Takze bylo nebylo
Biggles píše:
Jen ve stručnosti:
1) Nízká spolehlivost (od jakéhokoliv výrobce)
2) Nízká účinnost (když už funguje)-pokud nespoléháte na přímý kontakt, pak útočníka alespoň popálíte, to už je lepší kvalitní "sprej" či paralizér.
3) Zvýšení agresivity útočníka v okamžiku, kdy zjistí, že máte v ruce jen těžítko.
Ad 1: podlozte prosim sve tvrzeni zkusenosti se solidnim popisem (kdy, za jake situace, ktery vyrobce a model, kolik dalsich modelu a vyrobcu jste zkousel a kolik ran vypalil)
Ad 2: Viz Ad 1. Rovnez me zaujal argument, ze je lepsi sprej nebo paralizer. K tomu dodavam argument #1 - domnivate se snad, ze utocnik vybaveny ostrou zbrani se necha dobrovolne paralyzovat, postrikat sprejem nebo pred vami utece? Sam jiste vite, ze by se samozrejme branil zbrani, kterou ma u sebe. Teto eventualite nelze zabranit, lze jen doufat, ze omezite jeji pravdepodobnost a to se da pouze vytasenou vlastni zbrani. V teto chvili je pak jiz jedno, zda je plynova nebo ostra. Roli zde hraje fakt, ze drzite v ruce zbran. Pouziti jakekoliv sily vyjma taseni palne zbrane na ozbrojeneho utocnika vyvola jeho obranou reakci!!! Zadny utocnik nenecha zbran na opasku kdyz na nej vytasite teleskop nebo sprej (nebo cokoliv vyjma palne zbrane)! Kdyz na nej namirite zbran jako prvni, dost mozna se nepokusi hrat si na kowboje.
Ad 3 a zaroven Argument #2: Stejne tak by jeho agresivitu zvysil ten vami zminovany peprovy sprej ci paralyzer. Ona plynovka strili ucinejsi latky nez sprej a to efektivneji. Je zde take moznost vami zmineneho popaleni. Co vas vede k presvedceni, ze sprej mu agresivitu nezvysi a ucinejsi latka vmetena do obliceje jeste treba se spalinami ano?
Biggles píše:
Troufám si tvrdit, že jsem nejen z plynovky střílel, dokonce jsem měl pár rozbraných, co se kde která vysypala po pár ranách po okolí a bez optání u obchodníka živenýho prodejem jsem přesvědčen, že se jedná v drtivé většině o parodie z mizerných materiálů a se špatným zpracováním.
Pokud se chovate u obchodnika tak jako tady, je jasne, ze byste skoncil u optani. Ja chodim do nekolika kramu a se vsemi prodejci se vzdycky na nejakou dobu zakecam (pokud samozrejme neceka dalsi zakaznik). Diky tomu mam take moznost si osahat nove modely i kdyz prodejce vi, ze jsem neprisel zrovna nakupovat. Argument #3: Plynovek jsem drzel v ruce mnoho a stejne tak ostrych zbrani a videl jsem kuprikladu vedle sebe polozeny Umarex Walther P22 a Walther P22. Jsou k nerozeznani, sam prodejce se nad tim pozastavoval - ten konkretni je odhadem 55 let stary a plynovky prodava od revoluce a rika, ze jsou prodeje plynovek dnes castesji nez prodeje ostrych s tim, ze se mu ty nove plynovky libi, ze je to obrovsky rozdil oproti tem pocatkum.
Biggles píše:Sám jsem byl nedobrovolně vystaven v místnosti výstřelu z takovéto skoropistole. Bez větších potíží jsme všichni tři v místnosti onu místnost opustili a rozhodně nemůžu tvrdit, že být zarputilým útočníkem, tak v útoku nepokračuji. Pravdou jest, že jsem stál mimo osu výstřelu, ovšem nijak významně, dá se tedy říci, že v podobné situaci, kdy zoufalec mačká spoušť někam směrem před sebe a ono to náhodou vystřelí.
Nestal jste ani v ose vystrelu, buhvi jak to bylo. Rovnez prosim uvedte priblizny rok kdy se to stalo, at mame treba predstavu o nabojich a v neposledni rade dluzno dodat, ze bych take mohl rict, ze tomu neverim, jako jste to udelal vy s 4 citacemi, ktere jsem uvadel ja.
Biggles píše:Staci vystrcit nos z onoho threadu a slovo "vsichni" ma najednou zcela jiny rozmer.
Argument #4: Staci vystrcit nos z teto zeme a jit do nejake, kde jsou ostre zakazany nebo vyrazne omezeny. Slovo vsichni na foru take dostane zcela jiny rozmer
Porad jste se nevyjadril k Argumentu #5:Proc jine staty se zabyvaji nejakou kontrolou plynovek, kdyz jsou vlastne tak k nicemu? Proc je to u nas omezene zakonem z hlediska noseni a nabyvani a proc napr v CHorvatsku musite plynovky registrovat a v Nemecku potrebujete na ne obdobu ZP? Proc se tim ty staty vlastne vubec zabyvaji?
Biggles píše:jaká je spolehlivost kusů zinků? Zde doporučovaných deset ran?
Spolehlivost je mnoho stovek ran (Ekol je jeden z nejhorsich smejdu ale i po nekolika stech ran pres vsechny moje stiznosti je schopen strelby), u spolehlivejsich kusu to jde do tisicu. Tam ten problem, ktery zminoval Slavek je spis v tom, ze expanzni zbrane se samozrejme zanasi vice nez ostre a proto strelba nekolika desitek plynovych ran najednou ji hodne zanese. Zalezi ale na konstrukci zbrane, u Zoraki jsem s tim problem nikdy nemel, u Ekolu ano. To jen dokazuje, ze se da vybrat dobre.
Argument #6: Je znamo mnoho pripadu, kdy utocnika strelba z ostre nezastavila a to se mnohdy jednalo o velke raze jako .45ACP. Stejne tak bych ja mohl rict, ze ostra je pro osobni obranu znacne diskutabilni a to je jadro problemu - stat se muze cokoliv a jeden nikdy nevi i kdyby do kramu jezdil tankem.
Tak to prozatim staci, urcite jsem mnoho veci prehledl ale to je fuk, snad to doplni nekdo jiny. JInak samozrejme prehledl jsem mnoho osobnich utoku ktere jste cinil uz od sameho pocatku, proto vas "protiutok" mym prispevkem o osobnich utocich pusobi vylozene smesne.