziko, protože většina zbraň nemá.
A když už se zde zmiňuje Brno, mám zato, že tam někde v obchoďáku zastřelil manžel manželku.
ohrožení
Asote, já se v životě cítil několikrát ohrožen - poprvé na Vávlaváku morgoši , podruhé před vlastním domem /onen zloděj/, jinak se cítím občas docela nejistě na chatě v zahrákářské kolonii na samotě, kterou oblézají nejen zbabělí bezdomovci, ale i agresivnější pobertové.
Případů, kdy by se ostrá zbraň hodila je minimum, kdysi jsem ale střílel rád a teď bych se k tomu mohl vrátit. Z hlediska praktického asi spíš pořídím plynovku, kterou budu mít u sebe možná tak 2xza měsíc ... podle mě je to lepší než kasr, kterej nemá až takový účinek.
Případů, kdy by se ostrá zbraň hodila je minimum, kdysi jsem ale střílel rád a teď bych se k tomu mohl vrátit. Z hlediska praktického asi spíš pořídím plynovku, kterou budu mít u sebe možná tak 2xza měsíc ... podle mě je to lepší než kasr, kterej nemá až takový účinek.
Re: účinnost
Asi nic, to je tak do 2m max.tomek7 píše:nevíte někdo, co takový zásah s člověkem na 4m udělá ?
Problém plynovek je, že jsou z té drobivé slitiny ZnAl a mají řadu překážek v hlavni, čímž se účinnost značně snižuje.
Ale viděl jsem Colt 1911, který má v hlavni pouze tenkou tyčku a je vidět skrz, tam může být účinnost dobrá.
webshopy píšou 4 m .. na 4 m si asi máš všimnout, že se po tobě pálíAsot píše:Asi nic, to je tak do 2m max.tomek7 píše:nevíte někdo, co takový zásah s člověkem na 4m udělá ?
Problém plynovek je, že jsou z té drobivé slitiny ZnAl a mají řadu překážek v hlavni, čímž se účinnost značně snižuje.
Ale viděl jsem Colt 1911, který má v hlavni pouze tenkou tyčku a je vidět skrz, tam může být účinnost dobrá.
Téma účinnosti je zajímavé - máte někdo zkušenosti s rozdílnou účinností zbraní ? Jaké náboje jsou nej ?
alfa
dotázal jsem se i na firemní prodejně alfy, co by mi doporučili :
Nejúčinnější z hlediska energie (síly) výmetu dráždivé slože je revolver
ALFA s dvoupalcovou hlavní.
V hlavni má totiž nejméně přepážek (utlumujících výmet) a revolverový náboj
9x17 R je výkonnější
než pistolový 9 mm. Pozor, německé revolvery mají víc přepážek a čím delší
hlaveň, tím větší odpor plynu.
Turecké výrobky nebrat.
Na druhou stranu pistole jsou plošší, lehčí a mohou mít větší kapacitu.
Nejlepší z nich je Walther P22, P99 a pro příznivce těžší váhy, Walther P88.
Děkujeme za poptávku.
Špatnou účinnost má dle mého názoru např. Walther P99 - ten má v hlavni tolik bezpečnostních prvků, že to snad ani nemůže vystřelit.tomek7 píše:Téma účinnosti je zajímavé - máte někdo zkušenosti s rozdílnou účinností zbraní ?
Naproti tomu, jak jsem uvedl výše mnou prohlížený Colt 1911 v ceně cca 2600,- /výrobce neznám/ má v hlavni pouze úzkou tyčku napříč, takže odpor vůči výstřelu tam v podstatě žádný není.
To když napálíš někomu z 1m do ksichtu, tak nebude vědět, kde je..
Problém je v té slitině plynovek, nikdo ti nezaručí, že ti ten závěr, který je řešen pouze jako dynamický, nepraskne a nevyletí do ksichtu.
Berte to jako můj názor, do plynovek zase tolik nevidím..
Naboje
Zdravim, potrebuju radu.Jedna se o to, ze mam plynovku EKOL Jackal Dual, coz je pistol v automatu.Na gunshopu jsem kupoval slepe naboje a pistol vystrilela bez problemu celej zasobnik na automat.Po te co mi dosli naboje jsem koupil u Brymove dalsi slepe naboje akorat od JINEHO VYROBCE.Jde o to ze kdyz tedka strilim tak automat se vubec nechyta a kdyz strilim pojednom, tak sice vystrelim, ale dalsi naboj nevleze do komory, protoze ten predchozi se sekne v zaveru.Muj laidsky nazor je takovy, ze slepy naboj typu 9mm je delany spise pro plynove revolvery a tim padem ma malo strelneho prachu a zaver se nedostane na doraz tim padem nevylitne nabojnice.Prosim vas o radu.Dekuji Ales