Pistolov? ku?e
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Dobrý den, určitě znáte seriál Lovci pokladů. Zajímalo by mně jestli se dá někde sehnat za rozumnou cenu ta skládací pistolová kuše kterou používá Sidney.Děkuji
to asi těžko, je to filmová rekvizita a pochybuju, že by to mělo i nějakou praktickou funkčnost - je dost možné, že existuje několik verzí , jedna je skládací pro záběry skládání a rozkádání , a druhou pevnou, pro záběry střelby ... V případě, že by byla i funkční, tak by to asi za moc nestálo a bylo by to jen tak , že to " vylétne ven "
- nepočítej s tím, že bys s tím mohl střílet šípy s lankem a zabodávat je do zdí a podobně, pak po tom třeba šplhat , jak to tam běžně dělají, to je filmová fikce , která by se těžko zvládala i pořádným samostřílem...
- nepočítej s tím, že bys s tím mohl střílet šípy s lankem a zabodávat je do zdí a podobně, pak po tom třeba šplhat , jak to tam běžně dělají, to je filmová fikce , která by se těžko zvládala i pořádným samostřílem...

Něco jsem našel:
www.clevelandfx.com/.../f_crossbow01.jpg
www.clevelandfx.com/.../f_crossbow01.jpg
Erix
Ať žije vzduchovka, vždyť také patří mezi zbraně!!!
Pistole Tex cal. .177, Slávia 620 cal. .177
Ať žije vzduchovka, vždyť také patří mezi zbraně!!!
Pistole Tex cal. .177, Slávia 620 cal. .177
Mam jeste doma zbytky pistolove kuse. Strilelo to takove male sipky a do 30m to bylo velmi presne. Bohuzel ocelove luciste mi prasklo, takze je nefunkcni. Nicmene to rozhodne nebyla hracka, prubojnost byla velka. Nak
CZ 634 .177
Komentáře, rady a postřehy autora, uveřejněné v diskuzích jsou vyjádřením jeho subjektivních názorů a autor při jejich uplatnění třetí osobou nenese žádnou právní ani odbornou odpovědnost.
Komentáře, rady a postřehy autora, uveřejněné v diskuzích jsou vyjádřením jeho subjektivních názorů a autor při jejich uplatnění třetí osobou nenese žádnou právní ani odbornou odpovědnost.
http://www.kapesni-noze.cz/inshop/scrip ... MK-60M.jpg
Take jsem jejim vlastnikem a uz to bude dobrych 7-8 let, mozna dele. Uz jsem ji nevytah ani nepomatuju, holt mam uz jine hracky
.
Jinak silu a prubojnost rozhodne mela, dostat tou ocelovou sipkou do nohy tak by to rozhodne nebylo prijemne.
Edit
Kdyz jsem se tet na ni jeste kouknul, tak vidim ze ma jednu zmenu. U me bylo luciste jeste z laminatu a zde je jiz z nejake pruzinove oceli predpokladam.
Take jsem jejim vlastnikem a uz to bude dobrych 7-8 let, mozna dele. Uz jsem ji nevytah ani nepomatuju, holt mam uz jine hracky

Jinak silu a prubojnost rozhodne mela, dostat tou ocelovou sipkou do nohy tak by to rozhodne nebylo prijemne.
Edit
Kdyz jsem se tet na ni jeste kouknul, tak vidim ze ma jednu zmenu. U me bylo luciste jeste z laminatu a zde je jiz z nejake pruzinove oceli predpokladam.
Re.:
Ve II WW se pistolové kuše zcelá vážně užívaly. Naměly ovšem klasické pružné lučiště, ale jakási pevná ramena a gumový svazek. Viděl jsem popisované nejméně dva vzory. Jejich užívání bylo, jak už jsem napsal, myšleno zcela vážně na poli gerily a tajných služeb.
Pistolová kuš WOLF KING 2005M
Zdravím, kolegové. Našel jsem tuhle hračku: protože cena není zrovna lidová, rád bych o ní sehnal nějaký drb, nebo názor "ostřílenějších". Není zde náhodou nějaký majitel tohodle kousku?
Kód: Vybrat vše
http://www.alfatactical.cz/index.php?Pistolova_kus_WOLF_KING_2005M&detail=8353
-
Re: Pistolová kuš WOLF KING 2005M
Tak do téhle kuše bych neinvestoval, známý jí měl a asi po pul roce se mu na ní pokazilo co šlo. Vlastním tuto kuši: http://www.colosus.cz/p891-kuse-pistolo ... -a3-80lbs/ a jsem nad rámec spokojený, tyhle kuše se dělají ve 2 provedení. První má 50lbs a lučiště je ze oceli (často praská lučiště a po nějakých 200 výstřelech už neni tak pružné a je znát ztráta síly) , ta druhá má 80lbs, lučiště je ze sklolaminátu (sklolaminát nemá paměťový efekt,takže kuše je stále stejně silná i po 1000 výstřelech). Takže pokud chceš hodně srandy za málo peněz, doporučuji tu kuši co je na odkazumahmuda píše:Zdravím, kolegové. Našel jsem tuhle hračku:protože cena není zrovna lidová, rád bych o ní sehnal nějaký drb, nebo názor "ostřílenějších". Není zde náhodou nějaký majitel tohodle kousku?Kód: Vybrat vše
http://www.alfatactical.cz/index.php?Pistolova_kus_WOLF_KING_2005M&detail=8353

Dik za odpoved. No, nepotesila me.... Ja prave nechci "hodne srandy, za malo penez", zaujal me vykon, udavany u te kuse, pravda ale je, ze nez jsem napsal sem, chtel jsem si ji vygooglovat, ale az na dva cinske obchody jsem o ni nikde nenasel ani pismenko... Chtel bych proste co nejvykonejsi pistolovou kus (kusi?) a tahle se me zalibila (ted uz asi tedy ne....). Prida jeste nekdo nejaky postreh, nedo da echo na jinou? Dik.
Také ji doma mám,koupil jsem ji v březnu 2009. Sílu tedy má ale ne na 30m,jak tam někdo píše. Já s ní střílel na 15m. Docela přesná. Na dvacet metrů už to rapidně klesá. Ale nutno dodat,velké zlaté stránky-prostřelí!
Tudíš nebezpečná zbraň! Potom mě přestala bavit a koupil jse CZ200SF. Mám ještě i pár šipek.Kdyby byl zájem za 500Kč ji nechám.
Tudíš nebezpečná zbraň! Potom mě přestala bavit a koupil jse CZ200SF. Mám ještě i pár šipek.Kdyby byl zájem za 500Kč ji nechám.