Plynove pistole
Moderátoři: Moderátoři, GunShop.cz
Arnie:
Mas sve zkusenosti. Samozrejme. Ale maceta neni aplikovatelna tak nejak denne, ze ano.
Ja si myslim, ze opravdu mala plynovka muze byt zajimavym podpurnym prostredkem. Dobre se nosi a muze byt ucinna. To ze je to svym zpusobem riziko je jasne... ale to vsechno.
Kazdopadne ja tak nejak sleduji, ze lide co nosi plynovky jsou rekneme vice nachylnejsi ji pouzit. Neni to smrtici zbran... a tak k ni sahnou opravdu casto. Je to samozrejme chyba. A muze se to zvrtnout.
Mas sve zkusenosti. Samozrejme. Ale maceta neni aplikovatelna tak nejak denne, ze ano.
Ja si myslim, ze opravdu mala plynovka muze byt zajimavym podpurnym prostredkem. Dobre se nosi a muze byt ucinna. To ze je to svym zpusobem riziko je jasne... ale to vsechno.
Kazdopadne ja tak nejak sleduji, ze lide co nosi plynovky jsou rekneme vice nachylnejsi ji pouzit. Neni to smrtici zbran... a tak k ni sahnou opravdu casto. Je to samozrejme chyba. A muze se to zvrtnout.
co je to za blbost ze je rozhodne ucinnejsi.....mozes povedat ze je to lepsia kupa na pomer vykon/cena, ze je skladnejsi ale urcite nie ucinnejsigolfkiller píše:kupte si kasr a máte to ,rozhodně je učinější a nemusíte se tahat z kilovou plynovkou.Ještě si ušetříte spoustu peněz a možná i život ,protože až to jednou nedejbože vytáhnete na někoho kdo má ostrou krochnu tak tem dvakrát váhat nebude
obe funguju na rovnakom principe len pri plynovke sa uvolni viac ucinnej latky do vacsieho priestoru.
plynovka ma uciiny dostrel 3m....plynovy spray tak 1m ale tekuty zas omnoho viac.....len je dost tazke sa utocnikovy v pohybe trafit do oci....a kto to bude pri cene okolo 100 sk/ck trenovat.
problematika plnovka vs ostra sa tu uz preberala.....ak ju niekto pouziva na obranu a neprepadava s nou tak je pravdepodobnost velmi mala.
Padnul tady dotaz, jak jsme testovali plynovou pistoli, jaké k tomu byly podmínky "testu". Takže stál jsem od kamaráda nejdál tři metry a on na mě vystřelil pepřový "supra pfefferpatrone" zn. Wadie 120mg Nonivamidu. Jak už jsem psal nedávno výsledek byl trochu žalostný. Z pistole vyšel po výstřelu jen takový obláček čehosi, což mělo za následek, že jsem trochu slzel a pálilo mě v nose, ale o nějakém zastavovacím účinku nemohla být řeč. Bylo navíc bezvětří, takže povětrnostní podmínky pro test ideální. Myslím, že bych musel dostat tak tři zásahy opravdu z blízka do ksichtu, aby to mělo nějaký účinek.
Investoval jsem do kvalitní plynovky Walther P22 a čekal jsem, že to bude malá účinná plynovka použitelná na sebeobranu (v určitých případech - agresivní opilci, dotěrní bezdomovci, rozkurážení puberťáci jdoucí z hospody atd.).
Tak nevím, možná jsem měl smůlu na špatné náboje. Kdysi jsem byl svědkem použití plynového revolveru ve rvačce a dotyčný po dvojitém zásahu oblakem plynu padl k zemi a byl docela dlouho nepoužitelný...
Jakou máte kdo zkušenost s náboji, pepřový x slzný, případně jaká značka je kvalitní a účinná?
Investoval jsem do kvalitní plynovky Walther P22 a čekal jsem, že to bude malá účinná plynovka použitelná na sebeobranu (v určitých případech - agresivní opilci, dotěrní bezdomovci, rozkurážení puberťáci jdoucí z hospody atd.).
Tak nevím, možná jsem měl smůlu na špatné náboje. Kdysi jsem byl svědkem použití plynového revolveru ve rvačce a dotyčný po dvojitém zásahu oblakem plynu padl k zemi a byl docela dlouho nepoužitelný...
Jakou máte kdo zkušenost s náboji, pepřový x slzný, případně jaká značka je kvalitní a účinná?
Jeden takový, možná hloupý, dotaz. Dá se nějak vyzkoušet účinnost plynových nábojů jinak, než, že na někoho vystřelím a pak počkám, jestli se bude svíjet na zemi nebo mi dá po hubě?DEFENCE píše:nieje to ziaden podraz len nahodny problem s kvalitou naboja.Tomas píše: Jestli je Nonivamid jen tah, jak z lidí dostat peníze, tak je to docela podraz...
vyskusal som 2 plynove naboje s nonivamidom 120 mg a nebol ziaden problem.
plynové náboje a množství účinné látky
Ahoj, tak aby řeč nestála
Náplně plynových nábojek mohou obsahovat jako dráždivou látku chloracetofenon v množství maximálně 300 mg, o-chlorbenzylidenmalononitril v množství maximálně 80 mg a nonivamidu v množství maximálně 50 mg v jedné plynové nábojce.
Tak tedy nevím, jestli se dají sehnat náboje s nonivamidem 120 mg
Já je teda sehnat nikde na netu nemůžu :-\
Náplně plynových nábojek mohou obsahovat jako dráždivou látku chloracetofenon v množství maximálně 300 mg, o-chlorbenzylidenmalononitril v množství maximálně 80 mg a nonivamidu v množství maximálně 50 mg v jedné plynové nábojce.
Tak tedy nevím, jestli se dají sehnat náboje s nonivamidem 120 mg
Já je teda sehnat nikde na netu nemůžu :-\