S474N píše:Lynx: kulky ma tak maximalne pes.
PS. pokud me opravdu realne pujde o zivot, tak chci mit vyssi jistotu, ze ten, koho povezou havrani nebudu ja. Ses si opravdu jist, ze ti tohle zrovna plynovka nabizi?
OK, když pán takovej estét, tak STŘELA. Nebo PROJEKTIL
add PS. - tenhle argument beru, máš pravdu, že jistotu máš větší. Ale jestli budu brát pistoli jako 100%, plynovka je 95% že se ubránim. A NIKOHO při tom nepovezou havrani. To je významný plus. Ale jak jsem říkal,taky si za tři roky pořídim ostrou, přičemž budu smířenej s právníma následkama jejího případnýho použití. Ty čísla ber relativně,jsou pro srovnání, hala bala plácnutý pro srovnání.
Na druhou stranu...kdy ti reálně půjde o život? To ti o něj musí někdo doopravdy usilovat. Mnohem pravděpodobnější je, že si tě navečer vyhlídne partička trotlů pro zábavu a zlíská tě. Nebo potkáš nějakýho opilce,kterýmu se zrovna nebude líbit tvoje čepice a bude tě za ní chtít zbít. Je to smutný, ale dneska spousta mladých lidí, předevšim kluků hledá zábavu v násilí, přičemž ho sami vyprovokujou na nezúčastněných lidech a předevšim na těch, kteří vypadají neochotně se bránit - zkrátka na normálních, hodných a spořádaně žijících lidech. Nechtějí, aby se dotyčnej bránil, proto většinou stačí náznak odhodlání se bránit ze strany potenciální oběti. Prostě si chtějí bez rizika bouchnout ....přeci je to adrenalin,ne? Stalo se mi, šel jsem večer od přítelkyně, nejsem bábovka, ale respekt nebudim (171cm/72kg). Asi pět kluků mě obestoupilo s trapnýma kecama typu "nadávals bráchovi" ... jakmile první udělal krok dopředu,dostal z otočky kop na solar a ostatní se na to vykašlali. Pět let karate se někde podepíše
extra když jsme to s kámošem trochu předělali do "pouličních podmínek. Ale peru se nerad, tenhle způsob násilí se mi příčí. Proto jsem se rozhodl nosit plynovku...