Protoze mam take jednoho Ekola, Kavy, tak jsem se chtel zeptat, kolik jste z nej vystrilel a zda strilite pouze slepe nebo i obranne naboje. Pripadne tedy kolik a ceho ta zbran jiz vystrelila?
Ja totiz z Ekolu mel na zacatku smisene pocity. Faktem je, ze dilenske zpracovani je proste nesrovnatelne s Umarexem (coz by mi ani trnem v oku nebylo) ale i se Zoraki (coz je celkem legrace, ze i mezi turky muze byt propastny rozdil). Nevim, kolik plynovek jste mel tu cest drzet nebo z nich strilet ale Ekol patri bez jakekoliv zaujatosti k tomu nejhorsimu, co jsem kdy videl a drzel v ruce.
Pravda, ze zacatku fungoval dobre. Prvnich 50 uplne bez zadrzky, pak asi 2 zadrzky do te stovky a pak to zacalo. Priblizne ve 200 vystrilenych jsem to nesl prvne reklamovat, ze to spatne vyhazuje. Pistoli mi "opravili" a poslali zpet. Nic se nezmenilo, bylo to schopne vypalit tak jeden max 2 zasobniky slepych, pokud to bylo vycistene. Trocha strileni to zadelala a uz to nefungovalo. Dnes jsem rad, kdyz to vypali v cistem stavu alespon jeden zasobnik slepych bez zadrzky. Obranne naboje to zridkakdy dokaze vypalit alespon jeden bez zaseku. Druhou reklamaci vyhozniho mechanismu mi neuznali s tim, ze kdyz se to vycisti, tak to funguje -
chvili ano, to meli pravdu, testovali to totiz 2 zasobniky po vycisteni a meli jednu zadrzku, coz je podle nich naprosto v poradku - po tomto jsem ztratil nadeji, ze bych to mohl na uhrat na vraceni penez po trech reklamacich, protoze panove mi to proste neuznaji
Pak kdyz jsem obcas zabrousil do kramu, vzdycky jsem omrknul a ohmatal, co se dalo. A Ekol me vzdy akorat utvrdil v teto zkusenosti.
Podle me tady nejde o to, ze se lidem snazime vnucovat co nejdrazsi zbozi - nemame k tomu zadny duvod. Spis si rikam, ze kdyz uz nekdo prijde s tim, ze chce neco na obranu, pak proste nemam zaludek na to mu doporucit Ekol, protoze moje zkusenost je, ze na obranu je to nepouzitelne.
Ja osobne mam dojem, ze vy to na obranu nemate a tak patrne nestrilite moc peprovych/CS naboju, mozna byste to mel zkusit...
P.S.: Slavek: bohuzel u turku jeden nikdy nevi, co cekat. Ja nemam model AUTO, protoze mi to prijde zbytecne a tahle obycejna turecka pistolka me nezklamala nikdy. Za tu dobu co ji mam, ji hlavni vyletelo uz mnoho krabicek obrannych naboju (vzdycky, kdyz je menim, tak ty stare vypalim) a nikdy nezasekla. Neni to jen moje zkusenost. Osobne si myslim, ze Zoraki je jedina firma v Turecku, ktera by chtela delat lepsi nez uplne smejdy zbrane, proto si lame hlavu s takovymi vecmi, jako je treba ten ozub, ktery leckdy chybi i na Umarexackych zbranich, nebo s kvalitou remeslneho zpracovani, na coz ostatni turci (Ekol) z vysoka kaslou.
Ze v tom nejsou zatim tak dobri jako Nemci je jasne! A ze se obcas vynori nejaky ten nepovedeny kus je taky jasne (to ale plati skoro pro vsechny veci na svete), nicmene ja zrovna v Zoraki vidim velky potencial a nejsem jediny, kteremu tahle zbran zadrzky nedela a vezte, ze to testuji stejne dukladne jako vy, protoze to na ukazovani ve vitrine nebo paleni slepaku nemam.