chtěl bych se zeptat, co si myslíte o této plynovce. Zda nějakou dobu vydrží a je jakž takž kvalitní. Váha mi nevadí (mám pouzdro) a ještě by mě zajímalo,jak je to s tím zásobníkem.Tady je uvedena kapacita 10+1 a jinde 15+1

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
S.T.E.N. psal o ní tohle: "Já osobně mám Berettu F92 od firmy Voltran a jsem s ní maximálně spokojen. Mám z ní cca 400 výstřelů a ani jeden problém, takže doporučuji Berettu"memphisto píše:Zdravím,
chtěl bych se zeptat, co si myslíte o této plynovce. Zda nějakou dobu vydrží a je jakž takž kvalitní. Váha mi nevadí (mám pouzdro) a ještě by mě zajímalo,jak je to s tím zásobníkem.Tady je uvedena kapacita 10+1 a jinde 15+1
Myslím, že tohle je naprostá pravda, plynovka není ostrá zbraň, má s ní jen identický vzhled, ovládání a to, že se do ní dávají náboje (i když jiné).Mephi píše:Je to tak. Je to takový mýtus ... ale plynovka není útočná zbraň, ale obranná. Pokud někdo používá plynovku pro útok tak riskuje, to ano. Navíc jakou zbraň si dovolí běžný člověk použít, pokud na něj míří nějaký kalibr? Ani po pepřáku či teleskopu téměř nikdo nesáhne a většina ani po ostré zbrani, je to hazard (hazard mám sice rád, ale vím, že je třeba poznat, kdy si člověk může dovolit blufovat).
A taky jsem se trochu pídil po ověřené skutečnosti, kdy byl někdo při použití plynovky v sebeobraně zastřelen nebo postřelen ostrou zbraní a kromě "Slyšel jsem..." nebo "Známý říkal..." či "Už se prý stalo..." jsem nic podloženého fakty nenašel. Pravda, neprobíral jsem žurnalistické archivy...![]()
Pokud tedy člověk s plynovkou manipuluje jako s plynovkou, tak je to fajn pomocník. Ale zastřelen může být i šílenec s nožem, teleskopem nebo boxerem. Vždy záleží na obou aktérech, nejen na člověku s plynovkou, ale hodně škody může nadělat i zmatkař s ostrou. A že takových lidí s ostrou je, které bych nechtěl potkat ve vypětých situacích, kdy začnou panikařit ...
Toto je síce pekná úvaha, ale nie celkom správnarobill píše:Protože i kdyby měl u sebe protivník ostrou jste v převaze máte zbraň již vytaženou!!! A jeho paralyzujete, protože on sám nejlépe ví co dokáže zbraň, protože ji má a jistě z ní někdy střílel. A taky jistě dobře ví, že mít zbraň neznamená i mít automaticky odvahu ji použít obzvláště proti člověku.
Pokud půjde majitel ostré okolo a jak říkáš, špatně vyhodnotí situaci a začne střílet, tak je to podle mě blb. Když nevím oč jde, tak nestřílím ne. To se může stát, že někdo z kriminálky vytáhne zbraň na kriminálníka, okolo půjde někdo s ostrou, špatně vyhodnotí situaci a polocajta zastřelí!ALKAJ píše: Toto je síce pekná úvaha, ale nie celkom správna. Ono sa totiž môže stať že majiteľ "ostrej" pôjde okolo a môže zle vyhodnotiť situáciu. Tiež sa môže stať že tasenie a ďalšie úkony s tým spojené bude mať lepšie nasušené ako majiteľ plynovky - dokonca až tak dobre že to urobí automaticky a až potom sa bude báť
.