Plynove pistole
Moderátoři: Moderátoři, GunShop.cz
-
Re: Plynové pistole
Pomalu pomalu.....tohle si už začíná zadělávat na nekonečnou diskuzi: Plynovka vs. teleskop vs. sprej.......
Je to všechno natolik diskutabilní a každý říká něco jiného.....na internetu můžete vidět video, kde polák dostane dva zásahy 20mg Noviamidu a může se posrat a na jiném videu můžete zase vidět, jak dostane nějaký rus celý zásobník 45mg a je pořád čilý a hej.....
Nikdy nevíte, kdo a jak na to bude reagovat........olovo je hold olovo a jeho zastavovací sílu nemůže nikdy žádný normální člověk bez následků ustát......
Můžete s sebou nosit pepřák, plynovku, teleskop, kudlu i ostrej kvér.....cokoli je lepší než nic......
Hlavně to tu zas neřešte na 50 stránek, stejně to k ničemu nevede.....každý má svůj subjektivní názor, ale i to už se tu někde říkalo.....
Avšak můj názor je, že současné pepřové náboje jsou poněkud slabé........je mi líto, že zrušili 120mg náboje. Když už zavedli tu LM58ku, chtělo by to i něco jako 7,62 x 39 PV s nejméně 500mg novidamidu......
Je to všechno natolik diskutabilní a každý říká něco jiného.....na internetu můžete vidět video, kde polák dostane dva zásahy 20mg Noviamidu a může se posrat a na jiném videu můžete zase vidět, jak dostane nějaký rus celý zásobník 45mg a je pořád čilý a hej.....
Nikdy nevíte, kdo a jak na to bude reagovat........olovo je hold olovo a jeho zastavovací sílu nemůže nikdy žádný normální člověk bez následků ustát......
Můžete s sebou nosit pepřák, plynovku, teleskop, kudlu i ostrej kvér.....cokoli je lepší než nic......
Hlavně to tu zas neřešte na 50 stránek, stejně to k ničemu nevede.....každý má svůj subjektivní názor, ale i to už se tu někde říkalo.....
Avšak můj názor je, že současné pepřové náboje jsou poněkud slabé........je mi líto, že zrušili 120mg náboje. Když už zavedli tu LM58ku, chtělo by to i něco jako 7,62 x 39 PV s nejméně 500mg novidamidu......
Nechci se jen ukvapit s koupí plynovky, tak se ptám. Osobní zkušenosti jsou totiž nulové Je fakt že jsem se zatim nedozvěděl fakt kterej by mě přiměl ke koupi nebo naopak.
Ohledně toho paprsku sme se bavili o místnosti (kvuli zamoření plynem).
Ohledně toho paprsku sme se bavili o místnosti (kvuli zamoření plynem).
-
Jednoznačný fakt: Kupte si to, je s tím sranda!
Plynovku nemusíte mít jen pro sebeobranu, je to taky parádní pocit slyšet ty rány, vidět jak z hlavně šlahá plamen, nebo když machrujete před kámošema, to s normálním kvérem nemůžete. Máto z toho pocit jako ze skutečný bouchačky, s tou jistotou, že se s tím nic velkého nemůže stát. (samozřejmě s tím zas nesmíte dělat až moc velké hovadiny)
Pokud plynovku opravdu chcete koupit, doporučuji spíše revolver: je to jistota, nebo i kvalitní samonabijecí pistoli, UMAREX, ATAK Zoraki nebo vynikající Röhm je sázka na jistotu.
Pro začátek je jasnou volbou Atak Zoraki 914 nejlépe v lesklé černé barvě, ta nejdéle vydrží.......revolver Alfu nebo Zoraki R1.....
Plynovku nemusíte mít jen pro sebeobranu, je to taky parádní pocit slyšet ty rány, vidět jak z hlavně šlahá plamen, nebo když machrujete před kámošema, to s normálním kvérem nemůžete. Máto z toho pocit jako ze skutečný bouchačky, s tou jistotou, že se s tím nic velkého nemůže stát. (samozřejmě s tím zas nesmíte dělat až moc velké hovadiny)
Pokud plynovku opravdu chcete koupit, doporučuji spíše revolver: je to jistota, nebo i kvalitní samonabijecí pistoli, UMAREX, ATAK Zoraki nebo vynikající Röhm je sázka na jistotu.
Pro začátek je jasnou volbou Atak Zoraki 914 nejlépe v lesklé černé barvě, ta nejdéle vydrží.......revolver Alfu nebo Zoraki R1.....
2 Leon5216: Ne že bych byl znalcem produkce CZUB, ale myslím, že ani 100/110 opravdu nemá slitinový závěr. Stejně tak ani verze 75/85. Takže nejspíš to bude stejně jako s rádiem Jerevan: "Vpodstatě je pravdou, že se rozpadl slitinový závěr u výrobku CZUB, jen se nejednalo o závěr, nebyl slitinovej a byla to zbraň jiného výrobce..........."
2 kaktusak: Rady místního chytrolína o úspěšnosti obrany pomocí plynovky ber s rezervou, holt nemůže být každému z hůry dáno.......... Radši použij vlastní hlavu, něco si pročti (včetně různých všeobecně doporučovaných způsobů obrany a jejich nácviku) a třeba si i vyzkoušej (tím ti neradím, aby sis nechal prohnat hlavou pětašťouru ). A plynovku si třeba kup na hraní
edit:
2 nicnetrefim: Zbraně nejsou na machrování a i plynovka je zbraň (byť kat. D). Pokud má někdo pocit, že si "musí prodloužit péro", tak ať tak činí třeba drahejma hadrama a zlatým řetězem kolem krku..............
2 kaktusak: Rady místního chytrolína o úspěšnosti obrany pomocí plynovky ber s rezervou, holt nemůže být každému z hůry dáno.......... Radši použij vlastní hlavu, něco si pročti (včetně různých všeobecně doporučovaných způsobů obrany a jejich nácviku) a třeba si i vyzkoušej (tím ti neradím, aby sis nechal prohnat hlavou pětašťouru ). A plynovku si třeba kup na hraní
edit:
2 nicnetrefim: Zbraně nejsou na machrování a i plynovka je zbraň (byť kat. D). Pokud má někdo pocit, že si "musí prodloužit péro", tak ať tak činí třeba drahejma hadrama a zlatým řetězem kolem krku..............
-
Tak jsem to nemyslel, jen říkám, že je to i zábavný prostředek, ve všech případech je samozřejmě nutné dbát zvýšené opatrnosti a nechovat se jako prase.....a hlavně nebýt ožralý, to se pak střílí samo..... Mě osobně baví, když si flušu jen tak beze smyslu do vzduchu s tím vědomím, že nemohu nikoho trefit.....
Nepotřebuji před nikým machrovat, ale říkám, že je to pořád lepší než blbnou s ostrým kvérem a používat profláknutou frázi: "Neboj, není nabitá...."
Nepotřebuji před nikým machrovat, ale říkám, že je to pořád lepší než blbnou s ostrým kvérem a používat profláknutou frázi: "Neboj, není nabitá...."
Zbraň není na blbnutí, kdo to nechápe, tomu do ruky nepatří.
Biggles: a váš názor na typ značku výrobce? zkušenosti
No nejhorší je že má hlava už to nepobírá. Co jsem přečetl tak plynovku proč ne, ale neni to na vyhrožování vyndat a střílet než příde do tuhýho (člověk asi musí bejt rychlej)
asi na takový útok nevim, zda je reálný zareagovat (hračku už má v ruce).
A chtěl bych aby obrana mohla nastat i v baráku (a já dokkázal pak odejít).
No nejhorší je že má hlava už to nepobírá. Co jsem přečetl tak plynovku proč ne, ale neni to na vyhrožování vyndat a střílet než příde do tuhýho (člověk asi musí bejt rychlej)
asi na takový útok nevim, zda je reálný zareagovat (hračku už má v ruce).
A chtěl bych aby obrana mohla nastat i v baráku (a já dokkázal pak odejít).
Pokud se jedná o hračku ku potěše, tak asi netřeba příliš řešit spolehlivost a životnost, tudíž je výběr omezený jen vkusem. Pokud se jedná o věc, které se má svěřit život, porozhlédl bych se v jiných vodách než jsou plynovky. Důvody jsem tu již objasňoval mnohokrát.
jasný díky za reakce
-
... o sebereflexi ani nemluveBiggles píše: holt nemůže být každému z hůry dáno..........
No bez nasledku to sice asi nebude ale je znamo mnoho pripadu, kdy i nekolik ran olovem do hrudi ( i do jinych casti tela) utocnik ustal a pokracoval v utokunicnetrefim píše:olovo je hold olovo a jeho zastavovací sílu nemůže nikdy žádný normální člověk bez následků ustát
U nas ale je na zvazeni i to, ze obrance nemusi pouziti sve zbrane pak ustat u soudu. Recicky o tom, ze je lepsi byt souzen dvanacti nez nesen sesti jsou akorat takove pozerske kecy, tak vyhrocene to v CR prakticky nikdy nebyva...
ČZ 75 Compact, 9mmL
Telesk. obusek + Peprovy sprej
Atak Zoraki 914, 9mm PAK
Norconia QB 78 4,5mm + Umarex Walther 6x42
Luk Lyons 68" recurve, 36lbs, SF Optimo 24" stred, SF Axiom zamerovac, SF Axiom 30" stabilizator
Atak Zoraki 914, 9mm PAK
Luk Lyons 68" recurve, 36lbs, SF Optimo 24" stred, SF Axiom zamerovac, SF Axiom 30" stabilizator
Veru, s obranou so strelnou zbranou by som to nevidel v nasich (ne)pravnych statoch tak ruzovo ako v USA Lebo si myslim ze keby na mna "pricmudeny" soluobcan vytiahol noz a ja by som ho strelil do ramena, tak by som mu este platil bolestne do konca zivota No a nebodaj by som ho zabil, a skoncil by som v base A vo vyhrotenej situacii nieje tazke "zblbnut" zle vyhodnotit situaciu a niekoho nechtiac poslat na druhy svet S ostrou by som bol velmi opatrny, a bez nejakeho dobreho treningu by som ju urcite netasil v pripade kazdeho ohrozenia...
A zastavovaci efekt olova tiez nieje stopercentny - nedavno u nas nejaky chlapik vykradol banku, a SBSkar donho nasil cely zasobnik, a on este zdrhol s peniazmi (a SBSkara medzitym 3-4 ranami zastrelil)
Ja som skor zastancom nesmrtiacej obrany, najlepsie takej co nezanechava nasledky... nosim sprej CP (CR) je silnejsi ako technicke korenie aj nonivamid, a dufam ze by mi pomohol... niekedy nosim aj plynovku, ale len ked mam chut, mam ju kam strcit a pod., ale pri obrane by som siahal po tom spreji... ten mam u seba nepretrzite 24/7
Ale na druhej strane, na psov a zvierata je plynovka super - uz len ten zvuk vyduri vsetko zverstvo z okolia
Som sa snazil najst tu temu kde bol spominany zliatinovy zaver na CZ, ale nedari sa mi, asi to bol fakt nejaky jerevan Ale ruku by som za to dal do ohna...
A zastavovaci efekt olova tiez nieje stopercentny - nedavno u nas nejaky chlapik vykradol banku, a SBSkar donho nasil cely zasobnik, a on este zdrhol s peniazmi (a SBSkara medzitym 3-4 ranami zastrelil)
Ja som skor zastancom nesmrtiacej obrany, najlepsie takej co nezanechava nasledky... nosim sprej CP (CR) je silnejsi ako technicke korenie aj nonivamid, a dufam ze by mi pomohol... niekedy nosim aj plynovku, ale len ked mam chut, mam ju kam strcit a pod., ale pri obrane by som siahal po tom spreji... ten mam u seba nepretrzite 24/7
Ale na druhej strane, na psov a zvierata je plynovka super - uz len ten zvuk vyduri vsetko zverstvo z okolia
Som sa snazil najst tu temu kde bol spominany zliatinovy zaver na CZ, ale nedari sa mi, asi to bol fakt nejaky jerevan Ale ruku by som za to dal do ohna...
jj, proto je lepší počkat až dotyčný se nožem člověku dostatečně porejpe ve střevech.......jeden pak má hned příležitost k rodinné taškařici nad rakví...........
-
Ani jsem necekal nic jineho nez tyhle klasicke ohrane kecy...
ČZ 75 Compact, 9mmL
Atak Zoraki 914, 9mm PAK
Atak Zoraki 914, 9mm PAK
Hlupák to nepochopí ani poněkolikáté, že milý Pietro. Stále platí věta o tvém odchodu na pískoviště............
Ono je totiž lepší být být živým "pozérem" než mrtvým jedincem se špatným odhadem (a první chybou v řetězci je tahat sebou vpodstatě zbytečnej kus zinku). Koneckonců se můžeš zeptat ve svém okolí, s jakou radostí by ti nosili kytky k urně..........
Případně bys mohl zjistit proč se v žádné seriózní organizaci věnující se sebeobraně, nevyučuje obrana plynovkou..........a takto by se dalo pokračovat. Koneckonců, kdo je důvěryhodnější? Ten, kdo omílá svoje (i zde vyvrácené) dojmy a trvá na své nepodložené "pravdě" nebo ten, kdo píše jen o svých OSOBNÍCH zkušenostech a zároveň doporučuje si o sebeobraně, případně dalších informacích diverzifikovat zdroje (pro tebe poptat se i jinde než v tomto vláknu)?
Nemusí být člověk velkým mudrcem, aby tušil, kdo je tu za vola............
Ono je totiž lepší být být živým "pozérem" než mrtvým jedincem se špatným odhadem (a první chybou v řetězci je tahat sebou vpodstatě zbytečnej kus zinku). Koneckonců se můžeš zeptat ve svém okolí, s jakou radostí by ti nosili kytky k urně..........
Případně bys mohl zjistit proč se v žádné seriózní organizaci věnující se sebeobraně, nevyučuje obrana plynovkou..........a takto by se dalo pokračovat. Koneckonců, kdo je důvěryhodnější? Ten, kdo omílá svoje (i zde vyvrácené) dojmy a trvá na své nepodložené "pravdě" nebo ten, kdo píše jen o svých OSOBNÍCH zkušenostech a zároveň doporučuje si o sebeobraně, případně dalších informacích diverzifikovat zdroje (pro tebe poptat se i jinde než v tomto vláknu)?
Nemusí být člověk velkým mudrcem, aby tušil, kdo je tu za vola............
-
Já myslím, že už stačilo.....tohle tu už bylo mockrát a lidé s k tomu pořád vrací......Plynovka hold není na sebeobranu ideální a vlastně žádná zbraň není na sebeobranu ideální.....nejlepší je nedělat nic, protože i to přesně po vás české zákony požadují v případě přepadení, ohrožování zbraní, atp..... Samozřejmě ale neexistuje žádná správná odpověď
Tečka . Konec
Tečka . Konec