Plynov? pistole
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Osobne si myslim, ze kombinace teleskop+slzak (nejakej poradnej, napr. Sabre Red a ne nejaky cinsky z trznice) je rozhodne idealnejsi, nez plynovka.
Jinak na tom videu si vsimnete jedne veci, i kdyby nemel zbran, tak si myslim, ze by byl schopen domlatit obrance, pripadne kdyby mel nuz, tak s nim bodat a sekat kolem sebe.
Jinak na tom videu si vsimnete jedne veci, i kdyby nemel zbran, tak si myslim, ze by byl schopen domlatit obrance, pripadne kdyby mel nuz, tak s nim bodat a sekat kolem sebe.
| [url=http://www.MujGLOCK.com]MujGLOCK[/url] | - < [url=http://forum.mujglock.com]Forum[/url] > < [url=http://foto.mujglock.com]Fotogalerie[/url] >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."
-
Re: Plynové pistole
A když už nějakej ten obrannej sprej, tak zcela určitě ne ve formě paprsku, ale mlhy !
Aby to nedopadlo podobně ne-li hůře jako tady na tomto zachyceném videu z obchodu,
kdy maník po úderu ochranky je zcela KO ! Možná byl v tom obchodě průvan
Což u plynovkou jde i o určitý psychologický efekt a zároveň je tu i ten výšleh z hlavně, který je více jak působivý,
aby neposkytnul útočníkovy operační prostor v blízkosti těla.
Nehledě na to, že při napadení už samotný akustický zvuk výstřelu dokáže z poměrně velké vzdálenosti zapůsobit jako
" alarm tlačítko "
Aby to nedopadlo podobně ne-li hůře jako tady na tomto zachyceném videu z obchodu,
kdy maník po úderu ochranky je zcela KO ! Možná byl v tom obchodě průvan

Což u plynovkou jde i o určitý psychologický efekt a zároveň je tu i ten výšleh z hlavně, který je více jak působivý,
aby neposkytnul útočníkovy operační prostor v blízkosti těla.
Nehledě na to, že při napadení už samotný akustický zvuk výstřelu dokáže z poměrně velké vzdálenosti zapůsobit jako
" alarm tlačítko "
-
Mas na mysli ten psychologicky efekt kedy chlap vytiahol plynovku na zlodejov a dostal davku zo samopalu?Podrobnosti uz neviem no bolo to myslim pred par rokmi v cechach.Plynovka jedine co dava je obrancovi falosny pocit moznosti obrany.Odhodlaneho utocnika len vyprovokuje k razantnejsiemu utoku.Na psa a takto je dostacujuca no na cloveka nie.Ak nehovorime o pripade kedy pristane v utocnikovej hlave.Na zvuk vystrelu by som nespoliehal.Hovori za to i fakt z devinskej novej vsi kedy ludia chodili do okien a na balkony sa pozriet co sa deje.Obmedzeny je obranca nie utocnik a preto je pritahovanie pozornosti skor nevyhodou ako vyhodou.
- Self-Def-Enthusiast
Ja teda nenosim .40S&W, nosim 9x19
A zduraznuju znova, ze rozhodne nevidim plynovku jako idealni obranu. Na druhou stranu me ale zaujal ten priklad s plynovkou versus samopal. Teda tohle mi prijde docela ostra situace a pochybuju, ze by nekdo mel moc sanci proti dvema manikum s osmapadesatkama (pokud se pamatuju). Byli to dva lupici, ktery prisli na jistotu pro sejf a byli na to taky poradne pripraveny. Myslim, ze kdokoliv z nas tam mohl nabehnout s pistoli a skoncili bysme asi dost podobne. Byla by klika kdyby ne.

člen LEX o.s. - sdružení na ochranu práv majitelů zbraní
Obhajovat plynovky je na tomhle téma zbytečný, ale když stavíte slzák/teskop versus plynovka proti noži namířeným z bezprostřední vzdálenosti, není už jedno co taháte? Než vytáhnu sprej nebo plynovku nebo i tu ostrou, stejně mě maník pobodá, ne? Takže jediná obrana je vysypat peněženku nebo holýma rukama přejít do proti-útoku a odzbrojit pachatele, ne??? 

Nepochopím! Táto téma sa volá "Plynové pištole". A nie "peprové spreje" ani "teleskopy" ani "všetci čo nosia plynovku sú ****".
Bolo by úžasné, keby všetci tí onanisti, čo sú tu so svojimi kecmi úplne mimo danej témy, si založili vlastnú tému, napríklad "Plynovku ňygdy!" alebo "Plynovkári sú samovrahovia" a odbavovali sa tam, a nezasierali túto tému svojimi výgrckami.
Ďakujem
Bolo by úžasné, keby všetci tí onanisti, čo sú tu so svojimi kecmi úplne mimo danej témy, si založili vlastnú tému, napríklad "Plynovku ňygdy!" alebo "Plynovkári sú samovrahovia" a odbavovali sa tam, a nezasierali túto tému svojimi výgrckami.
Ďakujem

2 wariat.38: Máš pravdu, že z takového konfliktu nevylezeš nejspíš bez zranění. Jak jsem již psal, ruce v podstatě "obětuješ" a tasíš po vykrytí prvního výpadu vlastně do potyčky. Předpokládat, že v boji na krátkou vzdálenost proti noži člověk uspěje nezraněn nelze. V takovém případě nejde o to nebýt zraněn, ale o to přežít.
2 Irglik: Že něco nechápeš, a to s vykřičníkem, je dobrý důvod se zeptat....žádný učený z nebe nespadl. Toto téma se jmenuje "Plynové pistole", což je natolik všeobecný název, že se pod něj vejde i jejich užití a úskalí s tím spojená. Pokud ti něco není i nadále jasné, tak se zeptej konkrétně. Jinak to taky nemusíš tady číst, či si můžeš stěžovat..........třeba v lampárně na Hlavním nádraží............
2 Irglik: Že něco nechápeš, a to s vykřičníkem, je dobrý důvod se zeptat....žádný učený z nebe nespadl. Toto téma se jmenuje "Plynové pistole", což je natolik všeobecný název, že se pod něj vejde i jejich užití a úskalí s tím spojená. Pokud ti něco není i nadále jasné, tak se zeptej konkrétně. Jinak to taky nemusíš tady číst, či si můžeš stěžovat..........třeba v lampárně na Hlavním nádraží............
Bigglesi, vidím a chápem Tvoju hlbokomyseľnosť, ale Tvoj predošlý príspevok ani v najmenšom nesúvisel s plynovými pištoľami, možno tak s bojom s nožom... všeobecne sa také niečo označuje ako off-topic. Vlastne aj tento môj, ale za to sa ospravedlňujem. Takže založ si tému "obrana proti nožu" a nezasieraj "Plynové pištole". Zdá sa, že administrátor je tu iba chymerický pojem.
No, pokud vynechám, že jsem odpovídal na otázku, kde se i použití plynové pistole zmiňuje, máš zajisté pravdu. Nicméně jistě i na Slovensku je známo pořekadlo o zametání prahu............takže by nebylo od věci abys smazal svý minimálně dva poslední příspěvky 

-
igrik : to čo riešime je obrana plynovou zbraňou, takže k téme to rozhodne je.rovnako ako porovnanie s niečím iným.
to že sa to tebe nepáči, je tvoj problém.nie že by som ti to prial, ale ak sa niekedy budeš brániť a ako zbraň zvolíš plynovú, potom uvidíš o čom tieto naše " výgrci " sú.
ani v sebaobrane totiž nie je jedno či vytiahneš slzák, teleskop, nôž, palnú zbraň, či niečo čo sa ako zbraň tvári no nemá ten jej presvedčovací " talent " .
neviem ako ty, ale ja osobne chcem prežiť a preto v rizikovom prostredí volím .40 SW a nie plynovku, ikeď vyzerá rovnako, trošku to buchne a deti si myslia že to je zbraň.
plynovka je dobrá podla mňa na menšiu zver, tam uspeje a je dostačujúca.no na univerzálnu sebaobranu určite vhodná nie je.a to porovnanie s nožom v blízkosti?ak sa niečo také stane, radšej toho parchanta vezmem so sebou, ako by si chvílu so mnou v pre mňa poslednom objatí poreval nad životom.dokonca kombinácia ktorú navrhol S4T4N je vhodnejšia.ide o rovnaký princíp, len v 2 skladnejších nástrojoch.slzák rozptýli pozornosť a teleskop ti zabezpečí možnosť ústupu do miesta, kde útočník nebude môcť pokračovať vo svojom úmysle a dokáže efektívne korigovať odstup.
plynovka nesie ešte jedno velké riziko a to že vyprovokuje útočníka k tomu aby vytiahol palnú a jednoducho to ukončil.
miesto urážok na fóre by som na tvojom mieste skôr porozmýšlal, či tí " onanisti " ako si nás nazval tu radia to ako prežiť, alebo si mastia ego a urážajú.naviac niečo také že plynovku nikdy som na posledných stranách zachytil len od teba.nik z nás to nenapísal.
to že sa to tebe nepáči, je tvoj problém.nie že by som ti to prial, ale ak sa niekedy budeš brániť a ako zbraň zvolíš plynovú, potom uvidíš o čom tieto naše " výgrci " sú.
ani v sebaobrane totiž nie je jedno či vytiahneš slzák, teleskop, nôž, palnú zbraň, či niečo čo sa ako zbraň tvári no nemá ten jej presvedčovací " talent " .
neviem ako ty, ale ja osobne chcem prežiť a preto v rizikovom prostredí volím .40 SW a nie plynovku, ikeď vyzerá rovnako, trošku to buchne a deti si myslia že to je zbraň.
plynovka je dobrá podla mňa na menšiu zver, tam uspeje a je dostačujúca.no na univerzálnu sebaobranu určite vhodná nie je.a to porovnanie s nožom v blízkosti?ak sa niečo také stane, radšej toho parchanta vezmem so sebou, ako by si chvílu so mnou v pre mňa poslednom objatí poreval nad životom.dokonca kombinácia ktorú navrhol S4T4N je vhodnejšia.ide o rovnaký princíp, len v 2 skladnejších nástrojoch.slzák rozptýli pozornosť a teleskop ti zabezpečí možnosť ústupu do miesta, kde útočník nebude môcť pokračovať vo svojom úmysle a dokáže efektívne korigovať odstup.
plynovka nesie ešte jedno velké riziko a to že vyprovokuje útočníka k tomu aby vytiahol palnú a jednoducho to ukončil.
miesto urážok na fóre by som na tvojom mieste skôr porozmýšlal, či tí " onanisti " ako si nás nazval tu radia to ako prežiť, alebo si mastia ego a urážajú.naviac niečo také že plynovku nikdy som na posledných stranách zachytil len od teba.nik z nás to nenapísal.
Jednoduchá otázka:
Zvyšuje plynovka pravděpodobnost úspěšné sebeobrany?
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Ve velkém množství situací nikoli. Naopak z dosti situací může krizovou vytvořit.
Kubajzz píše:Jednoduchá otázka:
Těžká otázka na kterou neexistuje jasná odpověd.
Asi ano,ale záleží na situaci,a na schopnostech majitele.
-
Vrátím se ještě k té rádoby odborné připomínce od uživatelky Monikash, že plynovka do 20cm nevytváří
chemický obranný mrak, tak bych nejprve než bych začal dělat tyto nepodložené závěry, a zbytečně tady
uváděl nepravosti, bych doporučoval se nejprve podívat na video od jednoho uživatele:
chemický obranný mrak, tak bych nejprve než bych začal dělat tyto nepodložené závěry, a zbytečně tady
uváděl nepravosti, bych doporučoval se nejprve podívat na video od jednoho uživatele:
- Self-Def-Enthusiast
Ja bych se teda nebal, ze by na me s plynovkou nekdo vytahnul bouchacku. Mimochodem i plynovka je palna zbran, Crossbowhuntere. Za sebe rikam, ze bych rozhodne netahal svoji zbran, kdyby na me nekdo jednu namiril. Z bezprostredni blizkosti bych se branil rukama a z vetsi nez bezprostredni bych se uz asi jen modlil - a to v boha neverim. Stejne tak by utocnik nehral hrdinu, kdybyste na nej vytasili pepřomet. Jen magor by se pokusil jednoduse tasit. Na to totiz musite mit prostor a hlavne hromadu casu (jo, i 2 sec jsou ukrutna hromada casu v tyhle situaci), kterou pri pohledu do vyvrtu proste nemate!
Hlavni problem u plynovky vidim v tom, ze ucinek a spolehlivost nejsou nic moc. V 90% pripadu muze pomoct jen ukazani zbrane. To lze vycist v odhadech z USA. U nas to bude asi trochu min. Ale 10% je az moc na to, abych se spolehnul jenom na zastrasovaci faktor.
Kubajzz se pta celkem spravne, jestli plynovka zvysuje sance. U informovanyho a rozumove vybavenyho obrance urcite zvysuje. Prus*r je ale v tom, ze procento o kolik je zvysuje se lisi od pripadu k pripadu a utocnika k utocnikovi strasne drasticky. V nekterejch pripadech zvedne sance ke 100% (neodhodlanej utocnik srab), v nekterejch je nezvedne skoro o nic (zoufalej a zfetovanej 100kg gorila). Ostra bouchacka je taky zveda pokazdy o jiny procento, ale ten rozdil neni tak propastnej - naopak je velmi malej.

Hlavni problem u plynovky vidim v tom, ze ucinek a spolehlivost nejsou nic moc. V 90% pripadu muze pomoct jen ukazani zbrane. To lze vycist v odhadech z USA. U nas to bude asi trochu min. Ale 10% je az moc na to, abych se spolehnul jenom na zastrasovaci faktor.
Kubajzz se pta celkem spravne, jestli plynovka zvysuje sance. U informovanyho a rozumove vybavenyho obrance urcite zvysuje. Prus*r je ale v tom, ze procento o kolik je zvysuje se lisi od pripadu k pripadu a utocnika k utocnikovi strasne drasticky. V nekterejch pripadech zvedne sance ke 100% (neodhodlanej utocnik srab), v nekterejch je nezvedne skoro o nic (zoufalej a zfetovanej 100kg gorila). Ostra bouchacka je taky zveda pokazdy o jiny procento, ale ten rozdil neni tak propastnej - naopak je velmi malej.
člen LEX o.s. - sdružení na ochranu práv majitelů zbraní